Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 януари 2018 г.

Нима може да си истински мъж ако не умееш да мислиш всеотдайно и задълбочено?



Thom Browne challenged conventional gender norms with a strong showing of menswear skirts and a finale bride for Spring 2018.

Stay tuned for Fall/Winter 2018/19 Menswear coming to M2M on Tuesday, January 16th.

Ангел Грънчаров сподели видеоклипа на M2M: Край, мъжете на Запад почват да ходят с... рокли и с... токчета, край, Западът рухна морално, другарки и другари, да бегаме на Изток, в руска Евразия, гдето има истински мъже, пък макар и добре пийнали! :-)

Тодор Марков: Аз, разбира се, ще приема като ирония хиперболата на препоръката "Да бягаме на Изток!". Но честният подход изисква честно да признаем, че има проблем. И той не е във вменената ънгро на всички вина за нетолерантно отношение към различните от преобладаващата норма. Мнозинството интелигентни хора отдавна са отхвърлили табутата и могат спокойно да обсъждат темата за сексуалните различия и да приемат нетрадиционната сексуалност на някои хора. Отдавна на това се гледа като на частно право, в което не е възпитано другите да се месят и още по-малко да обиждат и принизяват хора с нетрадиционна сексуална ориентация. Казвам го, защото нетрадиционното разбиране за социалната роля на пола е следствие от базовото различие в сексуалната ориентация, а не обратното. Така че реално мнозинството интелигентни хора приемат нормално и толерантно тези с нетрадиционна нагласа (стига тя да не води до антихуманни и вредни за здравето практики).

Но явно се иска още нещо. Изисква се по някакъв начин екзотични и дори куриозни случаи да бъдат приети като "нова норма". Това няма да ги направи разбира се, субстанциално норма. Те ще си останат екзотика и куриози по силата на своята статистическа рядкост. Но ще им бъде отдадено нужното внимание за да могат хората с такива особености в половата идентичност, да не се чувстват като "бели врани", да бъдат социално рехабилитирани и вписани, да бъдат грижовно спасени от възможността да им бъде вменен комплекс за непълноценност и, не дай си боже, за ненормалност. Разбира се, все пак трябва да приемем някакви медицински процедури вкл. психиатрични и клинично психологични, които да диференцират здравите, вменяеми индивиди, за които нетрадиционната сексуална идентичност е норма, от индивидите при които това е само симптом на заболяване - някакъв вид дисоциативно разстройство на личността, при което човек може да се чувства (субективно) всякак - да се мисли за животно, растение, дори за неодушевен предмет (напр. за диван).

Но ако се прилагат внимателно строгите стандарти, няма да стават грешки да се объркват хора здрави с хора болни. Също както не би било редно, да се объркват хора чрез които говори Господ (пророци в библейския смисъл) от хора, страдащи от шизофрения, имащи слухови халюцинации, че някой им говори и им казва какво да правят, които имат т.н. "свръхценни идеи" и пр. Защото, разбира се не е редно народът да се поведе по твърденията на някой луд, че Господ му говори и му казва какво да правим, а така също би било нередно, един нов Моисей примерно да бъде затворен в психиатрията и лекуван за шизофрения...

Но да се върнем в началото, нещо днес не е както трябва и на Изток, и на Запад. И слепите фенове и на двете посоки и пътища сякаш не го виждат. Безкритично приемащи от една страна тесногръд морален и религиозен догматизъм, от друга страна тотално размиване на границите между норма и патология, между дължимо в поведението ни и пълен субективен произвол, при който всеки може да стане законодател на собствен морал и ценностна система, да изгради свой квази свят.

В единия случай бедата е че нормата се вижда много тясна. Тя е "покрустово ложе". А в другия случай тя е толкова разширена, че изчезва. Просто вместо норма има произвол. И в двата случая хората могат да станат жертви, когато не се вписват в субективните разбирания на нормотворците.

