Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Кога ще престанем да бъдем нация, съставена предимно от идиоти?


Това нещо показва, това нещо говори - и то твърде важно! Нещо безкрайно важно за нас самите.

Не ща да давам квалификации и то на цял народ, но има нещо крайно много сбъркано в представите на огромната част от народа за това що е робство и най-вече за това що е свобода. Има умствени уроди сред нас, които скачат да се бият ако някой дръзне да каже, че няма как цял народ и то цели 500 години да е бил роб, да е бил в тъй унизителното робско положение! Ако кажеш това, и особено ако продължиш мисълта си и добавиш, че народ, който възприема за нещо като признак за перверзна национална гордост, че е издържал цели 500 години робство, наистина е робски народ, е народ, който до такава степен не знае що е свобода, че е стигнал до положение да мрази свободата и да обича, да се е пристрастил тъкмо към... робството!

Само истинският роб не се смущава когато го наричат роб, приема това за "в реда на нещата", а трябва да си два пъти роб да се чувстваш горд, че си роб. Истинска дебилщина пък е да скачаш да се биеш когато някой ти каже, че е грозно да се самоопределяш като роб, и то пълно противоречие с историческите факти! Двойна дебилщина е робското си самосъзнание да определяш като признак и за нещо като мярка за "патриотизъм"!

Очевидно имаме някаква фундаментална повреда в съзнанията си щом като още продължаваме разгорещено да дебатираме по въпроса били ли сме цели 500 години роби по време на т.н. "турско робство"; очевидно фундаментално са увредени представите на масовия българин за това що е свобода и, респективно, що е робство.

В другите страни даже и най-малките деца знаят, че да си роб за човешкото същество е нещо крайно лошо и нетърпимо, а ний, видите ли, се фалим, че цели 500 години сме били "роби", търпели сме цели пет века "робството", един вид сме нещо като шампиони по търпеливо и послушно понасяне на въпросното илюзорно робство! Не знам дали за това, което пиша в момента, някой разпален патреот няма да поиска да ми отреже главата, но тези така прости истини все някой трябва най-твърдо да ги каже и то така, че лека-полека тези семенца на истината да почнат да покълват в съзнанията на колкото се може повече българи. Мой дълг като философ е да казвам само истината и да не прощавам никакви лъжи, илюзии и заблуди, дори и да са тъй умилителни като сълзотворната "теория" на въпросното "турско робство". Което, както е известно, се възприема в комплект с дваж по-унизителната лъжа за "освободителите"!

Да, нашта свобода, видите ли, ни била просто подарена и то пък от народ, който сам още повече и от нас самите решително не знае що е свобода - и никога, дори и до ден днешен, не е живял свободно, т.е. винаги в историята си е живял робски, под тирания, под властта на абсолютни господари! Щом като тия две изцяло лъжливи "теории" немислещите даскалици-чиновнички по история продължават да ги набиват в невинните главици на децата дори и сега, в края на второто десетилетие на XXI-я век, правете си сметка докъде е стигнала поголовната дебилизация на нацията ни. Дошло е време срещу тази ДЕБИЛИЗАЦИЯ (опростачване) на нацията ни да се борим не по-малко решително отколкото всекидневно трябва да се борим за ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, иначе казано, за ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ на отношенията ни, щото ако не го правим, ако не се борим с лъжите и с лъжльовците, които ни правят на идиоти, да се борим и то всеки ден, непрекъснато, най-решително, тогава яката сме я загазили.

Тогава никаква надежда няма, тогава рискуваме да станем единственият народ в световната история, който поради глупави заблуди не само си е пропилял всички шансове да живее свободно, а това значи достойно, ползвайки и черпейки с пълни шепи благата на на модерната цивилизация, но и дори е направил нужното да загине, да се затрие от такава една съвсем непозволена за човешки същества ДЕБИЛЩИНА. Дебилите (по природа) са нещастни, крайно много ощетени човешки същества (с генетична увреда в мозъка), но тази наша придобита и непрекъснато самовъзпроизвеждаща се дебилщина, която сами си причиняваме по причина на това, че ни мързи да мислим и смирено да приемаме истината, е наистина престъпление спрямо самите себе си, което, като същински дебили, сами си причиняваме, а изобщо не съзнаваме какво всъщност и фактически правим!

Искате ли да измрем, да се затрием като народ от простотия, от немислене, от дебилщина, от идиотизъм? - кажете де, защо мълчите?! Да си човек и да си въобразяваш, че можеш да живееш без да мислиш, без да се стремиш към истината, е пълна невъзможност; без истината ний, човеците, сме осъдени на измиране. И да не разбираш що е свобода (и робство) също така е непозволен за човеците лукс и разкош; няма как вечно да бъдем народ, състоящ се от тарикати, чиито тарикатлък е толкова голям, че успяват даже самите себе си непрекъснато прецакват!

Апропо, моя милост, бидейки дългогодишен (34 години практика) учител по философия и гражданско образование, се опитах в едно българско училище да уча учениците си на това що е свобода; и то не само теоретично, но направих нужното да им помогна да почнат да практикуват свободата, опитвах да помагам на младите да почнат да правят демокрация в своето училище. И т.н. "образователно-възпитателна" система на НЕМИСЛЕНЕТО в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ възприе тази моя активност като "престъпление" и ме обяви за "народен враг", а пък бдителни церберки на идиотското СТАТУКВО НА НЕМИСЛЕНЕТО И НА НЕСВОБОДАТА (РОБСТВОТО) ето вече за втори път ме опраскват, уволняват ме, за втори път ми се налага по съдебен път да воювам за правата си. Уволняват ме тъкмо защо си изпълнявам работата и дълга като философ, личност, учител и гражданин най-съвестно!

Да, уволняват ме, хората около мен виждат всичко и поради изцяло притъпен рефлекс (на мисленето и на свободата, тия две неща са неотделими: няма свобода без мисъл и мислене, няма свобода без неудържим порив към истината!) гледат случващото се с изцяло неразбиращ поглед - и тъпеят като... говеда! Никой не се осмели да застане до мен и да ме подкрепи, и то при положение, че се боря за ТЕХНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА: давате ли сметка това за какво уродство пък говори?!

Толкова! Да не изпадам в тия толкова "лични" и затова "несъществени" подробности. Бъдете здрави! Дадох ви предостатъчно храна за размисъл, воаля: сега вече можете да започнете да събирате колкото се може по-пищни храчки в устата си и да започвате да ме плюете колкото си искате! Приятно плюене ви желая! Плюенето на мислещите личности в нашите условия е нещо като национален спорт, значително по популярен и несъмнено по-практикуван от футбола даже! :-)

ДЕБИЛИЗАЦИЯТА на нацията ни неизбежно доведе до МУТРИЗИРАНЕТО на страната ни. (Затова напоследък ми се налага да наричам свидното ни отечество не иначе, а МУТРОЛАНДИЯ, да, приказната страна МУТРОЛАНДИЯ е твърде подходящото име на нашето древно, ала непрокопсало особено напоследък отечество.) ДЕ-ДЕБИЛИЗИРАНЕТО на нацията ни означава ДЕМУТРИЗИРАНЕ отношенията в държавата ни, в нашата почнала да се ОБЕЗЧОВЕЧАВА по тази причина "човешка" общност. (МУТРАТА пък е най-уродливия популярен образ на КОМУНОИДА, сиреч МУТРИЗИРАНЕТО на страната ни е израз на нейната тъй уродлива РЕКОМУНИЗАЦИЯ; да, МУТРИНЩИНАТА е възможно най-уродливата последица на комунизма!)

Избирайте, или ще почнем да ставаме разумни, сиреч мислещи същества, а това значи свободни човеци, или ще загинем от простащина, от дебилност, от тъпо мутризиране на живота ни, от безправие, от беззаконие, от корупция, от престъпност. Нация, съставена предимно от дебили, си заслужава участта, такава нация е грях да не бъде обиждана; е, виждате, ченгетата и мутрите успешно се справят с тази задача. Не само ни обиждат, не само ни лъжат, не само се гаврят с нас сякаш сме техни роби, но също така ни и грабят най-ефективно.

Как допуснахме да станем нация, съставена предимно от дебили? - дали да не поставя този въпрос като тема на воденото от мен предаване "На Агората с философа Ангел Грънчаров" по Пловдивската обществена телевизия? А може би по-добър е въпросът КАК НАЦИЯТА НИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДЕ-ДЕБИЛИЗИРАНА? - щото като сме осъзнали истината, че се се дебилизирали, наш човешки дълг е да почнем да се опитваме да излезем от това съвсем незавидно положение! Кога ще престанем да бъдем нация, съставена предимно от идиоти? - този въпрос дали не е по-сполучливо формулиран, щото думата "дебили" съдържа незаслужена обида към хората, които са природно увредени в мозъците си. А идиотът е чисто "човешко" творение, идиотът е продукт на мързела, на умствената инертност.

