Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 февруари 2018 г.

Гражданите би следвало да са спирачка за своеволията на управниците



За отечеството работим байо – кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и да вървим напред. Ако ще да бъдем хора, на драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката – инак той не е наш приятел.

Васил Иванов Кунчев (Лъвский)

Кратък мой коментар: Хрумна ми да изпратя тази позабравена мисъл на Левски на... директорката на славната пловдивска ПГЕЕ, училището, от което моя милост на два пъти беше опраскан (уволнен) от титулярното си място на учител по философия само защото си позволявам да критикувам открито "нейно директорско величество", т.е. само защото съм имал добрината открито да й казвам грешките, иначе казано, да се държа като демократ, а в този смисъл и като последовател на Апостола на българската свобода. 

Речено-сторено, пратих й току-що цялата тази публикация, ведно с моя коментар. На нея го пратих и на другите институции в училището и в образователното ведомство, които от години наблюдават съвсем безстрастно действията на въпросната администраторка и даже не благоволиха да й кажат, че нещо много се е объркала (напротив, даже я наградиха с... министерска грамота за заслуги!)

Разбира се, изобщо не вярвам, че ще се впечатли някой от това, което направих. В страна, в която няма граждани, т.е. в която гражданите не си изпълняват задачата и ролята, в такава държава на властниците (като почнеш от най-долното, най-нисшето ниво, та стигнеш до най-горното, до самия връх на държавата!) изобщо не им пука от нищо - по причина на това, казахме, че в тази страна няма граждани, няма народ, който да е спирачка на техните своеволия. Та изпратих на въпросните длъжностни лица такова съвсем кратко отворено писмо... за размисъл.

Толкова. Не ми се пише повече. Изписах се! Продължавайте да тъпеете - и да се държите така че сякаш нищо не е станало!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Аз днес "отсвирвам" страхливците от профила си, помисли и ти за това, с твоите 1300 приятели във фейсбук, с групата за демократизиране на отношенията в ПГЕЕ,
тази , в подкрепа на Ангел Грънчаров и други...
Като се замисля, принципът на селекцията май е Божи принцип....
Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

Във Фейсбук приятелите ми са 5000, в групата за моя подкрепа са 2506 членове, блогът ми всекидневно се посещава от по 1000-1500 човека средно и въпреки това не мога да намеря трима човека-доброволци когато ми се наложи заедно да проведем някаква гражданска акция. Но аз въпреки това залагам на принципа на доброволността. А тия, дето ми са "приятели", оставям на тях да решат докога ще бъдат такива. Трия само ония, които се държат гаменски.

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров,
Вашето писмо е плучено.
Благодарим Ви за изразената позиция.

С уважение,
Отдел "Връзки с обществеността" БНТ

Анонимен каза...

Здравейте!

Кореспонденцията е заведена с № 94-636/23.02.2018 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Здравейте!
Входящия Ви номер е АД-02-93/23.02.2018г

С уважение: РУО-Пловдив

Анонимен каза...

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер Към 94-00-316-[3]/23.02.2018.

Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България