Ангел Грънчаров: Тодоре, благодаря ти, че влизаш в дебат, че пое "ръкавицата". Отваряш голяма тема, по която може да се мисли и говори много. Ще вметна тук само един момент, който ми се струва най-важен. А именно този: че цялото затруднение, включително и твоето, се дължи на неизбистреност на самата идея за свобода. Кой разбира свободата (като идея и като живот) в нейната пълнота и цялост, такъв изобщо няма да се уплаши от това, че някъде някакви си мъже са си облекли... рокли или токчета; щото такъв човек знае, че свободата не е произвол, свободата е нещо много по-различно от произвола. Щото истинския свободният мъж може, примерно, по някакви си там свои съображения, да си облече рокля, но той добре знае, че това изобщо няма как да "повреди" мъжката му сексуалност, нали така? Разбира се обаче много ще се уплаши от "роклята" оня, който не е толкова сигурен в своята непоклатима мъжественост, нали така?

Но все пак, субстанциално погледнато, мъжката същност просто няма как да се повлияе от такива несъществени неща като дрехи, гащи, обуща и прочие, нали така е все пак? Истинския свободният човек прави някакви "странни" и "ненормални" неща с умисъл, с идея, с оглед на това да помогне на хората да видят нещата от друг ъгъл, пък и сам да види как изглежда света, примерно, когато си качен на високи "женски" токчета. (Оказва се обаче, че въпросните "чисто женски атрибути" като токчетата първоначално са били "съвсем мъжко изобретение", първоначално именно мъжете са ходели с токчета, те също така са ходели и с... рокли, някои от тях все още ходят с роклички, като шотландците примерно, но това едва ли ще навреди на мъжествеността им. Или пък ще отнеме мъжката им същност.)

Тъй че е много вероятно когато се плашим от това или от онова, да сме оказали жертва на съвсем глупави страхове. Които ни изобличават в неща, които, ако ги осъзнаем, изобщо няма да ни толкова приятни. Мъжествеността на мъжа не се защищава с думи или с речи, тя се показва и изявява по съвършено друг начин. Друг е въпросът, че много нашенски бабаити, дето претендират, че били "истински мъже", не знаят изобщо, че същностният мъжки атрибут, който прави мъжа мъж, не е... "онова, което си представят най-напред", а нещо съвсем друго, а именно... мисълта; да, не може да си истински мъж ако не умееш да мислиш всеотдайно и задълбочено; който има претенцията, че е мъж, пък не умее да мисли и не му пука за истината, такъв просто не е мъж, а такива "мъже" (ментета-"мъже"), както е известно, са бол, с лопата да ги ринеш.

Тъй че мъже в истинския смисъл на думата общо взето съвсем рядко се срещат в наше време, а пълно с женчовци, у които доминира не мисълта, а чувството (както това по идея следва да е тъкмо при жените!) Спирам дотук, за да не си изкарам някой... бой - от някой "мъжага", който, като ме срещне в квартала, може да разпознае, че това е именно "оня там интернетен враг на... истинските мъже"! :-)

Хубава вечер! Бъди здрав!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

14 коментара:

Анонимен каза...

Опааа, още един юнак, който е толкова могъщ че можел да обсъжда и друга сексуалност... Ангро се пише, не ънгро, освен това правилното е прокрустово ложе, дори ме мързи да го търся, защото знам... Абе байно, я не мъчи кирилицата, а бегай при овцете на село... Ако копаш картофи а не пишеш тука, повервай ми, блого ще е много доволен, ъман от тебе... Нов Мойсей в психиатрията, не мога да те чета бре чукундур, бегай и почвай да копаш в 6 чъса утре, ок...

Анонимен каза...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Айде сега да ви образовам малко. Защо? Ами защото съм чужденец, никак не мисля като вас и съм част от ония, които ама никак не мислят като вас. Освен това помагам на моя приятел АIG, който години наред води тука титанична борба с BG простотията. Без особен успех засега, уви. Ето, започвам направо, няма да ви говоря за Мойcей, оставям го на вас, щом толкова смятате че разбирате от Мойсей, не знам... Значи срещам оня ден покрай работата си един собственик тука на сграда и ресторант в нашия град, беше леко пийнал, 2 часа през нощта... (ако новите байганьовци им е трудно да разберат това, ще го кажа на английски - значи срещам го по-рано през деня, ок)... Ето че ме разбрахте, балкански маладци с малък ум !... Та се разговорихме с него, оказа се смесен брак, 25 години в Щатите, 15 в Австралия, 40 г. зрял мъж... С три рани по тялото от огнестрелно оръжие, показа ми ги, спомен от Америка... Но ето какво ми каза точно тогава: Нямам злоба, не ги мразя... Това направо ме стресна като злобен бълхàрин, ок, ама как може !?... По едно време ми вика като чу за България - ооо, знам ги от Калифорния, бях с тях, о знам ги... Аз се опулих и викам, е кво знаеш... Той вика, те са много умни, ходят в университети и са много умни... Увисна ми долната челюст направо... Но си викам, егати и комплексите, егати и чудото, да си ги натрапват най-нахално и на местното население... Скоро видях бълхàрин в Америка, журналист !!??, който не знаеше думата тейзър, а й викаше… тийзър. Луд човек Боже... Има ли куче в Америка което да не знае думата тейзър... Предполагам това е то "много умен"... Всичко е кьорфишек... Но тоя пич изкарва не много, горе долу от наемите си около 3000 лв. на седмица след данък... (за европомощите при вас това е нищо, а?)... Помня Буш като каза, цялата ни икономика се крепи на малките и средни собственици, те ни плащат парите... В Австралия е същото, но аз лично съм поразен от количеството на икономически активните субекти... И от липсата им на българска завист един към друг и самоизтрепване - всеки си гледа работата, правилата се знаят, да и конкуренцията и всичко... Ама дивашката ви завист я няма, освен като се напият и мозъка им изключи... Оттук следва че BG народа е пиян, ми така е - прехода го опиянчи... Това с гейовете е смехория, в Сидни в парада парадират, на другия ден на работа и не ме интересува на токчета ли е и има ли путка или хуй, ако не си върши работата, ще го пратим вкъщи да се целува там с когото си иска...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Въобще в BG не се разбира мащаба на Запад на гейовете и на влиянието им... ПОНЕЖЕ Е НИЩОЖНО, ТОЧНО ЗАТОВА СЕ ПОЗВОЛИХА ГЕЙОВСКИТЕ БРАКОВЕ - кой му пука за някакви мижитурки и амеби какво си представят като се празнят, а, нима това има значение за производството?... Но понеже в BG производство няма (понеже са глупави овчари), то затова и в зомбираните им глави все секса е на първо място - ама сори, той не прави пари, да повторя ли за по-тъпите от вас?... В английските страни всеки мъж, средно да вземем, псува поне 10 пъти на ден и казва, майка ти да еба, българино (bugger)... Понеже думата bugger = педерунгел, всъщност значи (през френски от Средните векове)… българин !! И защо това не го каза вашта бананова телевизия - че учени от БАН преди няколко години писаха писмо до Оксфордския речник да премахне обяснението на думата педерунгел (bugger) на английски и че тя значи българин... Англия много обича балканци да й диктуват какво да прави, тя ги обича със силна любов още от 1878... И се страхува от малоумните им овчарски писма, трепери направо... Абе трепери тя, ама от Русия, а не от вас... Така че изправете си акъла, ако имате това нещо все още... Престанете да си правите тука събранийца както Народния съд, когато "помагахте" на съюзените народи, без понятие да си имате какво са те, а те после ви изритаха като тъпи навлеци и Русия ви лапна... Но по-добре, робската рая сега щеше да шпреха турски както кюрдите... Кво ли се занимавам с теа дебили тука... АIG, откажи се от тая крива злоумна тълпа, не трябваше да ги блокираш, отблокирай ги пак - така се вижда падението им... Бъди мъдър философ, отблокирай ги, по-умните ще видят пропастта на низостта и простотията им... А така ти сега им правиш услуга, правиш ги да изглеждат все едно че имат какво да кажат... Отблокирай тая измет, добре е за философията...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Аз почти ничии коментари не спирам, спирам само тези на оня идиот Рамон Ментекадър, който само повтаря "Грънчаров е тъпунгер" и ме псува като хамалин, нищо друго не може да измисли, по тази причина само него цензурирам. Който комуноид обаче се изказва що-годе прилично, в смисъл че не употребява вулгарни думи, и личи, че има какво да каже, не му спирам коментарите. А сложих модериране на коментарите щото ми се оплакват сериозните хора, тук, в блога ми, заради мръсотиите на идиотите беше заприличало на социалистически нужник, нали помниш нужниците навремето, те не се чистеха и човек не можеше да стъпи от пръснатите по пода... човешки екскременти (да се изразя така). Не искам блога ми да прилича на социалистически нужник, затова въведох модериране. Но съм решил спрените от мен коментари да ги публикувам веднъж на две седмици примерно в отделен постинг под заглавието "Творчество от стените на социалистическия нужник..." примерно (може и друго да измисля), та всички да видят що представляват тия уроди...

Анонимен каза...

AIG, тва е добра идея, публикувай ги в нужника - те са точно това... Абе остави ги, нека публикуват, с главите си нужници... Ако те наричат тъпунгер, че кво - това значи че те са тъпи като задник, усещат го и ги е яд за това... Не ги спирай, остави ги да се втъкаят естествено в средата, обществото не е само умно, има уроди, нещастници, сомнамбули, кретени, сатанисти, бойковисти, Корна Нин която се възбужда като лъже, каза доктор Канов... Стеф Дан, който мисли, че е страхотен партизанин ако прави незаконни деца на разни курви... Ние искаме всичко това, таа феерия на низост, не трeбва да я режеш, ок... Искам и Диков да ми бъде журналист, тоя странен субект на социалистическото време, който вместо да говори заеква... Той все ме сеща на германските нацисти, които след войната станали... учители. Да учат на човеколюбие, предполагам... Моля те АIG, остави световната порнография да тече, не бльокирай никого - ние имаме тука рèдак спесимен - бълхàрски малоумни овчари, построили навремето черешово топче, сега отново... Нима те е страх, че ще те пуцат, ма те немат акъл (турска дума), алоо... Това да не са руснаци, това са смахньосани робски бълхàрчета, ок... Ма как ще те e страх от теа, егати, ритни ги по задникo със собсвениo им бълвоч, публикувай теа подчовеци черешовотопчести, ок... В Абстралия от тeх ще направим beef jerky, изсушено говеждо месо на ивици, едва се дъвче, ще ти останат зъбите в него... Теа креатури трeбва да ядат beef jerky, тогава ще порасне мозако им до нечувани висоти, ok…

Анонимен каза...

Остави ги, нека приемем трудната истина - BG е като нужник... Знаеш ли какво си помислих като се издигна самолета и ме отнесе от BG: “Защо се държа така, тоалетна такава”... Малко се насълзих, и това беше... Никога няма да се върна повече в BG, Русия е ОК, но BG - НЕ ! Нйет !

Та за нужника, ето пак мислим еднакво...

Остави ги, това е част от историческата истина - не подценявай умните читатели, те трябва да видят това... Ако не видят мерзостта, как ще знаят кво е, а?

Знам че е болезнено, но ги остави... И нещо друго - не възприемай лично тоя Рамон Меркадер - това не е личност, а сатаниcт, а ти очакваш да те обича ли?!?...

Не ги спирай по никакъв начин, ела тука при нас да видиш цензура, ето и Тръмп пропищя...

Това което BG има в момента е че (поради турското си безхабериe марка 1878) публикува всичко...

Нека запазим това, АIG...

Please!

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Прав си, сатанист не може да пише друго; опазил ме Бог сатанист да почне да ме фали! :-(

Но виж все пак какво е написал, не мога да го пусна по... хигиенни съображения:

Рамон Меркадер написа нов коментар за публикацията ви " Има предложение на името на Желю Желев да бъде нар... ":

Мале, какво долнопробно тъпунгерско пигмейче си, Грънчаров, какво малко човече си!
Ти ли си учител бе, лайно? Тъпугер си ти, тъпунгер, истински тъпунгер ... учител ми бил, ти ли бе, нищожество?

