Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 ноември 2017 г.

Кратко, но пламенно обръщение към софийските демократи с призив да почнем най-сетне да си обединяваме силите и да се подкрепяме



Ilian Vassilev: Страхувам се, че БиАйТи в търсене на по-широка аудитория постепенно губи имиджа си на гражданска телевизия. Няма как да угодиш на всички. Като излъчваш пряко от конгреса на БСП, губиш дясната аудитория. Елементарно. Няма лошо да има плурализъм и интересни, живи предавания. Но пряки излъчвания!?

Искат да наподобят Канал 3, които също излъчват пряко, но там Пеевски хвърля огромни пари, пък и реклами и държавни поръчки текат. И въпреки това съотнесено похарчени пари и зрители, Канал 3 е бедствие, както бяха преди Барековите ТВ7. Това, че гражданската телевизия не винаги генерира голям брой зрители не трябва да затъмнява погледа - това са хора с активна позиция, те формират мнение и влияят върху политика, понякога много повече от масовите реалити формати.

Кратък мой коментар: Пловдивската обществена телевизия, ръководена от забележителния журналист Евгений Тодоров, изпълнява успешно ролята на истински демократична и гражданска телевизия на България! Да, но мили софиянци, защо не помогнете да преборим цензурата, наложена на ПОтв от големите мрежи за доставка на телевизия (ВИВАКОМ и прочие), та най-демократичната и гражданска телевизия у нас да има национално разпространение?!

Защо продължаваме така глупаво да изпълняваме тъй съкровения български обичай: когато някой накъде прави нещо истинско, значимо и добро, никой от нашенци не му се притичва на помощ, никой не го подкрепя, а всички застават да гледат сеир докато той бъде смачкан, съсипан, разорен, унищожен!!! Оставяме се един друг да се борим сами, а не си обединяваме силите! Не съзнавате ли, че точно тази е причината ний, демократите, и да нямаме никакъв напредък?! Отстрелват ни поединично, мъчим се като волове, трепем се, но като не се обединяваме нищо особено не можем и да постигнем: докога ще си позволяваме лукса да игнорираме тази толкова проста истина?

Оставили сме мафиотите и ченгетата да ни заграбят държавата, медиите, всичко, а нашата народна и гражданска общност нищо не прави за да се консолидира, давате ли си сметка КОЙ? подпомагаме и ние като се държим по този начин?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

14 коментара:

Анонимен каза...

Напълно подкрепям! Г-н Грънчаров, Вие имате уникалната дарба да генерирате без почивка дълбоки, сериозни послания, които споделяйки ги с другите придобиват особена виталност и провокират към размисъл и действие всеки, които им симпатизира! Бъдете здрав!
инж. Бойко Трифонов

Анонимен каза...

Споделям напълно, макар че не съм политически лидер. Винаги съм готов да си сътруднича с тези хора. Действително мнозина в София си мислят, че централните ТВ са всичко, и подценяват работата с медиите в страната, които могат да имат национално покритие.

Само, че призива подкрепете не е достатъчно рационален, трябва как, кога и кой.

Защото най-голямата подкрепа за една медия е да бъде гледана, слушана и четена.

Ilian Vassilev

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за коментара и за подкрепата! На въпроса КАК да бъде подкрепена ПОтв на първо време може да се направи поне това: повече хора да подкрепят подписката към големите разпространители на телевизии от страната с призив да не дискриминират пловдивската обществена телевизия и да я включат в списъка си; също така според мен ако повече граждани, живеещи извън Пловдив, лично и настоятелно поставят на своя ТВ оператор-разпространител искането че желаят да гледат Пловдивската обществена ТВ, това може да помогне да се реши проблема. И други неща могат да се измислят и направят. Същото ми се струва, че е свързано и с отговора на въпросите КОГА и КОЙ може да направи нещо в желаната посока. Нужни са ни повече активни и ангажирани граждани, които ПРАВЯТ нещо - освен да обсъждат проблемите ПРАКТИЧЕСКИ правят нещо за непосредственото им решаване.

В. Савицкий каза...

Харесва ми гледната точка на Стивън Кови. Контекст на поведението в обществото. Той посочва, че гъвкавостта на поведението между зависимостта и свободата е нормално състояние. Зависимостта е противоположна на свободата.
Viktor https://nlp.space

Анонимен каза...

Първите два коментара са от грънчаровия "Камен Велинов". :-)

Ангел Грънчаров каза...

Тъй загрижена другарко, идете си направете справка на страницата на Ilian Vassilev във Фейсбук... и ще си успокоите душичката...

Ursus Major каза...

На бай Ангел Тъпунгера му е малко да мрънка единствено в пловдивския ефир, иска цяла България да знае що за тъпунгер е!
Човек без работа, бих казал ...

Анонимен каза...

Другарката Ментекадър-Анасссстасссссоссссова очевидно страда от патологична завистливост. :)))

Анонимен каза...

Другарко Ментекадър-Анасссстасссссоссссова вие какво работите? В каква сфера на дейност се подвизавате? Интернетна тролка ли сте? Плащат ли ви добре? Колко печелите на ден, каква ви е надницата?

Ursus Major каза...

Машинен инженер съм, г-н Тъпунгер

Анонимен каза...

Вие сте учила в тет ленин щом сте машинна инженерка? А как успяхте да се озлобите толкова на живота? В секса ли не ви върви изобщо? Или сте много грозна?

Анонимен каза...

Ех, Грънчарич, колко сте жалък с тези "анонимни" коментарченца...

Анонимен каза...

Не се казва пряки излъчвания, а преки излъчвания... Мякащите налазиха Балхария и отърване от тeх нeма, може би причината за деградацията на Балхария е, че мякащите са вече насeкъде... Не ми се ходи y таa гадна държава, АIG, тоo мякащ език не моем да го търпъ, като говорещо порно-добиче е... Цар Борис и Елин Пелин биха умрели пак, ако ви чуят... So do I… Нема такава държава, sorry, няяяяма... Отврат, няма!... И вас да ви нема, амеби мякащи... Ела Eрдогане, тea меки мастии без Русия нема да ги има и три, sorry два дена... Отврат неземна, мякащи медузи, въх... Захлюпиха и отровиха всичко, бъдещите бълхари ще са лигави гънещи се от силикон плЯзмодии, но така е, освен еволюция има и деградация и изчезване поради мякомозъчен уелнес, гарниран с ексклузивни олинклузиви, поднесени на тепсия в чеверме сокак на баш пезевенк и санджак онбаши Бой Бор, виден натовец, подарил балхàрско обезбълхòвано куче на Путин... Пич Путин, алооо, от бълхàрите и куче не зимай, старинна старославянска пугуворкъ, ъ? Усвобyди пак мякъщите, молъ тъ, че в момента имат три самолета, два черешови топа (турска дума) и 500 генералрадевци, ядящи чевермета и пътуващи до Сън Трупе, Мълдивите и други свитовни рилъксъционни дистинации, къдетy се спасяват от балканскио хъб чрез упутребъ на нефълшиви ракиени дистилации, ок?... Бълхàрин дъ са нъричам първай радуст ей зъ мени, ок?...

Ангел Грънчаров каза...

Другарке, параноята ви се задълбочава... Земете некакви мерки. Нощем събуждате ли се изпотена от кошмари? :-)