Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Трябва ли да допринасяме за тържеството на доброто?



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Абсолютно повтаряш, със загубването на текста си, моите идентични и няколкократни, точно такива, като твоето, загуби на супер важни текстове, по трудовите ми дела! Изключваш веднага хакерска намеса, т.е. конспиративната хипотеза, не можеш да докажеш божествената, или провиденческата , съдбовната... може да приемеш по-скоро намесата на висш разум от невидимо информънтно скопление....:-) То е, което те следи и ти дърпа конците...прощавай юздите...Ама, защо да ми прощаваш, като те са си равностойни....:-) Сега, ако съдбите ни са близки...бих ти познал, че ще спечелиш и второто си трудово дело с анастасосова! Третото, обаче, следиш ли ме....:-) Уви, ще го загубиш! А защитата ти, разбира се и наистина, че ще стане по-добра! Вторият й вариант! Гаранция - Франция! :-) Последната причина за загубата на текста ти, Чоджум, най-вероятно да е психо-емоционалната : след огромното напрежение по писането му, да си го разредил малко прибързано самодоволно :-) с по-лекото натискане на запаметяващия го клавиш, или бутон, натискайки несъзнателно и нещичко допълнително...:-) Какво,?! Ей Богу, не знам и досега за себе си, та при теб ли да гадая! По-скоро ще да е игра на ..как се казваше ...полтъргайст...неден и гаден! Натискал той пръстите на ръцете ни....:-) Чувството е гадничко....при такива загуби...но....или си принуден да се упражняваш в усъвършенстване, или махаш с ръка и се примиряваш....с ... Божията воля...:-) Моля те, при такива записи на открито да отчиташ силата на вятъра! Понякога така "свири" в микрофона , че те заглушава и не се разбираш.... Друг полтъргайст същи....:-) Надявам се , с тия си думички да не съм казал почти нищо съществено, но, дори да е така , то не би ти попречило да хванеш поне малкото, което е останало и го има....:-)

Владимир Петков

Ангел Грънчаров каза...

Здравей, приятелю, напротив, много ми помогна с това разсъждение, а аз вече цяло денонощие заради загубата на толкова важния текст съм още като болен, но след прочитането на твоите думи малко сякаш ми олекна. И се примирявам, няма как, за добро ще е, вторият вариант ще бъде по-добър, несъмнено. Провидението ми дава чудесен урок, щото аз съм се самозабравил дотам, че публикувам всичко, което напиша, и то почти без да го редактирам, а така не бива. Ето, бъзна ме това провидение и ми казва нещо много важно, ще си направя изводите. Няма как, сядам да пиша отново всичко, цялата защитна реч, ще трябва по необходимост този път да я правя по-стегната, по-синтетична, което е за добро. Хубав ден ти желая! Бъди жив и здрав!

Анонимен каза...

"Хакери са ми проникнали в компютъра!"
"Бог се е намесил!"

Всичко друго, но НЕ и поемане на някаква лична отговорност за загубата. Типично за вас.

Ще прощавате, но народът има един хубав лаф: "Кой ми сра в гащите?" И вашата работа такава...

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, да ти обясня нещо:
тоя файл си го затрил, щото си тъпунгер, не знаеш откъде се пуска компютъра и що за да го спреш натискаш "Старт"-бутона, но както и да е, на тъпунгер какво да обясняваш? В случая важното е, че си затрил поредната си тъпунгерщина и си спестил на съда поредното мъчение с марка "Тъпунгерщините на бай Ангел Тъпунгера".
Но най-вероятно си прав, много е възможно съдиите да са предугадили твоите ходове, да са се хвърлили в ужас и потрес какво ги чака; Анастасова също да се е побояла от силата на твоето писмено слово, което в последния момент би обърнало хода да дялото - едно, тъй да се каже, философско Фау-2, демократично, декомунизирано, човеколюбиво Фау-2, и да са обединили дружни усилия и да са нали някакви хакери, които да са ти проникнали в компютъра и да са изтрили този тъй чудесен и приказен документ.

Анонимен каза...

Тая другарка Мантекадър-Анасссстассссосссова очевидно се е побъркала, горката! :((( Толкова е зле здравеопазващата ни система че я оставила да се мъчи, аз плача за нея, сърдечните и мъки раздират душата ми!

Анонимен каза...

И аз смятам, че Анастасова и компания твърде много са се уплашили от текста на Грънчарич. Няма как инак да е: САМО те са наели хакери да отрият въпросния чутовен документ!

Анонимен каза...

Как се разкудкудякаха другарките, г-н Грънчаров! :)))) Не могат да си скрият радостта, че сте си унищожил документа. Не се усещат, че ще напишете още по-хубав! :)))) Тъпички са като галоши......

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров отбележете непременно и тия моменти:

Директорката е превърнала учителите във васали на абсолютната си власт.

От страх от репресии колегите-учители мълчат, не смеят да изразят собствено мнение и са принудени да пазят учителските си места с цената на човешкото си достойнство.

Месеци наред с престъпна енергичност организира продуциране на компромати срещу А.Г. като злоупотребява със служебната си власт и подлага на непоносим натиск останалите учители да участват в тази гнусна за повечето от колегите кампания.

Постоянният психотормоз, известен в медицината като "Мобинг", е престъпление спрямо личността на А.Г.

Психолог и учёный-медик, доктор Ханц Леймана (англ.) впервые провёл исследование такого явления на рабочих местах в Швеции в начале 1980-х. Он назвал такое поведение моббингом и охарактеризовал его как «психологический террор», который включает «систематически повторяющееся враждебное и неэтичное отношение одного или нескольких людей, направленное против другого человека, в основном одного». Лейман определил 45 вариаций поведения, типичных для моббинга: утаивание необходимой информации, социальная изоляция, клевета, непрекращающаяся критика, распространение необоснованных слухов, высмеивание.

Не намерих на български и затова привеждам руския вариант.

М. от Германия