Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 ноември 2017 г.

За берачите на круши и мечката



Публикувах този текст във Фейсбук преди около два часа:

Пиша това нещо на таблет с един пръст, пътувайки с автобус по дълъг път - от Долна баня до Пловдив. Ще бъда немногословен.

Колата ми се развали и затова пътувам с автобуса - и ще е задълго защото ремонт на колата в този момент (безработен съм вече девети месец) не мога да си позволя. Майка ми, на 82 години, няма кой да се грижи за нея (в събота и неделя и в официалните празници асистентите на болните хора, на инвалидите си почиват!) и затова всеки уикенд аз съм в родния си дом, в Долна баня. С майка ми е приятно, обсъждаме какви ли не теми, тя е много добър събеседник. Разказва ми какви ли не истории, философстваме си два дена седмично. Хей, приятели, разговаряйте със старите хора, те копнеят да намерят човек, на когото да кажат своите истрадани (и затова безценни по мъдростта си!) мисли.

Ето една такава история, смях се от сърце. Двама приятели, единият бил кьорав (тази дума употреби майка ми), другият бил глух, отишли в гората да берат диви круши. Кьоравият се качил на крушата да тресе и брули крушите, а глухият долу почнал да ги събира. Но дошла... мечка! Глухият долу от страх избягал далеко и се скрил в... хралупата на мечката! Кьоравият на дървото като чул хрупане на круши почнал да крещи на приятеля си да не яде толкова, а да остави някоя круша и на него. Но отдолу хрупането продължавало с още по-силни акорди, човекът отгоре се ядосал, скочил... на гърба на мечката, тя се уплашила и се затърчала право към хралупата, където ги чакал... немият!

Какво станало ли? Изморих се да пиша. Сами се сетете и решете каква е поуката на тази приказка. Аз така бавно пиша че комай вече стигнах до Пловдив! Желая ви хубава вечер! Ще продължа като седна на нормален компютър.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: