Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 октомври 2017 г.

В навечерието на наближаващата съдебна битка "си почиствам оръжията", "стягам редиците" и се приготовлявам за изпитанието


В последните два дни не правих друго освен да мисля и да пиша един важен документ до съда. Скапах се от мислене и от писане също така! Тази сутрин написах следното съобщение до адвоката по предишното ми съдебно дяло (пак за отмяна на заповедта за моето уволнение, досущ същото дяло като воденото сега!), което го спечелихме само преди няма... две годинки! С този човек преди известно време се счепкахме по един въпрос и оттогава-досега сме... "скарани", просто не си говорим, а иначе съвсем не сме се карали де, за какво да се караме?! Както и да е, между по-възрастните хора като нас, пък макар и приятели, понякога, да не кажа често, се случват такива разправии, не се сещам в момента за по-подходяща дума, може би думата "свади" е по-подходяща, знам ли?! Абе общо взето нищо не се е случило, та по тази причина реших да му се обадя за всеки случай. Ето какво му написах, проявявайки завидна "наглост" и дори пословична "мерзавщина":

Добро утро, уважаеми г-н Иливанов!

Дано това мое съобщение те намери в добро здраве и в хубаво настроение!

Ти ме знаеш, аз съм нагъл човек, дръзвам да ти пиша и дори ще изнахалствам да те помоля за нещо, на мен, честно казано, ми омръзна това проклето и крайно глупаво мълчание ("Мълчанието е злото!", думи на уважавания от нас двамата Иво Инджев). Вярно, в контекста на сегашните ни „отношения” това, разбира се, е свръхнагло от моя страна, но си го позволявам неслучайно. Не е за да те „изследвам”, а просто за да ти… дам шанс да разнообразиш малко всекидневието, да се надяваме също така и настроението си. Откакто не общуваме на мен лично общуването ми с теб ми липсва изключително много. Казвам това съвсем искрено, знаеш аз не умеия да лъжа, въпреки че такова изявление може да ти прозвучи не само нагло, но и крайно… използваческо от моя страна. Твоя работа е как ще ти прозвучи, знаеш, аз уважавам свободата. Да не се обяснявам повече като пъпчив гимназист пред първата му изгора, ето за какво става дума; ние все пак сме мъже и би следвало да можем да се разбираме с две думи:

Имам една молба към теб: моля те да видиш, да прочетеш пръв един документ до Съда, който написах и който възнамерявам да занеса днес в Районния съд. Ще ти бъда благодарен да си кажеш мнението по него. Също как мислиш, дали (с оглед да предизвикам някак реакция на т.н. "обществено мнение", дето у нас изобщо го нямаме, особено що се отнася до истински важните въпроси!) да публикувам този документ до съда в блога си?! Щото аз мисля, че без някакъв обществен (и медиен) натиск аз това дяло няма как да го спечеля. Интересна ми е твоята позиция по въпроса.

Благодаря ти предварително! Хубав ден ти желая! Бъди жив и здрав! Защо пък да не си припомним ония славни времена, когато водехме с теб рамо до рамо битка за право, правда, за пхравосъдите, за законност и за справедливост?!

Разбира се, моля те кажи ми най-напред дали си получил този документ, дали се отваря, дали може да се чете. Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш и какви поправки в документа следва да направя по твоя преценка.

Извинявай, че те натоварвам, но няма към кой друг да се обърна... пък и знаеш колко високо ценя твоето мнение!

С приятелско чувство и с уважение: Ангел Грънчаров

ПОСТСКРИПТУМ: Това е! Имаш вече документа. Хубав да ти е денят! Не ми се сърди чак толкова, от наглец и мерзавец като мен какво друго можеш да очакваш?! :-) Пък съм и луда глава, та ми е простено - нали така?! :-)

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази забележка не е към съобщението по-горе, а към вас, читателите на този блог. Ако някой от вас има правни познания ще съм му благодарен да ми се обади и стига да иска да ми помогне със съвет съм готов да му пратя въпросния документ и на него, изобщо ще бъда благодарен за всякакви мнения и съвети - понеже въпросът за мен е съдбовно важен! Знаете, опитни адвокати ми заявиха, че нямало било смисъл да водя тази съдебна битка, аз пък не мисля така и като стар войн ще се сражавам до последния си дъх. Аз изпратих документа и до някои други мои приятели, чието мнение цена, ако някой друг иска да ми помогне, да даде знак. Хубав ден ви желая на всичките! Пак ви каня да дойдете в съдебната зала, стига да имате тази възможност, делото обещава да бъде интересно! Бъдете здрави! И не бъдете чак толкова безразлични към всичко, особено към истински важните неща: вреден е за... храносмилането този лукс! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Кораба ти потъва, Гранчаров и затова плъховете ти се разбягват. Няма го вече и шутът ти Трашов, няма го г-н Ассад и жена му, няма я и Мария Василева даже. Остана напълно сам. Ти си бита карта. Сега ще загубиш и делото. Хората ти казват да се откажеш ти упорстваш. Чупи си главата тогава. Учител повече няма да бъдеш. Да е жива и здрава госпожа Анастасова че отърва сплотения ни колектив от нетърпимото ти присъствие! Вечно ще сме и благодарни за това нейно добро дело. Сега ни е толкова хубаво без теб!!!!!!!! На никой не си нужен. Иди на село да отглеждаш кокошки.

Анонимен каза...


До 1 Коментар


Освен да целувате зaдника на директорката и да се надпреварватe прърви да оплюватe Грънчаров, май нямате какво друго да правите!