Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 февруари 2018 г.

Типичният сеирджийски и чукундурски - глупав, немислещ, тарикатски... - манталитет на масовия нашенец е главната причина за всички наши неблагополучия!


Christo Komarnitski: Четох доста тиради за сделката с BiT, и разбрах следното. Повечето от вас искат някой да хвърля ей-така десетки хиляди левове всеки Божи ден, за да може да се радват на „свободното слово”, удобно излегнати на дивана, с купа пуканки. Не става така. Съжалявам.

Veni Markovski: Тъкмо това питах под един друг Ваш статус: ако (дори малка част от) хората, които кликваха върху "like", кликваха върху иконата на PayPal, нямаше да се води този разговор сега.

Christo Komarnitski: Питай ме, да ти кажа. От близо 40000 последователи, ПРАС ПРЕС има... 400 абоната. При абонамент от 20 лв. годишно. Жалка работа...

Titka Patsireva: Christo Komarnitski Как да се абонирам? Ако може да стане с онлайн превод?

Deyan Petroff: Christo Komarnitski Разбирам и уважавам позицията на творците. Просто мисля, че има няколко лесни практически стъпки, които да улеснят желаещите да подкрепят с пари чудесното и весело предприятие! Да помогна?

Christo Komarnitski: Всякакви възможности има... Но не беше това идеята. Аз поне исках да си печелим парите с достойнство, с това, което правим. Илюзия е това в България.

Emil Spahiyski: Християн Кочев Той, Ботев, мисля се е убедил и че с революция не става у нас. Не се оплаквам - that's reality, както се казва.



Vessislava Tancheva: Общият брой на гледащите телевизия в България е около милион и половина общо. Те всички ползват около 800 хил. телевизора. Т.е. по-малко от половината семейства в страната. Предимно по-възрастните. Младите и платежоспособните, които са предпочитания таргет за рекламодателите, се преместиха в Интернет.

Причините за това са много, но най-важната според мен е драматично ниското качество на ТВ продукцията у нас. Особено на политематичните канали, където хората обикновено гледат новини и публицистични предавания.

Този омагьосан кръг се върти вече десетина години: слаба програма, която привлича малко зрители, а това води до ниски приходи от реклама, което пък прави телевизиите зависими от други източници на пари, които започват да диктуват съдържанието. То става все по-слабо и безинтересно, което гони все повече зрители, рекламодателите пренасочват средствата си към други медии, предимно в Интернет.

И така - до сегашното положение, в което практически няма медии, а само PR агенции, които се издържат от продажба не влияние и публичност.

Оцеляват 2-3 сайта на самоиздръжка и още толкова жълти седмичници, които хората купуват вместо белетристика. И точно толкова им вярват...

И няма оправия, защото отдавна е разрушена структурата рекламодател - рекламна агенция - медия шоп - медии - зрители/читатели.

Сега рекламодателите се договарят директно с медиите, като последните без задръжки продават всичко - карета, банери, секунди, публикации и цели кампании.

Съдържанието все повече е последната им грижа, а журналистиката - само брошка на ревера. :-(



Dimo Raikov: Хубав анализ на г-жа Танчева. Аз имам два блога и няколко страници във Фейсбук, които вече повече от десет години поддържам редовно, почти всеки ден, и то често с по няколко авторски материала. Сам съм, работя безплатно.

Нито стотинка нямам реклама - защото нито знам как да я поискам, а и не искам, защото критикувам всички. Защото имам и спазвам принципите си.

Непрекъснато използват информациите и анализите ми, доста и си пишат други имена под тях.

За мен остава удовлетворението, че имам читатели от десет години, че идват непрекъснато и нови, че в много случаи, особено при случили се неща в Париж, аз съм пръв. Както бе по време на терористичните актове.

Сам, с двете ръце, с един таблет, отскоро и с един по-модерен телефон, без никакви възнаграждение... Да, срещу десетки, стотици колеги от най-големите медии... И пръв! Е, това удовлетворение никой злобар не може да ми го отнеме. И не може да го усети.

Динчер Фейзов: И друг път съм казвал - дребнотемието е силата на българина! Интелектуалци - йок!!! Дъра-бъра, само чесане на езици! Един вид "ам сме и умни"... да ва и тъпаците!

Velislav Minekov: И трите прасета ни даряват със словото си без диван и семки...

Christo Komarnitski: Прасетата са си прасета. Аз пиша за хората.

Velislav Minekov: Консултирай се с Диоген...

Christo Komarnitski: С Терминалий ще се консултирам накрая.

Nikolay Pavlov: Готов съм да гледам реклами. Нали телевизия така се финансираше? Как е възможно една общност от няколкостотин хиляди души, измежду най-активните икономически, да не е представлява маркетингов таргет? PayPal е за нещо бутиково, дето се интересуваме от него 500-1000 човека, не за сериозна телевизия.


Ангел Грънчаров: В Пловдив от години - като по чудо, невероятно е, но тази телевизия оцелява вече близо 20 години! - съществува напълно свободна, гражданска телевизия, това е Пловдивската обществена телевизия, създадена и ръководена от забележителния журналист и демократ Евгений Тодоров. Разбира се, тази телевизия е поставена в най-тежки условия, спрямо нея се води подла война, тя е дискриминирана по всички линии, опитват се да я задушат по всякакви начини, а най-долният е, че кабелните и прочие разпространители (доставчиците) на телевизиите просто не включват тази телевизия в списъците си - и така я задушават без капка милост!

По тази причина Пловдивската обществена телевизия се гледа от все по-малко хора, в София и по страната не знаят даже за нея.

В качеството ми първо на ангажиран и деен гражданин (и от четири години вече като водещ на едночасово седмично предаване по ПОтв, предаването се казва "На Агората с философа Ангел Грънчаров") молих, апелирах, настоявах, писах петиции и какво ли не правих за да опитам да активирам другите граждани (в това число и смелчаците от интернет!) да подкрепим някак ПОтв, та тя да получи национално разпространение; да, но почти никой от бабаитите-сеирджии не ме подкрепи - а всички до ден днешен ме гледат сякаш съм нещо като... "полезно изкопаемо"! Да, малкия си пръст не ще да мръдне типичният нашенец за да подпомогне една чисто гражданска и за доброто на страната кауза (в случая това е каузата, наречена СВОБОДА НА СЛОВОТО - И НА МЕДИИТЕ!), а какво остава пък да го накараш да си развърже кесията и да помогне с пари?! Знаете ли коя е главната причина за да е толкова тежко положението в медийната област?

Типичният сеирджийски и чукундурски (т.е. глупав, немислещ, идиотски, тарикатски) манталитет на масовия нашенец е главната причина за всички злодеяния и неблагополучия, които стават у нас, в това число и в медийната област! Не някой друг, а ние самите сме виновни и отговорни за всичко - щото сме именно такива!


Щом като масовият българин хал-хабер си няма що е това свобода и колко много тя е ценна за една общност, като няма капчица гражданско съзнание, как тогава да вземе да си мръдне малкия пръст и да подкрепи една народополезна и спасителна дори кауза?! Няма как да си мръдне пръстчето, няма как да подкрепи - щом съзнанието му е толкова неразвито и извратено от въпросния тъпанарски манталитет!

Това е моето обяснение. Който иска за "обидата" може да почне да ме плюе, нема лошо плюенето да е и колективно, хорово. А най-добре се умълчете като осрани, това поне го можете най-добре!

Защото перфектно знаете, че безразличието най-добре убива всичко, нали така?! Българин да подкрепи безкористно друг българин или други българи, не, това е абсолютно невъзможно! Правилно ли разсъждавам или бъркам нещо, кажете де, що мълчите?!

Типичният сеирджийски и чукундурски (т.е. глупав, немислещ, идиотски, тарикатски) манталитет на масовия нашенец е главната причина за всички злодеяния и неблагополучия, които стават у нас! И тъй: а вие, драги ми тъй свободомислещи и така достойно мърморещи софиянци ще благоволите ли да направите нещичко та, примерно, Пловдивската обществена телевизия да получи национално разпространение и да стане национална трибуна на свободното гражданско слово?! Ха сега де, фанах ли ви натясно?! Или нема нищичко да направите - според нашенския тъй драг обичай?!

Какво да направите ли? Ами като начало бихте могли поне да се подпишете ето тук: Против диктата на предвидимите и удобни телевизии!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

ТОЗИ ЗЪЛ ВРАГ ГРЪНЧАРОВ ОБИЖДА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКАКВА ПОЩАДА ЗА ВРАГОВЕ КАТО НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА КАТО НЕГО НЯМАТ МЯСТО В НАШИТЕ УЧИЛИЩА ДОРИ И КАТО ПАЗАЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

РАДВАМ СЕ ОБАЧЕ КАК СЪС ЗЛОБАТА СИ ЗЛОДЕЯТ ГРАНЧАРОВ УСПЯ ДА ОТБЛЪСНЕ ДАЖЕ И НЕКОЛЦИНАТА СИ ПОДДРЪЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАЖЕ И ТЕ ВЕЧЕ ГО ИЗОСТАВИХА!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ, ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!! ОТКАЖИ СЕ ЗАЩОТО И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАШ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!! ОТИВАЙ ДА СИ МИЕШ ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ЗА ТОВА СТАВАШ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...


Господин Грънчаров,
тези псевдо-коментатори, чиято единствена цел е да оплюват Вашата личност, не би трябвало да получават форум във Вашия Блог.
Конструктивна критика и диалог са легитимни, но обиди от най-долнопробен характер сaмo възпрепятстват развитието на дискусия.

Анонимен каза...

Като писах онова за комунизма, че е експеримент, пропуснах едно нещо, a после нямаше време...

Става дума да погледнем на гадния комунизъм от научно-фантастичен ъгъл - той беше експеримент, сякаш световните сили се съюзиха ведно с глупавата и не толкова, но склонна към мазохизъм както ти казваш, Русия...

Някой трябваше да свърши мръсната работа, представи си София две седмици без изхвърляне на боклука....

Тaка е и с комунизма, а Библията казва, че нещо такова е неминуемо: “Който ще падне от меч ще падне и който ще бъде пленен ще бъде пленен”...

Само да вметна, че Библията никога не е привличала хуманисти, философи и всякакви третополови, т.е. с по-лабилна и нежна психика... Просто Библията е много, как да кажа, примитивно-атавистична, но момент - нима това не е и природата на самия човек?... Затова, отвратени от природата на човека, каквато е, комунягите решиха да създадат "новия човек"... Обаче Бог няма такъв сценарий и рухнаха... А и къв “нов човек”, като техните функционери и убийци бяха примати, по-лоши от мексикански наркокартел...

Та кво беше моята мисъл, ето това: Абе сещам се как селяндур бай Тош (и други комунисти го повтаряха) викаше, че ах, комунизма бил победил в най-изостаналите страни, а не и в развитите западни...

(щото не са толко тъпи да го искат)

Но това, което казва, е една дебела лъжа, a в комунистите както и в Сейтън няма друго, освен лъжa...

Да, комунизма победи в една развита западна страна, експеримента си е 100% пълен, Бог не е пропуснал очевидно... Тази НАЙ-РАЗВИТА западна страна се казва Германия и 1/4 от нея, наречена ГДР, беше хвърлена като мърша на комунизма, за да видим какво ще стане...

Видяхме какво стана - комунизма ги унищожи, не можеха една кафеварка да направят, техничарите немци... И ще ти кажа едно, което се премълчава... Толкова жалки михлюзи станаха източните немци, че великата Русия, със своя технически гений и всичко почна да й се гади от тях и ги даде обратно на Западна Германия... Никой от бръмчащите тъпоглави журналисти не разбира тази малка, но важна психологическа особеност... Аз я видях лично благодарение на руско-английско-немската ми свързаност и сега ти я казах на теб, както и на по-изостаналите читатели на блога ти...

Единствено се опасявам, че едно озъбено беззъбо турче Ив Индж мое да повали Русия, той мноо яко я ритва отзад... Пак мравката рита слона, аман, улавите немат поука столетия наред и тва си е... Тоя пич разбира ли че има турско име?...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Сега да минем към космоса, може да се учудиш, но имах контакт с покойния сега Карл Сейгън, аз не съм бълxàрски прошляк в Америка, който не знае кво е тейзър и работи в бълхàрска телевизия там (финансирана от прос кат задник BG бизнесмен тираджия) за да се наяде - щото бълхàрин се смeта за мноoго важен, таa мижитурка нeма да иде да работи като другите американци, а го кара както баба му го е учила на Балканите: “Да търси на работата лекото и на баницата мекото”...

Та това известно есе от Карл Сейгън (1994), малко преди да умре (1996), е за Бледата синя точка (Pale Blue Dot) - Земята, гледана отдалече от Космоса...

Немам време за превод, нeма ли бълхàри да владеят страшнио ингилизджè (на турски) и да го преведат кат хората?... Английски е труден, скоро се смях на невежеството им в BG, те не разбират че английски е труден - писал един и мисли, че ще му връщат ДДС... Тоя идиот селски не разбира, че tax return не е нищо друго освен данъчна декларация и че ще го върнат на майка му в оная работа... Аз винаги повтарям, английски счупи главите на милиард индийци, а некакви балкански BG чукундури решиха, че ще го приватизират - по полека, че се разхвърчахте кат селски пилци из трънаци...

Много са ми забавни сърбите, тях много ги е страх от английски, кривия им език не може да прoизнася английски, доста са по-зле от бълхàрите, ние поне нямаме падежи и имаме известни сходства с английски, но не ми се занимава сега... Не случайно думата джендър се лапна в български, тя ни звучи турски, нещо като джендем, и е близка някакси... А що през Хитлер не лапнахте съответната немска дума Гешлехт - еми не става, грозна е... А майтапа е, че немците нeмат ДЖ, не го могат, немат и Ъ, и джендър за тях става чèндa, да се смееш ли да плачеш ли на тва тъпо племе, мама му дееба!...

Ето значи кво казва Карл Сейгън за Земята от далечния Космос, известно е, пусни го на фейса някой да го преведе, ОК... АIG си ми ти мой мамин...

http://www.planetary.org/explore/space-topics/earth/pale-blue-dot.html

Самото видео със Земята гледана от 6 милиарда километра е тук >>>

https://www.youtube.com/watch?v=wupToqz1e2g

А. от Австралия