Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 февруари 2018 г.

Влиятелен израелски вестник критикува българските безобразия и настъплението на национал-комунизма у нас




... Българската прокуратура на практика признава, че си противоречи с досегашните твърдения на властите по отношение на участието на Хизбуллах в атентата, пишат от “Джерузалм поуст”.

Вестникът прави преглед на фазите през които преминаха българските реакции през изминалите повече от 4 години, през които повдигането на обвинението се протакаше заради многобройните искове на близки на загиналите при атентата израелски граждани или заради промени в българското законодателство. В статията се посочва, че премиерът Борисов и неговата партия днес управляват заедно с крайнодесни екстремисти от три партии, сред които Атака, носеща названието на печатния орган на Гьобелс Der Angriff (атака).

Изводът на “Джерузалем поуст” е че българската прокуратура се противопоставя на признанието за ролята на Хизбуллах в извършването на терористичния акт в Бургас, направено по-рано от представители на властта в България, сред които е бил и ръководителят на ДАНС Цветелин Йовчев. Вестникът е отправил запитване до редица български институции на какво се дължи това разминаване и е получил отговор от българското външно министерство, в който Милена Петрова заявява от името на ведомството, че решението е изцяло в компетенциите на независимата българска прокуратура.

Според “Джерузалем поуст” тази реакция не отрича участието на Хизбуллах в атентата.


Източници от прокуратурата в София заявили за изданието, че прокурорът се позовал на твърдение, че не е получил достатъчно доказателства, за да свърже Хизбуллах с бомбения взрив (който дори не е окачествен в обвинението като терористичен акт). Българската прокуратура се е задоволила да задейства чл. 108 от наказателния кодекс, който говори за “нарушаване на обществения ред” – няма и споменаване за престъпление, извършено в рамките на организирана престъпна група, поясняват в статията. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: