Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 януари 2018 г.

Отворено призивно писмо и към заспалите граждани, и към разпищолилите се безотговорни управници, и към продажните слугински медии


С разрешение на авторката публикувам това покъртително писмо до омбудсмана Мая Манолова, в което се представя съвсем реалистично катастрофалната психологическа и нравствена ситуация в българските училища; както и може да се очаква, писмото на г-жа И. К. не доведе до някаква ефективна намеса за решаването не само на нейния случай; а органите на управление на образованието, като се почне от най-нисшето ниво, именно директори на училища, мине се през т.н. регионални управления на МОН и се стигне до висшестоящите властващи бюрократи от самото МОН продължават безконтролно да упражняват абсолютната си власт. Прочитайки това наистина покъртително писмо, в съзнанието ми се роди идеята да го препратя на... моите постоянни (напоследък) адресати от висшестоящото ръководство на страната, като този път ще добавя и ръководството на Парламентарната комисия по образованието; считам за свой дълг да ги информирам за директорските безобразия и беззакония по училищата, като този път фактите, които и аз съм изнасял, се потвърждават от друг човек, който също е тяхна жертва. Не крия, интересна ми е реакцията на тия органи и длъжностни лица, бидейки най-отгоре във властовата пирамида на държавата, на това основание носят пълната отговорност за всичко, което става в държавата ни, в това число и в образователната сфера; ако те не реагират никак, което е най-вероятното, то това ще означава, че без капка неудобство продължат да демонстрират пълната си безотговорност за ставащото в държавата ни, а това е пряк сигнал до гражданите, че са длъжни да се намесят, да си изпълнят дълга, да изметат въпросната толкова безотговорна към интересите на народа и лъжлива политическа класа от властта, да намерят други хора, на които народът да даде шанс да поправят положението в държавата ни; ето по тази причина именно правя всичко, т.е. тия мои писма, ако не сте го разбрали това, казвам ви го директно: те са апел към вас, гражданите, налага се да се събудите и да си изпълните гражданския дълг, в противен случай, ако продължавате да се примирявате с анархията и беззаконията, то нашата тъй приказна страна Мутроландия-България именно по ваша вина неминуемо ще загине; вие, гражданите, иначе казано, сте последната надежда на България, надявам се поне това да разберете и да почнете да се събуждате поне малко. И ето сега и въпросното един вид "колективно писмо", което по тази начин сякаш има двама автори (излишно е да казвам, че изцяло заставам зад тъй горчивите констатации на г-жа И. К.):

До учениците, учителите, родителите и гражданите
До г-н Румен Радев, Президент на Република България
До г-жа Милена Ц. Дамянова, Председател на КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА в Народното събрание на Република България
До г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България
ЗА СВЕДЕНИЕ: До Представителството на Европейската комисия в България
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО, С КОЕТО ПРЕПРАЩАМ ДО НАЙ-ВИСШЕСТОЯЩИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА В ДЪРЖАВАТА НИ КРАЙНО ОБЕЗПОКОИТЕЛНОТО ПИСМО НА ЕДНА УЧИТЕЛКА

от Ангел И. Грънчаров, гражданин, безработен учител по философия от Пловдив

Здравейте, драги дами и господа от народа, от държавните институции и от медиите,

Считам за свой човешки, учителски и най-вече граждански дълг отново да Ви информирам за директорските безобразия и беззакония по училищата - като този път фактите, които и аз БЕЗБРОЙ ПЪТИ съм изнасял, се потвърждават от друг човек, който също обаче е жертва на необуздания директорски произвол. Правя го по следната причина: не крия, интересна ми е Вашата реакция, т.е. вълнува ме реакцията на длъжностните лица, които, бидейки най-отгоре във властовата пирамида на държавата, на това основание носят пълната отговорност за всичко, което става в нея, в частност и в образователната сфера, една от най-фундаменталните сфери на живота ни като общност. Искам да проверя следното: ако Вие не реагирате никак, което е най-вероятното и очакваното (ако се съди от досегашното Ви поведение!), то това ще означава, че без капка неудобство продължавате открито да демонстрирате именно пълната си безотговорност за ставащото в държавата ни, а пък това вече е пряк сигнал за нас, гражданите, че сме длъжни да се намесим, че сме длъжни да си изпълним дълга, т.е. длъжни сме да изметем от властта въпросната толкова безотговорна към интересите на народа, самозабравила се (разпищолила се) и при това крайно лъжлива политическа класа; също така, ние, гражданите, сме длъжни да намерим други хора, с други ценности и с друго съзнание, на които да дадем шанс из основи да поправят положението в катастрофиралата ни държава.

Ето по тази причина правя всичко това, т.е. пиша и изпращам тази моя поредица от отворени писма (която комай всеки ден пиша и пращам до безотговорните институции и длъжностни лица вече от години!), ако не сте го разбрали това, казвам ви го директно: тези мои отворени писма са апел най-вече към вас, гражданите: налага се, драги ми граждани и гражданки на тъй свидната ни родина България, да се събудите най-сетне и все пак в един момент решително да си изпълните гражданския дълг! Длъжни сте, крайно време е, да покажете непримиримостта си спрямо беззаконията, корупцията, безобразията на изцяло разпищолилата се безотговорна политическа класа! Длъжни сте да излезете на масов протест и да протестирате докато въпросните дезертирали от отговорностите си политици се махнат от властта! В противен случай, уважаеми толкова заспали "граждани" и "гражданки" (истинският гражданин не спи и не си затваря очите пред безобразията на управляващите, а непрекъснато си изпълнява дълга да ги контролира - та да си изпълняват обещанията и да си вършат работата!), ако продължавате най-безотговорно да се примирявате с анархията, с безобразията, с корупцията и с беззаконията, то нашата тъй приказна страна Мутроландия-България именно по ваша вина неминуемо ще загине! Вие, гражданите, иначе казано, сте последната надежда на България, и това следва да осъзнаете най-сетне! Надявам се поне това да разберете и да почнете да се събуждате!