Да мислиш и то със собствения си ум е основното човешко предназначение на този свят; човекът, който не мисли, е по-зле и от животното, е по-долу от животното. Ще видя какъв въпрос в крайна сметка ще задам на зрителите на своето предаване, но ще е от тази проблемна област: за тресящата ни простащина, за дебилизма, за видиотяването на нацията ни - как стигнахме до този незавиден хал и има ли надежда да намерим някакъв изход от него?

Толкова - този път за последно казвам това. Хубав ден ви желая! Ще се видим в предаването, то почва от 11 часа днес.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

Ама отваряш една тема ангеле дълга дълга и много тъжна дебела книга и научен труд па народопсихология може да се напише ама асо се не лъжа ти май си писал за това ако не се бъркам

Kamen Velinov

Ангел Грънчаров каза...

Писал съм и то доста, но ми се налага да повтарям всичко, щото знаеш сам, книгите ми са арестувани, върху тях е наложена "пазарна цензура", щото били "непродаваеми" по преценката на книжарите, по тази причина читатели на книгите ми са... мишките в складовете и в книжните борси... такива ми ти работи, така стават нещата у Нашенско, така се справяме набързо с хората, които са дръзнали да мислят и да кажат открито какво мислят: убиваме ги поради тази нашенска крещяща "благодарност" и несправедливост. :-(

Анонимен каза...

КАРАУУУУУУУУУУУУУУУУУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!! КЪДЕ СТЕ БЕ ДА АРЕСТУВАТЕ ТОЙ ТЪПУНГЕР ГРАНЧАРОВ КОЙТО ОБИЖДА ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????? ВИКАЙТЕ БЪРЗО КАРАУЛА ЗА ДА НАТИКА ТОЙ ТЪП СКОТ РОДИНОПРОДАВЕЦ В ДРАНГОЛНИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАСЛУЖИ СИ ЗАТВОРА ВЕЧЕ ГАДНА ХЛЕБАРКО САМО СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОЩЕ СИ НА СВОБОДА???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКЪВ ВРЕДЕН ПАРАЗИТ КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАТИКАН В ЗАТВОРА НАЙ-МАЛКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ПРИ ПРОКЛЕТАТА ДЕМОКРАЦИЯ НЯМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗДАВАМЕ ПО-БЪРЗИ, ПО-ЕФЕКТИВНИ И ПО-СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАНО УМРЕШ САМ ОТ ЗЛОБАТА СИ, ТЪПУНГЕР ПРОСТ И НАГЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!! НАРОДЪТ НИ СЕ БИЛ СЪСТОЯЛ ОТ ДЕБИЛИ, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЯ ОБИДИ НЕ САМО НАШЕТО УЧИЛИЩЕ, ТОЙ ОБИЖДА ЦЯЛАТА СТРАНА И ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО ПРАВА Е НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА ЗА ТОВА ЧЕ ГО УВОЛНИ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ЗАСТАВА ЗАД ТОЗИ СПРАВЕДЛИВ АКТ НА ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А СЕГА ВЛАСТТА ТРЯБВА ДА СИ ИЗПЪЛНИ РОЛЯТА И ДА НАТИКА ОБИДЧИКА НИ В ДРАНГОЛНИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАМ МУ Е МЯСТОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАРАУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪРЗО ИДВАЙТЕ ТУК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Абе не знам народа сие такъв всеки мрази различният а пък ако има свободолюбив дух спукана му е работа

Kamen Velinov

Анонимен каза...

Българинът обича да го третират като роб! Свикнал е с това, да реве, че е такъв, но когато е имал възможност да е себе си, винаги е продавал каузата,за да остане под нечия зависимост! По-лесно е и не се носят отговорности!

Станка Тачева

Анонимен каза...

Това е ИСТОРИЯ от 5 века на БЪЛГАРИЯ .

Анонимен каза...

Хе-хе, пак "Камен Велинов". Намирисва на нова фалшификация. :-)

Анонимен каза...

Последната, анонимната другарка страда от параноя. Другарко, не е зле да се обърнете за съвет към психиатър....

Анонимен каза...

Бай Ангел Номинирания. :-)