Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 ноември 2017 г.

Кратко, но пределно понятно разяснение на чалга-менте-медийно-"политологическия" феномен "Андрей Райчев"



Daniela Miteva Krokodilova: Винаги се обърквам като видя Андрей Райчев - социоЛОГ ли беше, социоПАТ ли?! :-)

Ангел Грънчаров: Не е социоПАТ Андрей Райчев, социоТАРИКАТ според мен е другарят Райчев, а и добри парички натрупа от "социологията" и "политологията" си. (У нас и социологията, и политологията ни също са менте, те също са чалга, те даже, бих си позволил да река, са изцяло байганьовски!) Прави разни услуги таваришч Райчев на добре плащащи партии и вождове (и дори на чужди страни страни прави добре платени услуги, имам предвид на Русия!) - чудесен бизнес е това!

Той е милионер, при това е "много загрижен" за... бедните милионер, той е "социален милионер" (и такова уродство има у нас!) - защо ли?

Ами ясно защо: защото тия бедни са най-вече умствено бедни, по тази именно причина са му така драги - защото точно умствено бедните се връзват на райчевите лъжи! Сега сфащате ли защо милионерът Райчев така силно е привързан към бедните - към умствено бедните най-вече?! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Андрей Райчев за тия глупости по негов адрес които пишеш може да те осъди така, че цял живот да не можеш да му се разплатиш!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

"Книгата „Време и всичко“ (Жанет 45) представлява диалог между журналиста Александър Андреев и социолога Андрей Райчев, който „реабилитира интелектуалния разговор в приспана България. Провокира и обогатява. Интелектуалната енергия на Андрей Райчев предизвиква възхищение. Независимо от всички мирогледни различия и предвидими несъгласия“, според д-р Николай Михайлов, а за Иван Кръстев „смелостта да обобщава позволява на Райчев да бъде интересен обяснител, човек, който може да разкаже своите теории на широка публика. При това да ги разкаже така, че дори онзи, който не е прочел и една философска книга в живота си, да се почувства като съученик на Хегел. (…) Райчев определя самия себе си като социолог разказвач и подреждач на смисли, а с помощта на Александър Андреев тази книга го представя като именно такъв.“ Книгата ще бъде представена с участието на проф. Александър Кьосев, доц. Георги Лозанов и Първан Симеонов на 30 ноември 2017, четвъртък, 18:30 ч. в Гьоте-институт"
цитирал Цанко Ценев

Анонимен каза...

Е, и, Цанко Ценев? Какво искаш да ни кажеш с този цитат? :-) Имаш ли някакво доверие на д-р Николай Михайлов, на Иван Кръстев, на проф. Александър Кьосев, на доц. Георги Лозанов и на Първан Симеонов? :-)

Анонимен каза...

Да, а също и на Александър Андреев от радио "Дойче веле", защо не?
Ц.Ц.

Ангел Грънчаров каза...

На др. Райчев също имате доверие, предполагам. :-) Не е хубаво човек да се доверява на подобни хора, които отдавна са загубили доверието си - пред сериозните хора. Не е хубаво човек да е чак такъв голям наивник...