Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 февруари 2018 г.

Търсим неколцина ангажирани граждани от Пловдив - за участие в гражданска акция по подпомагането на реалната демократизация на училищните общности



Отново търсим 2-3 доброволци, които искат да участват в една интересна и при това твърде народополезна гражданска акция. :-)

Работата е група демократично мислещи граждани, които искаме да подпомогнем реалната демократизация на отношенията в училищните общности, да отидем утре следобед било в пловдивската ПГЕЕ, било в пловдивската Търговска гимназия, било в пловдивската Хуманитарната гимназия, било в Регионалното управление по образованието в Пловдив (сами ще решим къде по-точно да отидем!) и там да поискаме разговор и с директорките, и с учителите, и с учениците, т.е. искаме да помогнем за пораждането на откровен демократичен дебат по истински важните въпроси, за които добре знаем, че най-старателно се отбягват от администрациите.

Ние там ще се представим като "граждански инспектори" на основание на това, че като граждани и като данъкоплатци се вълнуваме какво става в образователно-възпитателните учреждения, издържани с нашите пари. Искаме да разберем каква е психологическата и нравствената обстановка в тия учреждения, щото имаме основателни подозрения, че в тях няма демократични отношения, а има отвратителен авторитаризъм и неуважение на правата на личностите, именно учители, ученици, родители даже. Това в общи линии ни е идеята. Смятаме, че училищните ни общности жизнено и съдбовно се нуждаят от практическа, спешна и при това реална демократизация и декомунизация. Какво ще кажете, имате ли желание да се включите в нашата инициатива?

Да, утре към 13.30 часа да се разберем да се видим на дадено място, според това в кое по-точно училище или учреждение възнамеряваме да идем. Ще ви отнеме участието в тази акция не повече от 2 часа. Та има ли желаещи? Моля желаещите да не се... бутат, има място за всички, дори и 10 човека да станем, по-добре ще бъде, да не говорим за това ако бъдем 100 човека, изобщо колкото повече бъдем, толкова по-добре, знаете, при демокрацията се слушат не тия, които са прави и разумни, а тия, които са много! :-) Да, при демокрацията, за жалост, значение имат не тия, които са прави и разумни, а тия, които са много! :-(

Очаквам вашите обаждания на тел. 0878269488 или пък ми пишете във Фейсбук. Хубав ден ви желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!! НИКОЙ НЯМА ДА ПОЖЕЛАЕ ДА УЧАСТВА В ГЛУПОСТИТЕ ТИ!!!!!!!!!!!!!!! НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!! ОСТАВАШ СЪВСЕМ САМ!!!!!!!!!!!!! НЕКА!!!!!!!!!!!!!!! ХОРАТА СА УМНИ, НЕ СА ЛУДИ КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА НЯМА ДА ДОЙДЕ НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКИ БЯГАТ ОТ ЛУДИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАЖЕ И ПИЯНИТЕ ХОРА БЯГАТ ОТ ЛУДИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА СЕ РАДВАМ ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ МИ ОПРАВИ НАСТРОЕНИЕТО ЗА ЦЕЛИЯ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГОСПОЖО АНАСТАСОВА ВАШАТА ВЛАСТ НЕ Е ЗАСТРАШЕНА ОТ НИЩО ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ СПЛОТЕНИ КАТО ЧЕЛИК СМЕ ЗАД ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И НИКОЙ НЕ ПОДКРЕПЯ ВАШИЯ ВРАГ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪДЕТЕ НАПЪЛНО СПОКОЙНА, ВЕЧНО НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОКЛЕТАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" НА ГРАНЧАРОВ НЯМА НИКАКЪВ ШАНС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, как успява оня с удивителните да пробие, пък аз не мога?

Ангел Грънчаров каза...

Който се изразява без да употребява просташки и мръснишки думи ще види коментара си....

Анонимен каза...

"граждански инспектори" - това е много добра идея, би ли могло да се приложи във всички държавни и общински институции на бюджетна издръжка /парламент, президент и др./ и при парите от европейски фондове, които имат същия смисъл?
Светослав Стойков

Анонимен каза...

Какво обидно има в "Тъпунгер"? Звучи ми добронамерено, шеговито и миличко.
Галя Микова

Мария Василева каза...

Те всички са длъжни да отговарят на гражданите и да имат приемен ден за това. Би било добре да се осъществи, като се започне от училища и болници най- напред, според мен. Засега никой не упражнява контрол както трябва, въпреки многобройните на щат контролиращи. Ние, гражданите най- добре знаем какви недостатъци има всяка инстанция, тъй като сме потърпевшите.