Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 февруари 2018 г.

3 март и 140-годишнината от Освобождението празник на БСП, ченгета, русофили и комунисти ли е?!




... Според стореното досега от „Общонационалният комитет“ за пореден път 3 март се очертава като празник единствено на русофилите и евроскептиците. Той отдавна е монополизиран от тях. Превърнали са го в в истерично тържество на единството между българи-русофили и руснаци. Затова и менторите на тазгодишните чествания се страхуват да не би някой да породи „обида, омраза и неприязън“ между тях. Не ги е грижа, че такива чувства могат да се породят у останалата част от българите, които не са нито истерични русофили, нито крайни русофоби – да се обидят от начина по който действа „Общонационалният комитет“ и както и поради Апела, който отправя. Затова тази година националният ни празник със сигурност няма да е празник на националното единение. Няма да бъде празник за хората, които имат свобода на мисълта, не робуват на стереотипи и исторически митове, не осмислят патриотизма си чрез раболепие към една велика сила. Хора, за които достойнството на малката им нация е по-важно от това „големия брат“ снизходителното да те потупа по рамото. За такива хора на националната чест не е предвидено място в организирането и празнуването на националния празник. Така както и едва ли ще открием членовете на „Общонационалния комитет“ сред инициаторите за увековечаване паметта на български личности като генерал Иван Колев, полковник Борис Дрангов или подполковник Владимир Серафимов – първият се сражаваше за свободата на добруджанските българи, вторият – за българите от Македония, а третият е освободителят на Родопите. Образите на тези герои още тънат в мъглите на българското безпаметство, докато образът на „Царя-освободител“ неизличимо е запечатан в гените на няколко поколения българи. Бедата не е в това, че в „Общонационалния комитет“ има персони, които всяка година верноподанически коленичат пред паметника на Съветската армия в София, но никога няма да положат и стрък цвете пред скромния паметник на героите от Одринската епопея. Бедата е, че няма друга европейска нация, която като нас да е издигнала по-величествени паметници на чужда армия, отколкото на своята. Бедата е, че няма и друга европейска нация, която да чества националния си празник под мощното присъствие на друга държава. Голямата беда е, че масата от българската нация е безразлична към всичко това. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ ОБИЖДА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, А ЗНАЧИ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!!!!!! ТОЙ НЕ ЗАЧИТА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ И ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!! ТОЙ И МОЗЪЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ СИ СЕ МЪЧЕШЕ ДА ПРОМИВА, НО БЕШЕ РАЗОБЛИЧЕН ОТ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА И СПРАВЕДЛИВО БЕШЕ УВОЛНЕН ПОНЕЖЕ ОСВЕН ЧЕ Е ВРАГ Е И НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!! ЕДИН ИСТИНСКИ УЧИТЕЛ, ЕДИН КАДЪРЕН И НОРМАЛЕН УЧИТЕЛ НИКОГА НЕ БИ МРАЗИЛ ОСВОБОДИТЕЛКАТА НИ РУСИЯ И БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ Е СЪЩО ПСИХИЧНО БОЛЕН, КОЙТО СЕ ПОДМАЗВА НА СОРОСОИДИТЕ, НО И ТЕ НЕ МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА Е РАДВАЩО ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ТОЙ НЯМА ДА Е УЧИТЕЛ!!!!!!!!! ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ, КОИТО УНИЩОЖИХА ТОЗИ ЗАКЛЕТ ВРАГ НА БЪЛГАРЩИНАТА!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вечна слава на лудите!!!!!!!!!!
Само да я пуснат лудата!!!!!!!!! за свидетелка на директорката - това ще е 6 от тотото за господин Грънчаров...

Анонимен каза...

Грънча е комунист и продажник.Просто сега лапа пари от другите.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, бъдете благодарен на родителите си! Заради тях сте се изучили във великия Съветски съюз. Благодарение на него ние, младите хора, имаме какво и къде да работим. Именно Съветският съюз откри земеделския потенциал на страната ни.
Другарите Сталин и Ленин са построили един прекрасен строй. Да, на висока цена, но за всяко нещо се изискват жертви. Както и Вашите родители са Ви изпратили да учите в Москва.
Казвам се Найден Георгиев и съм учител от столицата. На 50 години съм и се чувствам млад. Уважавайте жертвите, паднали, за да живеем в прекрасните времена от преди 10 ноември 1989 г.
Господин Грънчаров, не бъдете бояджия! Вие сте кадър на СССР. От сърцето на Съветския съюз, от Москва. Не плюйте против държавата, която Ви е изхранила и изучила. Не плюйте и българските жертви, паднали за Освобождението, българския президент и неговия руски колега.
Появата на господин Владимир Путин е само за честването на празника. Вие нямате право да предлагате смяна на химна на Република България.
Господин Грънчаров, не забравяйте какъв сте бил и откъде сте тръгнали!
Желая Ви много здраве, щастие и внуци-русофили, защото не е хубаво човек да забравя корените си.
Лек ден!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, благодаря Ви! Развеселихте ме до сълзи с тъй прочувствената си комунодно-русофилска идиотщина! :-) Сполай Ви! Доказвате правотата на аксиомата, че бетонна комунистическа глава е неспособна на никакво развитие понеже е непоправимо увредена!