Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 декември 2017 г.

Искам да разбера: има ли в Пловдив поне двама наистина и действително свободни граждани - освен мен самия?


Става дума за откриването на двама доброволци сред 500 000-то население на този вековен и доскоро твърде свободолюбив и отдаден на демокрацията град, които да участват в следната акция: да отидем тримата граждани до сградата на пловдивската ПГЕЕ (наричана все още сред пловдивчани "ТЕТ-ЛЕНИН"!) и да попитаме г-жа директорката какъв е резултатът по нашите предложения за провеждането на КРЪГЛА МАСА по непосредствената и практическа РЕАЛНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ-ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на отношенията в тази конкретна училищна общност (намираща се в незавидно положение). По тази моя инициатива миналия петък трима граждани направихме решаващата стъпка, на кръглата маса дадохме началото, съобщихме на представители на ръководството на училището за нашата инициатива, те заявиха, че ще уведомят директорката за предложението ни, ето, сега просто трябва да отидем, да се срещнем с директорката и да чуем отговора й (нас също ни интересува и отговора най-вече на ОБЩЕСТВЕНИЯ и също така на ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТИ на училището, които също писмено сме сезирали за идеята-инициативата си).

Това е. Не е трудно, само се иска да се намерят двама немалодушни пловдивски, повтарям, ГРАЖДАНИ, които да дойдат с мен и да ми правят компания, да бъдат членове на нашата делегация от инициативни граждани, които искат да помогнат за отприщването на демократичния процес в това училище; просто от нас се иска да дадем малък външен тласък, та белким се пораздвижи мъртвилото там, в това училище.

Тази ми е идеята, чакам с интерес вашата реакция! Двама само добри граждани на Пловдив се търсят днес, но добри на дело, на само на думи! Да видим дали ще ги открием. Да видим дали има двама добри граждани в половинмилионния древен и тъй културен, с извинение, град Пловдив! :-)

В добавка ще кажа, че аз мога да намеря тия двама граждани с две-три позвънявания на телефона си, но съзнателно не ща да правя това, нарочно, съвсем умишлено постъпвам така: да, търся неслучайно именно ДОБРОВОЛЦИ. Не ща ОРГАНИЗИРАНИ ОТ НЯКОЙ ГРАЖДАНИ, търся, искам да намеря двама ИСТИНСКИ СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ в Пловдив. Искам да разбера има ли в Пловдив поне двама наистина и действително свободни граждани (освен мен самия). Толкоз. Правя си един тест. Изследвам ситуацията. Изучавам ви вас самите, вярвам, се досетихте сами вече...

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ ОБИЖДА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ!!!!!!!!!!!!!!! БЕЗСРАМНИК НЕДЕН!!!!!!!!!!!!! САМО КОЙТО ДОЙДЕ С НЕГО Е "ИСТИНСКИ СВОБОДЕН" ОТКЪДЕ НАКЪДЕ???????????????????!!!!!!!!!!!! НИЕ КОИТО СМЕ ПРОТИВ НЕГО СЪЩО СМЕ СВОБОДНИ ЗАЩОТО ТОВА Е НАШ ИЗБОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО НЕ ГО ПОДКРЕПЯМЕ!!!!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА ПРОСТ ЧОВЕК КАТО ГРАНЧАРОВ НАИСТИНА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ НА НИКОГО И ЗАТОВА ТОЙ СЪВСЕМ СПРАВЕДЛИВО БЕШЕ УВОЛНЕН И ИЗГОНЕН ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА ПРОСТ ЧОВЕК КАТО ГРАНЧАРОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО МИЯЧ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, ако никой се не обади пусни обява, че търсиш тъпунгери, по- може да имаш успех.

Анонимен каза...

Здраве, Ангеле,

Мога да кажа само, че хората са много ангажирани да оцеляват! Освен това, Приятелю, след толкова години не виждат светлина в тунела и са обхванати от социална апатия! Това е моето скромно мнение. При други обстоятелства щеше да е по-различно!

Желая ти много успехи и преди всичко да си здрав!

К.

Ангел Грънчаров каза...

Който все пак се осмели и се реши да дръзне да се включи като доброволец в акцията може да ми звънне на телефона 0878269488 ...

Анонимен каза...

Ами това е ТЕТ Ленин и гробищата са Лиляна Димитрова .Нищо лошо нали ?

Анонимен каза...

Не успях да дойда миналия път защото възникнаха непредвидени неща, по принцип съм за такива акции, но още не ми е ясно какво трябва да постигнем - да направим разговор за демократизацията в училището. Хубаво е, но това е положението в страната, най-вече в школото. Дреме и на директорката за нас, но да го направим.

Христо Марков

Ангел Грънчаров каза...

Моята идея е в това училище да се опитаме да упражним граждански натиск за промяна, външен натиск, колкото да се отпочне промяната. (Щото отвътре няма как да започне промяна, аз опитах този вариант, пот години се борих, два пъти ме опраскваха, учителите се плашат и пр.; неслучайно един министър на образованието, Тодор Танев, като пое властта заяви, че да се прави реформа в училищата е като да се прави реформа в... гробищата - защото няма подкрепа отвътре!)

И този модел - гражданите инициират и под техен натиск отпочва, отприщва се промяната и демократизацията! - после да го предложим и на други хора, които да се опитат да го приложат и в други училища. (Да им предложим един вид едно нау-хау!)

Така ще стане според мен: да си отвоюваме (от комунистите) училище по училище - както някога, в историята, са воювали за всяка отделна крепост. Друг път според мен няма.

Ще видиш, че има хляб в тази инициатива. Кажи кога ти е удобно през следващата седмица за да се организираме и да отидем пак. Според мен трима граждани сме съвсем достатъчни. За да може всеки спокойно да се изказва от нашата страна. (Ако сме повече някои няма да могат да се вредят да се изкажат.)

Вярвам, че този модел за отприщването на една непосредствена и практическа РЕАЛНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ-ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на отношенията в училищните общности ще проработи.

Но от нас, гражданите, зависи всичко. Ако сме упорити и немалодушни - ще успеем. В нас е силата според мен.

А като веднъж подпалим искрата на порива към свобода на младите, тогава няма сила, която да устои - и промяната неминуемо ще стане.

Анонимен каза...

ЗДРАВЕЙ! От 6-ти съм в София на работни срещи/конференция, днес се връщам и ще ги погледна довечера или утре... Хубав ден!

Н.Б.