Представена публикация

В Мрежата небезразлични граждани разпространяват призив за благотворителна акция във връзка с моята така незавидна ситуация

Току-що разбрах, че приятели от групата на небезразличните граждани разпространяват из Мрежата следния призив за благотворителна акция в...

сряда, 21 февруари 2018 г.

Щом Костов бил "символ на злото", то тогава Пеевски ли е олицетворението на доброто?"Шиши посочи, че генезисът на злото е Иван Костов". (Теза, взета от Фейсбук - и изведена от тъй многозначителното интервю на самия Делян Пеевски, излязло наскоро.)Моят въпрос:

Значи ли това, че у нас именно Пеевски е олицетворението на... доброто? :-)Минко Танев: Според него, явно да! :)

Ангел Грънчаров: Минко Танев, мен слабо ме вълнува какво казва и мисли самият Пеевски, щото той е бита карта. Мен ме вълнуват умниците, които до такава степен не умеят да мислят, че се оставят да робуват на толкова нескопосаните лъжи по адрес на премиера-реформатор на България, които ченгесарските медии от години насаждат в главите на толкова много българи! Без подкрепата и съучастието на това немислещо и така наивно мнозинство, което се оставя ченгесарските медийни мерзавци да го лъжат толкова лесно, Пеевски и такива като Пеевски (и Борисов, и Цацаров) не могат да съществуват и един миг!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Споменават името на Костов 12 пъти защото искат да му затворят устата - нещо като предупреждение е! А мнението му за АЕЦ Белене е неговото отмъщение на заплахите на тази Мафия! Все още не смеят да му посегнат защото е прекалено голяма лъжица за техните уста и ги е страх, че може да има взрив на протести в България, и санкции от ЕС! Но... ако се почувстват готови да ни завържат за Русия и да напуснем НАТО може би Костов ще бъде първата жертва! Това ще стане ако се туткаме и чакаме работите да стигнат дотам!

Стоян Хлебаров

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ КАТО УЧИТЕЛ ВСЕКИ ДЕН Е ГОВОРЕЛ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ ПРЕД УЧЕНИЦИТЕ ЗА ТОЯ ИЗВЕРГ КОСТОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО МНОГО ВРЕМЕ А НАРУШАВАЛ ТОЙ ЗАКОНА КАТО ГОДИНИ НАРЕД Е ПРОПАГАНДИРАЛ КОСТОВ И ДРУГИТЕ ЗАКЛЕТИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД УЧЕНИЦИТЕ СИ?????????!!!!!!!!!!!!!!!! НО ЕТО ЧЕ НАЙ-НАКРАЯ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГОСПОЖА АНАСТАСОВА ПРЕКРАТИ БЕЗЗАКОНИЯТА НА ГРАНЧАРОВ И ГО УВОЛНИ, ДА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!! ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРИПАРИ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕКА ТУКА В ГНУСНИЯ СИ БЛОГ ДА СИ ПЛЮЕ КОЛКОТО ИСКА ПРОТИВ ИСТИНАТА, НО НИЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МУ ПОЗВОЛИМ ДА МЪТИ ГЛАВИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ НА ТЕТ ЛЕНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, бихте ли посочили източници /книги, сайтове и др./ откъдето да получим една по-пълна и истинна информация за личността и политическата роля на И. Костов, защото Вие ни заинтригувахте с Вашите мнения, а ако се потърси в търсачката излизат резултати предимно с негативни оценки и мнения /което вероятно не е случайно/.
Страхил Борисов

Ангел Грънчаров каза...

Не мога да Ви посоча сега повече конкретни източници, но като начало си спомням за една статия на Евгений Дайнов, ето я тук: https://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/20/2064180_elegiia_za_ivan_kostov/ Иво Беров много е писал по въпроса, почетете в сайта му (ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА), и от него можете да научите истината за Костов. В две мои книги (БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА и другата има заглавие СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ) пък съм писал за моята позиция по полемиките около ролята на премиера-реформатор Иван Костов в прехода ни от комунизъм към нормално общество. (Този преход от момента на падането на Костов от власт през 2001 г. не просто буксува, нещо повече, имаме и процес на една бавна рекомунизация.)