Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 януари 2018 г.

Ще ни натика ли новоимперска Русия в Евразия?



Евразия е големия макро-проект на новоимпериална Русия. Според този възглед се оформя друга алтернативна на европейската цивилизация, която казват навлизала в дълбока криза, и в противовес на либералния консенсус, който до този момент царял в Европа се оформяло едно направление - християнство, национализъм и капитализъм.

На обществото бе пуснат фигуративно казано един Вирус, който доведе една част от него буквално до лудост. За евразийските партии можем да намерим мотив защо те вдигнаха такъв шум около една конвенция със съвершено ясни цели и много прост от юридическа гледна точка текст, който е именно защита на жените и въобще защита от домашно насилие.

Защо бе пуснат този вирус? Защо тоя прословут, нека се пошегуваме - джендър, защото ако попитате 80% от хората веднага ще ви кажат за джендъра в тази конвенция.

Известно е как се правят тези неща в Русия. Всеки път, когато в Русия достигне документ свързан с човешките права, там се действа точно по този начин. Преглежда се внимателно, намира се нещо такова като джендъра, термин който не е ясен, вдига се страшен шум около този термин. На обществото се внушава, че предстоят едва ли не антропологически промени, които европа иска да внесе в нашето здраво и традиционно общество и най-накрая документа се отхвърля.

Тук в България се пробва дали това работи. Е, проработи и тревожното е защо проработи и то с такава гръмовита сила?"

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: