Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 ноември 2017 г.

Моите въпроси за дискусия по съдбовно важна тема



Кога НАЙ-СЕТНЕ и също така ЗАВИНАГИ ще се ОСВОБОДИМ от пристрастеността към робството и тиранията, наречено КОМУНИЗЪМ?

Този е моят въпрос за обсъждане, който отправям във връзка със 100-годишнината от руския погром над човечността, културата, демокрацията и цивилизацията, наречен "Велика октомврийска социалистическа революция". Възнамерявам да поставя този въпрос пред зрителите на моето авторско предаване по Пловдивската обществена телевизия, предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", което ще се излъчи на живо утре, четвъртък, от 11 часа. Но го отправям сега и към вас, българите, пръснати по целия свят.

Включвайки се в обсъждането тук, в Световната Мрежа, ще можете индиректно да участвате в предаването, било с въпрос, било с мнение, аз ще ви цитирам там. Нека заедно да направим едно наистина хубаво предаване.

Смятах индивидуално да отправя този въпрос на приятели, на аналитици, на мислители, на демократи, на антикомунисти, чието мнение особено високо ценя (Иво Инджев, Иво Беров, Илиян Василев, Калин Янакиев, Иван Костов и пр.) и най-вероятно ще го направя тия дни, но се надявам те сами да се включат в предложената дискусия по тъй важния, по моя преценка, въпрос. За което предварително най-сърдечно им благодаря!

Също така сърдечно благодаря и на всички вас, приятели от Фейсбук и от блога ми, който ще се включите в допитването ми!

И още нещо, още една добавка към главния ми въпрос: Прав ли нашият велик писател Димитър Талев, написал следното горчиво изречение:

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Кога ли? Когато прогресивната част от човечеството открие причината която поражда и подържа комунистическия манталитет и начин на живеене, и положи огромни усилия да отстрани, да премахне тази пораждаща го причина. Комунизмът е зло, огромно зло, но да се противопоставим на злото директно, е безрезултатно, даже е вредно. Злото се подхранва и засилва от емоцията и енергията която предизвиква в отсрещната страна. По добре е да вървим успоредно с него, но не напред, а назад, назад към причината която го поражда. Открием ли причината, оттам нататък всичко е въпрос на технология и политическа воля за отстраняването и.

Томи Томев

Анонимен каза...

Въпросът на Гранчаров е много тъп!!!!!!!!!!!!!! И пак показва лудостта му!!!!!!!!!!!!!!!! Комунизмът е най-прекрасен и най-човечен идеал, смисъла на който той не може да разбере понеже е дебил!!!!!!!!!!!!!!!! За да разбереш комунизма се иска да си развита в духовно и културно отношение личност!!!!!!!!!!!!!!!!!! Най-добрите личности в човешката история са били комунисти!!!!!!!!!!!!!! Но виждате колко вредни идеи има Гранчаров поради своята личностна и психическа непълноценност!!!!!!!!!!!!!!!!! Години наред той е промивал мозъците на горките ученици!!!!!!!!!!!!!! Но най-накрая този враг на човечеството беше разобличен от госпожа директорката и беше заслужено наказан!!!!!!!!!!!!! Той повече никога няма да бъзе учител не само в нашето, но и в никое друго училище!!!!!!!!!!!! Дебили и уроди като него не биват да престъпват праговете на училищата!!!!!!!!!!!!! Нека да си философства на лицата и в парковете!!!!!!!!!!!!!! Където никой не го слуша!!!!!!!!!!!!!! Луд умора не знае!!!!!!!!!!!!!!!!