Виждаш ли? Аз лично приемам твоята теза, че трябва да бъдат видени от повече хора неговите "коментари", но много хора, приятели, ми казват, че като пускам тия лайнари, блогът ми почва да прилича на нужник (социалистически, т.е. осран отвсякъде, даже о по тавана има лайна!), което пък е прогонило нормалните, свестните хора. Кажи сега какво да правя, все пак за мен са по-ценни свестните хора, значи за да ги запазя тях трябва да прогоня лайнарите. Добре де, ама тогава свободата отива на кино. Но свобода ли е това да вадиш от задника си... екскременти и за замеряш хората си с тях?

Анонимен каза...

Трудно решение е, но трябва да ги оставиш... Ти като Тръмп го подкара... Мисля че ключа да разбереш това е следния: Има тъпи хора, те нямат интелект... Единственото което могат е, да те замерят с лайна... Остави ги, това е тяхната същност, те нямат друго... Те не могат да те направят тъп, след като не си тъп. Не могат да те направят тъп учител, след като не си. Приеми ги като желателно говорене - те ти завиждат, те искат да си тъп като тях... Това е тяхната мечта, нека си я изкажат... Тяхно право е... А после ги смети в ъгъла с 3 изречения - не повече... Те те подлъгват да пишеш дълго, но не! Тука ти правиш грешката да обясняваш нещо на някого, който Господ го е направил да лъска обувки например, но по закона на Мърфи се е появил в блога ти... Остави го, той сам ще изчезне като види че не струва и пет пари... Това е естествен процес, не е под команда... Путин се опитва същото - но той забравя друго - тва са руснаци, те са умни, отвори Wikipedia, немците там са 15% от руския гений... Така че ще имаме там лоша шега - някой умен руснак ще измести функционерчето-комсомолче Путин... Но той запълни вакума докато руския народ се овладее след сътресението, най-многото загинали от смяната на комунизма не са в Унгария, Чехия и т.н., а точно в Русия... Тя пак плати много... Но умните ще скочат, както винаги е ставало...

В BG кой ще скочи - те са в дрязги и завист, от това народ става ли... Най-противното на бълхарите е, че те са овчари и мразят всяка технология, руснаците не спечелиха войната със сопи, Германия щеше да ги вземе за 3 месеца... Но те имат технология, машиностроене, нещо не много различно от Америка...

Та не знам, тия нужници са точно илюстрация на каквото казах - в BG нема технология, има курèта, путèта и нужници... Не моеш теа индивиди да победиш с технология, Хитлер се опита и му се смяха... Не подценявай бай Ганьо, той има своята логика на лузър...

Остави ги, но ги разгромявай с 3 изречения, не ти позволявам повече, ок... Читателите не са улави, ще разберат какво става...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Да, ама читателите на блога, които са носители на друга култура (ценности) негодуват, че съм оставил идиотите да превърнат блога ми в социалистически нужник. Тях ли пък да загубя? Те ми казват направо: не щем да се изказваме след като ония оцапат терена! Какво да правя при това положение?

Анонимен каза...

Примерно можеш да отговориш така, но не забравяй, трябва да нямаш емоции, а безразличие:

"Пигмейче си ти, аз съм учител дълго преди да те имаше на тоя свят. Защо вместо да пишеш дивотии не си потърсиш работа?"

А. от Австралия

Мария Василева каза...

Прав е А. от А.
В никакъв обяснителен режим не изпадай. Ти искаш да ги образоваш и промениш, ама не става, колко пъти си казвал, че това са два различни свята без допирна точка. Или с две думи, или игнориране.
И аз съм от тези, дето се изкушават да се обръщат към тях с цел вразумяване, а и към теб с оплаквания, че тези оплювачи направо опростачват блога ти.
Но такова е положението, няма какво да се възмущаваме. Все едно на дворния нужник да слагаме дантели и воали, тва е България, добро кътче,ама каква полза от това, като живеят немарливи, крадливи и лъжливи стопани бълхари..
Трябва да стане много по-лошо, иначе как ще се вдигне тоя съзерцаващ мързеливо или спящ народ. Кажи сега според философските всеобщи закони логично ли е все да е лошо, Ангеле, нали всичко тече, всичко се променя..
А,и това, че приемаш обидите много лично също е вярно.
А. от А. има широк поглед, житейски опит, а и знания, много почна да помага за очовечаването, измъкнал се е преди да го ошашавят и изтерзаят..Де да бяха и другите бълхари по света малко по- съпричастни, ама не споделят много тук, пишат по групите българи в чужбина.
Австралиеца, да не ти вдигаме много акциите, а? И ти се променяш покрай Ангел, по- рано пишеше различно (най- меко казано). Ха-ха, ще ни очовечи всичките Ангел, така мисля, голямо благодаря за което...

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря ви за мненията! Но пак, оказва се, аз трябва да взема решение какво да правя. Ако върна пак палната свобода на коментиране (без модериране), моментално пак Рамончо и останилите оплювачи ще направят блога като типичен градски нужник от ерата на социализма. Или ще заприлича на кочина; знаете каква мръсотия е при свинете. В кочината грижливият стопанин почиства с вода мръсотиите, ето, по тази причина май трябва да оставя все пак модерирането. По чисто хигиенични причини се налага да го оставя. Докато въпросните идиоти-комуноиди се откажат да бълват нечистотии тук. Щото наистина как може нормален и сериозен човек да рече да остави истински коментар по темата след като наоколо е пълно с "умствени" екскременти?! Да, по хигиенични причини временно оставям модерирането. От него свободата ни няма да пострада. Само дето коментарите се появяват с малко закъснение. Леко неудобство, но за сметка на това пък под статиите ще бъде чистичко, без ето такива идиотщини (копирам и давам пример от последните излияния на комуноидте):

Рамон Меркадер: Бай Ангеле, а какво стана с предното преброяване на тъпунгерите, събрахте ли се или пак беше само ти?

Рамон Меркадер: Бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел за

Ангел Грънчаров каза...

Рамон Меркадер: Бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера, бай Ангел Тъпунгера,

Рамон Меркадер: Бай Ангеле, върви ли търсенето на тъпунгерските ти книжлета по книжарниците, има ли желание у младите да стават и те тъпунгери като тебе? Не е ли затворил ТЕТ-а без теб? Какво става, пишеш ли нови тъпунгерщини?

Рамон Меркадер: Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера! Тъпунгера

Рамон Меркадер: Здравеите, Входящия Ви номер е АД-10-29/ 31.01.2018г Успешен ден! 4километър-диспансера-София

Рамон Меркадер: К`во ста`а, тъпунгер, пак си метал дрисъци из нета?

Рамон Меркадер: Дами и господа, поредната диария на бай Ангел Тъпунгера от Пловдив! Бай Ангел Тъпунгера, за тези които не го познават! Бай Ангел Тъпунгера, който ги реди едни такива редки и миризливи! Тъпунгера, дами и господа, представям Ви Тъпунгера!

Анонимен каза...

Казах ти, трябва да ги контролираш с 3 изречения... Кажи, че говориш философия за тези които имат ум... Тия с лайната, казах ти, кажи им, че нямат ум и са пигмеи, защото пишат екскременти а немат ум да отговорят на твоя статия... Пиши им: Екскрементални мнения не се зачитат тука, що не отидете в порно-сайт... Виждате че сте глупави като задник, нима моете да влезете в една дори от дискусиите ми, ще се удавите там, пигмеи африкански... И нещо от тоя род... Ти ги занемари, а трябва да ги режеш с къси реплики, те немат ум за философия, знаят го и затова те атакуват... Ама кажи ми, мое ли мравката да атакува слона? Ти не си достатъчно ловък да се справиш с тия, блокирането е все едно им признаваш победата, на теа амеби над теб... Да не бъде...

А. от А.