Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 3 декември 2017 г.

Знаете ли колко опасно е било да се слуша джаз и да се играе туист в епохата на тъй непрежалимия за дебилите социализмо-комунизъм?


Още за непрежалимото (от дебилите) време на комунизмо-социализма, представено този път в документи:

Из: П Р О Т О К О Л “А” № 81 НА ЗАСЕДАНИЕ НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП ОТ 26.ІІІ.1963 год.

По сведения на Управление Гранични войски през 1962 година ... младежи и девойки са се опитали да преминат границата.

Стремеж към лек живот, към подражателство и безгрижие проявяват и голяма категория млади хора от всички слоеве на младежта, но най-вече ученици и студенти.

В София се прочуха така наречените "купони". Това са младежки (главно ученически) сбирки по квартири, които по име заместват бившите журове, соарета, джабули и пр. На някои от тях, тайно от възрастните, се пиянства и блудства, слуша се само креслива джазова музика.
Въобще джазът има многобройни поклонници сред младежта.

Не са малко онези, които не признават друга музика, освен джазовата. Такива младежи и девойки с часове стоят пред радиоапаратите, за да чуят и запишат изпълнението на изтъкнати западни естрадни певци и музиканти, стремят се да се сдобият с техни грамофонни плочи или магнетофонни записи[5]. Тези младежи бурно аплодират сладникавите мелодии, които някои чуждестранни певци и инструменталисти изпълняват на концертите си у нас[6].

Паралелно с джазовата музика вървят и изкълчените танци. С най-голяма сила това се отнася за дошлия от Запад танц "Туист"[7]. Това е един неестетичен, с много динамично темпо танц, който с фигурите си навява еротика и пошлост.


Освен това, поради неестествените движения на тялото, той е вреден за здравето на танцуващите. Видни учени и лекари на Запад с тревога пишат за масови изкълчвания, за повреди на коляновото капаче, за развиване на сухожилията, получени в резултат на танцуването на "Туист".

Цитира: Йовчо Ковацалиев

Кратък мой коментар: Да танцуваш туист било опасно, ще си увредиш тялото! :-) Каскетите от Политбюро, очевидно, освен че са много големи "естети", също така са и силно загрижени за кокалите на народа! :-) А иначе проблемът с бягането на младите през граница е бил сериозен. Трябвало е да се засили охраната й. Който опита да бяга трябва да бъде застрелван на място. Щото ако избяга ще отиде на това "лошо място", където обаче хората живеят - нищо че от танцуване на туист костите им са подложени на изпитание за здравината им! Комунистически дебилизъм в действие!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

"Антикомунистът си остава комунист, в смисъл че е все така ориентиран към комунизма и пряко волята си го е превърнал в център на живота си. Следователно в същността си старата му страст не се е променила. За да се откаже от нея, би трябвало да я забрави."
Е. Чоран

Ангел Грънчаров каза...

Това е една от глупостите на Чоран, който никога не е преживявал това какво е да си истински антикомунист. Антикомунистът е просто истински демократ, а пък комунизмът е най-големият враг на демокрацията - и на свободата. Значи при антикомунизма центърът на всичко е не комунизмът, а свободата - и демокрацията. Но непреживяното просто няма как да го разбираш...

Анонимен каза...

бляяя