Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 ноември 2017 г.

Пъкленият план на руските мекерета от ГЕРБ и БСП за строеж на новата руска атомна централа на българска територия!


Планът на ГЕРБ и БСП за „Белене”

Дали си гласувал за ГЕРБ или БСП няма значение, резултатът е един и същ, получаваш „Белене”. Този проект се очертава да бъде най-голямото ограбване на българския народ заедно с хиперинфлацията по времето на Виденов. Цената ще бъде между 20 и 30 млрд. лева. Очевидно е, че ГЕРБ и БСП действат заедно за „Белене” и по тази причина, за да замаскират ситуацията, от ГЕРБ гласуваха, че нямало да се коалират с БСП. Според мен ще се случат следните неща:

1.) Като първа стъпка, очаквам от ГЕРБ да внесат доклада на БАН за обсъждане в Парламента. Допускам, че е напълно възможно да внесат резюме от 9 страници и да скрият пълния доклад.

2.) Все някой депутат ще поиска пълния доклад и тогава, за да го скрият от обществото, ще го предоставят за гледане в секретната секция на Парламента.

3.) Ще обсъдят доклада на БАН и въз основа на него ще предложат решение на Парламента за строителството на „Белене”.

4.) БСП ще организира някаква сценка на несъгласие, за да не личи, че планират да строят „Белене” заедно с ГЕРБ.

5.) Парламентът ще одобри строежа на „Белене” почти единодушно.

6.) След това Теменужка Петкова ще се оправдае с решението на Парламента и ще внесе предложение в Министерски съвет.

7.) Планират да се появи инвеститор от Китай.

8.) Или БСП или ГЕРБ ще предложат да има държавни гаранции към чуждестранния инвеститор, защото така условията щели да станат по-добри.

Проблемът им е, че Европейската комисия няма да седи безучастно и да гледа как строят ядрена централа в сеизмологично опасна зона. Това е заплаха за целия ЕС, не просто за нас. Освен това, както вече писах, всички предишни документи и проучвания за „Белене” са вече невалидни.

Автор: Мартин Димитров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Прекрасно ще е, ако в България се построи още една ядрена електроцентрала.

Ангел Грънчаров каза...

Бихте ли се пояснила защо Ви се струва "прекрасно" да има втора руска атомна централа на българска територия? Да чуем някой и друг аргумент, обосноваващ тази хипотетична "прекрасност" :-)

Анонимен каза...

Защото електричеството ще е по-евтино. Ядрената енергия е най-евтината и най-зелената.

Ангел Грънчаров каза...

:-) Намерете си на друго място наивници, които да ви се вържат на лъжата. Ядрената енергия може по принцип да е най-евтина, но това не важи за РУСКАТА ядрена енергия, на първо място, и на второ място съвсем не важи за ядрената енергия, която ще се произвежда в най-корупционният проект за ядрена централа, който човечеството познава, а именно за АЕЦ "Белене". Ще плащаме НАЙ-СКЪПАТА ядрена енергия в целия свят по причина на това, че ще трябва да платим и всички пари, които корумпираните лапнаха - за да ни агитират за строежа на "най-евтината" беленска ядрена енергия. (В това число ще трябва да платим и Вашата сметка, щото Вие също, предполагам, в момента ни агитирате за строежа на руска атомна централа не от глупост, а защото Ви плащат за тази услуга!) Да не говорим колко пари са лапнати по тоя проект в най-корумпираната в света държава, именно Русия, която не само ще ни продава скъпо-прескъпо оборудване, но и ще обслужва цялостно централата си, т.е. ще наливаме години наред пари в продънената изцяло каца на ненаситната руска корупция!

Анонимен каза...

Аман от многократно претоплени манджи...

Анонимен каза...

Разбира се, че ми плащат. Няма да тръгна без пари да си изразявам мнението, я! И двамата с вазе сме рубладжии, др.Грънчаров, но аз поне си го признавам.

Ангел Грънчаров каза...

Аз, другарко, не съм продажник. Агитаторите за втора руска атомна централа обаче агитирате само срещу заплащане. Щото сте продажници и продажнички. Факт. Доказан факт. Вие, рубладжиите, сте проклятието на България!