Това в общи линии исках да кажа и на властващите, и на гражданите, които са ги оставили да си правят каквото искат, т.е. допуснали са да се разпищолят толкова. (Да вметна няколко думи и към изцяло безотговорните подкупни журналисти и медии: не ви ли е поне малко срам като така позорно мълчите за случващото се в нашите училища - и общо взето не правите друго освен да слугувате на толкова арогантните ни управници?! Не съзнавате ли, че като сте станали техни измекяри не само си плюете в лицата, но и работите в крайна сметка срещу интересите на нацията ни?!) Още много може да се пише по темата, но спирам, казаното е предостатъчно. И ето сега и въпросното един вид "колективно писмо", което по тази начин изпратено и препратено, сякаш има двама автори (излишно е да казвам, че изцяло заставам зад тъй горчивите констатации на г-жа И. К.):

...

(ЗАБЕЛЕЖКА: По изричното желание и настояване на авторката на писмото, изразено днес, 12 юни 2018 г., се наложи да премахна нейното писмо. Не желая да коментирам този факт, нека всеки го разбира както сам прецени.)

С НАЙ-ДОБРО ЧУВСТВО: (подпис на Ангел Грънчаров)

Пловдив, 31 януари 2018 г.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, имаше времена според Юнеско, когато българските младежи "деляха мегдан" с еврейските Само че всичките тези младежи вече като зрели хора, са вън от България и поне 500 хиляди от тях са над средното европейско ниво! Надеждата умира последна, че това време ще се върне пак! И такива учители като тебе отново ще бъдат потребни за образованието!

Иванка Топалова

Анонимен каза...

ЕТО ЧЕ ИМАЛО И В СОФИЯ ЕДНА ЛУДА УЧИТЕЛКА КАТО НАШИЯ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!! И ТЯ ЯВНО ПИШЕ ГЛУПАВИ ПИСМА НА КОИТО НИКОЙ С ПРАВО НЕ ОБРЪЩА НИКАКВО ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!! ПРОБЛЕМЪТ ЩЕ СЕ РЕШИ НАЙ-ЛЕСНО КАТО И ГРЪНЧАРОВ И ТАЗИ КРАЧУНОВА БЪДАТ НАТИКАНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ПСИХИАТРИЯ АЛА ЗА ЖАЛОСТ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО У НАС Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА И ЕТО ТАКИВА ЛУДИ КАТО ГРЪНЧАРОВ И КРАЧУНОВА СИ СЕ РАЗХОЖДАТ СВОБОДНИ!!!!!!!!!!!!!!!! С ПИСАНИЯТА СИ ГРАНЧАРОВ САМО РАЗВАЛЯ ХРАНОСМИЛАНЕТО НА ТОЛКОВА ЧУВСТВИТЕЛНАТА НИ ЛЮБИМА ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКА, КОЯТО Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА ГО ДАДЕ ПОД СЪД ЗА НАБЕЖДАВАНЕ И КЛЕВЕТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ГО СПАСЯВА САМО ТОВА, ЧЕ Е ЛУД ТЯ ЗНАЕ ТОВА, НЕЩО ПОВЕЧЕ ТЯ ДОКАЗА ПРЕД МЕДИЦИНСКИТЕ ОРГАНИ ТОЗИ НЕОСПОРИМ ФАКТ!!!!!!!!!!! А ПЪК ЛУДИТЕ ЗА ЖАЛОСТ НЕ МОГАТ ДА ОТГОВОРЯТ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ ЗАЩОТО СА НЕВМЕНЯЕМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСЕ ПОВЕЧЕ ЛУДИ ИМА В НАШАТА СТРАНА ПОНЕЖЕ ДОЙДЕ ПРОКЛЕТАТА ДЕМОКРАЦИЯ И НАРОДЪТ ЛУДНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Здравеите,
Входящия Ви номер е АД-02-43/ 29.01.2018г
Успешен ден!
РУО-Пловдив

Анонимен каза...

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-316/31.01.2018.

Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул."Дондуков" 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

Мария Василева каза...

Тези, последните, само регистрират писма и слагат входящи номера. Какво е това чудо, някой експерт ( щото на вратите в общините, РУО и всички управленческите инстанции пред всички имена пише " експерт") чете ли тези писма и докладва ли на някого за тях?
Пълно пренебрежение към човешката личност! Подлудиха хората и после ги пратиха на психиатър, това са нашите управляващи! Настаняват се някъде с връзки и вместо да вършат нещо полезно,те се занимават само с вършене на услуги- на висшестоящи безплатни, на низшестоящи платени! Благодарение на това се крепят на постовете си! Многобройна армия паразити, живееща на гърба на бедния българин, това са всички инстанции, до които пращаме писмата си...
Не е ли време да се замислят всички, останали читави по чудо, при това положение в страната ни?

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров!

Кореспонденцията е заведена с № 94-364/ 31.01.2018 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Дано поне един чиновник се окаже човек на място.
Всичко описано във Вашето обращение е една частица от грозната истина за нашето ежедневие, защото живеем в Дивакия.

Анонимен каза...

До още по-лудата с удивителните:

Не случайно сте наказана, да сте сама и никому ненужна. Вашата злоба помрачава последните остатъци на съзнанието Ви и краят Ви ше бъде ужасен.