Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 януари 2018 г.

Ако я нямаше Руската империя, т.е. ако руският империализъм не се беше месил в българските работи, сега България щеше да бъде като Швейцария!


Ilian Vassilev: Руският посланик пита - какво щеше да стане с България ако не била Руската империя. Да помечтаем.

Александър Кошничаров-Гиби сподели публикацията на Ilian Vassilev: Щяхме да сме истинска европейска държава!

Моят отговор: Ако я нямаше Руската империя (в това число ако я нямаше и комунистическата Руска империя, именно СССР) нямаше да съществува тюрмата на народите (каквато е била тази империя винаги), т.е. нямаше да съществува единствената държава в света, която да съществува на принципа на тиранията, на ненавистта спрямо свободата. Русия винаги (с малки изключения, примерно по времето на "лошите 90-те" на ХХ век, по времето на Гобачов и Елцин) е била войнствена тиранична и експанзионистична империя, а България е една от най-пострадалите страни - понеже се намира на пътя на нейната експанзия към Проливите.

Руските "освобождения" на България винаги са били поробване, окупиране на България, били са смазване на нейното достойнство като страна и народ, които могат сами да берат плодовете на свободата. В този смисъл бъркането на Русия в българските работи винаги е било злотворно. След първото "освобождение" на Стамболов (и на лисицата Фердинанд) се наложи да водят страшна, безпощадна битка с руснаците и с техните подлоги за запазване на българската независимост, в която и Стамболов, и Захарий Стоянов и още много други дадоха и живота си. Щото на България беше отредена съдбата да бъде Задунайская губерния на толкова лакомата Руска империя. За второто "освобождение" - през 1944 г. Русия-СССР ни освободи от... свободата, и то за десетилетия, т.е. подари ни така кървавата тирания на тъй човеконенавистническия комунизъм! - просто не се налага да говорим какви страшни поражения остави върху снагата на свидното ни отечество, а тройно по-страшни са пораженията на руския комунизъм върху душите на българите.

В резюме: ако я нямаше Руската империя, т.е. ако Русия беше нормална държава, сега България щеше да бъде именно като Швейцария, като Швеция, като Дания. Но с една разлика само: щяхме да бъдем значително по-голяма от тях държава. Защото заради руските империалисти ний, българите, загубихме Македония. 

Ако тезата на Левски, българският Апостол на свободата, беше възтържествувала (а тя е проста: сами да се освободим - щото "който ще да ни освободи, той ще да ни и пороби!"), то България щеше да се освободи сама и щеше да възкръсне в пространството на Българската Екзархия, т.е. Македония нямаше да бъде откъсната от снагата на Родината ни.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: