Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 февруари 2018 г.

Знаете ли какво е представлявало Царство България?





От страницата: Спомени отъ Царство България



Последна снимка преди убийството. 1 февруарий 1945 г.



Мъртъвъ е само този, който е забравенъ!



7 септември 1940 г. Царското семейство приветства насъбралото се множество пред Двореца по случай подписването на Крайовската спогодба.





Царь Фердинандъ I по време на зименъ ловъ





Бяла софийска зима, 20-тѣ години



Kавалеристи отъ Лейбгвардейския на Негово Величество коненъ полкъ.











Фин, висш човек, спасил българите от мноого трагедия и смърт, която другите народи са имали в грозната втора световна война!! Светла му памет!!!! (Rumiana Popova)



Малки коледари (или сурвакари)

Снимки от Блог Стара София:





Гравюра от 1886 г., поглед към източната порта



Работният кабинет на княз Батенберг, гравюра от 1885 г.



Градската градина, изглед от 80-те години на XIX век

Погребението на Царя:









ОЩЕ: София се прощава с Цар Борис Трети



Площадъ "Александъръ I" и дворецътъ въ снѣжна прѣмѣна, около 1910 г.









Н.В. Царь Борисъ III средъ войници



Н.В.Царь Борисъ III поздравява и награждава съ орденъ ген.Никола Жековъ на Гергьовденъ, 06.05.1936 г., София





Култова снимка! Това е кадър от филмче, заснето със малкия Симеон... На поздрава "Здравейте, юнаци!", така отговориха че малкия едвам не падна! :-) (Georgi K. Georgiev)



На 5 септемврий 1944 г. СССР обявява война на Царство България. Нѣколко дни по-кѫсно Червената армия окупира страната, спомагайки за Деветосептемврийския прѣвратъ, довѣлъ Българската комунистическа партия на власть.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ Е ФАШИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ФАШИСТИ КАТО НЕГО НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ЩАСТИЕ ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВРАГЪТ НА НАРОДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА СИ ПОЛУЧИ НАЙ-ПОСЛЕ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Да се смее ли човек, да плаче ли? - не знам... само това ще кажа... немам думи дето се вика!

Анонимен каза...

Грънчаров със сигурност не е фашист - и да иска, не би могъл да стане такъв, тъй като е до кости демократ.
Но лудата с удивителните е не само много луда, но и върла комунистка, която мечтае за Белене и комунистическа диктатура.
Опази, Господи, българското училище от подобни психарки.

Анонимен каза...

По-полека с удивителните, Грънчарич!