Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 10 януари 2018 г.

Ха сега докажете: вий граждани ли сте - или сте чисто и просто само мижитурки?!



И днес търся двама-трима граждани на Пловдив, готови да пожертват 2 часа от безценното си време за да участват в една твърде народополезна гражданска акция!

Отново търся 2-3-ма доброволци, които с мен да отидем до пловдивската ПГЕЕ за да проведем един крайно интересен и полезен изследователски експеримент: като граждани-данъкоплатци ще инспектираме състоянието на това училище, на тази училищна общност. За целта ще разговаряме с директорското тяло, с учителите, с учениците, с техните родители, целта ни е да очертаем точната картина - и на тази основа да помогнем за промяната или поврата към добро, т.е. да насърчим действията вътре в училищната общност за реална демократизация на отношенията в нея. Тази ми е идеята. Няма нищо толкова страшно, моля ви се: защо толкова много се боите да се свържете с мен и да заявите готовност да участвате в тази безобидна гражданска инициатива?! Ще отидем също така и в други пловдивски училища, примерно в Хуманитарната гимназия в Пловдив, в която директорката царува сякаш е кралица вече цели 28 години!!! И казват, че се държи като пълен тиранин, окръжен от свита подлизурки!

Комай всеки ден апелирам към гражданите за да намеря 2-3-ма, които да ме подкрепят и да отидем на "гражданска инспекция" в някое училище; няма и няма доброволци! (Аз не искам да водя с мен приятели, търся именно доброволци, които сами да кажат идваме защото искаме да помогнем!) На хората явно съвсем не им пука за образованието на техните деца! Започвам да се замислям дали изобщо в тази обречена на гибел страна може да се прави нещо за спасяването й - или трябва да я оставим да мре ей-така, пред очите ни!

И в Регионалното управление по образованието се налага да идем на гражданска инспекция. Даже е възможно най-напред там да отидем. Но нека да се съберем първо и тогава ще обсъдим действията ни. Идеята ми е поне трима граждани всяка седмица да провеждаме акцията си по реалната демократизация в някое пловдивско училище. Да, обаче за целта трябва да намеря неколцина човека (5-6), та да може да се редуваме - за да не би някой да се "преумори", нали ме разбирате?! Е, уведомявам ви, че до този момент няма нито един, който съвсем доброволно да е заявил: аз искам да дойда и да помогна! (Не броим г-жа Мария Василева и г-н Людмил Попов, както и г-дата Ангел Ангелов, студент и Ясен Маламов, правист и неколцина други които вече са идвали на тази наша акция и са готови и сега да идват, но аз търся и други, особено сред тия, които са ми обещали да дойдат, но до този момент не са изпълнили обещанието си.)

И какво сега, ще се намерят ли днес двама-трима смелчаци, двама-трима пловдивчани не само с активно гражданско съзнание, но и с активно гражданско ПОВЕДЕНИЕ?! Или ний само на думи сме "граждани" и "борци", на дело обаче ни мързи да си мръднем задниците от меките дивани и да излезем от топлите си соби?! Кажете, драги ми мърморковци, вий на дело граждани ли сте - или сте просто пишман-бабаити, иначе казано, сте чисто и просто най-презрени мижитурки?! (Да ви обяснявам ли какво означава да си мижи-турка?!) :-)

Хубав ден ви желая! Мразете ме колкото си искате, презирайте ме, мислете ме за "луд", за "смахнат", за долен, за "търсещ известност", за какъвто си искате ме мислете, аз няма да ви оставя да спите, драги ми нашенски родни мижитурки-мухльовци! Бъдете здрави!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

ТОЛКОВА СЕ РАДВАМ ЗАРАДИ ИНФОРМАЦИЯТА ЧЕ НИКОЙ ПЛИВДИВЧАНИН НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ТОВА ЧЕ МИ ДОСТАВИ ТОЛКОВА МНОГО РАДОСТ ДНЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))) ЗНАЧИ НЕ САМО НИЕ УЧИТЕЛИТЕ ОТ ТЕТ ЛЕНИН НЕ СТЕ ПОДКРЕПЯМЕ НО И В ГРАДА НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ!!!!!!!!!!!!!!! ТАКА СЪМ ЩАСТЛИВА ПОРАДИ ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, па толко ли нема други тъпунгери у Филибето?

Анонимен каза...

Мижитурки като теб другарко има само.... :)))))))))))

Анонимен каза...

Чрез инспектиране към демократизация и декомунизация - тава е пътят!
Сл. Боев

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров не е добре, вижте какво е писал във фейсбук:

Както си вървях по улицата изведнъж почувствах голяма слабост, сякаш мигновено се изцеди жизнената ми сила. За да не падна седнах на близката пейка. С последни сили извадих таблета и сега пиша това. Ако е съдено това да са ми последните мигове живот искам да ви кажа, приятели: не ме помнете с лошото, дори и да сме спорили то е било за добро, прощавайте ако съм ви обидил, желая ви всичко хубаво в бъдещето! Няма да викам линейка. Защото само сърцето ми бие като лудо, но моето сърце отдавна не се е държало нормално! С Богом!

Анонимен каза...

Приятелю, прочетох статуса ви за проблема със сърцето и се притичвам на помощ тук - хем защото коментарът ще е по-дълъг, хем и не съм много по публичните приказки, но пък съм по приятелските такива.
Още утре да си купите следните 5 билки:
маточина,
мента,
дилянка (валериана)(
подбел,
жълт кантарион.

Купувате си от всички по един пакет от аптеката, за по-лесно ги изсипете всичките в една торба, да се смесят добре и всяка сутрин завирате един литър вода и с нея запарвате две лъжици от тази смес. Държите запарката 20 минути до половин час, прецеждате и този чай пиете през целия ден, по-добре преди ядене, но както дойде, малко по малко през деня го изпивате. Така пийте един месец и направете почивка, след време - пак.
Ще подкрепите сърцето си.
И ДРУГО:
предвид професията ви, която ви прави емоционален, не забравяйте, че емоцията е върлият враг на сърцето - (също както алкохола за алкохолика) - хем му е хубаво с нея, хем му е вредна. В тази връзка, свиквайте да го натоварвате с по-малко мисли.
Прощавайте, ако не съм полезна с тези съвети, но си патя от подобни дертове и се опитвам да споделя каквото и мен са посъветвали.
Пожелавам ЗДРАВЕ, но се погрижете вие за това! Променете живота си!

Анонимен каза...

По-спокойно г-н Грънчаров! Не се тревожете излишно. Правете си чай сутрин от глог за сърцето или взимайте CQ10 за сърцето. Също така си правете чай от коприва да си набавяте желязо за сила, или си правете супи от коприва. Моля ви, купете си също така Bach Rescue Remedy от аптеката, и когато се почувствате така отмалял, си вземете няколко капки под езика. И моля ви, идете на кардиолог да ви прегледа обстойно! бъдете жив и здрав и знайте, че имате приятел във мое лице от ФБ(фейсбоок)

Таня Петрова

Анонимен каза...

Като се върнеш вкъщи
забъркай си кашичка пчелен мед с канела.
И си вземай по лъжичка като се сетиш.
На мене много ми помага.
Ние сме стари магарета, мъкнем.
Дръж се !

При подобни случаи, първото нещо
което трябва да направиш -
да се облегнеш леко с ръце напред,
и да кашляш многократно, получава се
нещо като помпа, която подпомага сърцето.
Аз съм успокоявал така "топката" много пъти
и съм уравновесявал нещата.
Сега съм с нова клапа и два стента,
хирурга каза че съм като нов. :-)

Nikolov Konstantin