Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 февруари 2018 г.

Не само мисълта на злите хора може да причинява беди, мисълта на добрите хора може да причинява чудеса!


Ще разкажа накратко за една преживелица, която ми се случи вчера. Знаете, пиша си дневник, в който описвам всичко, което ми се случва. И житейски, и в личностен, и в професионален, и в граждански план за всичко пиша. Сега случилото се е в съвсем личен план.

Тръгнах от Пловдив за Долна баня (родното ми място) с колата си, пак реших да рискувам (имах доста багаж). Да, ама колата този път се развали сериозно. Едва стигнах до Пазарджик. Слава Богу, че поне до Пазарджик стигнах! Проблемът, който от доста време ми създаваше много грижи, а именно с охлаждането на двигателя (но някак временно се решаваше и колата сякаш на моменти се оправяше), този път се усложни дотам, че антифризът (водата) почна през пет минути да завира и да кипи, а също и да изтича от капачката. В Пазарджик намерих сервиз, хората опитаха да решат проблема, оказа се обаче (по техните преценки), че било нужно да се сменя "гарнитура" на двигателя, оттам идело всмукването на въздух в охладителната система (доколкото разбирах и доколкото мога да ви го предам - щото нищо не разбирам от тия неща). Такъв ремонт щял да струва, пак по техните думи, минимум 400 лева, но понеже колата е стара, те ми казаха направо да я... хвърлям - щото тя самата струва по-малко. Такива работи.

Оставих колата в Пазарджик. Успях да се стигна до Долна баня с междуградски автобус. Сега някак трябва да докарам колата било в Пловдив, било в Долна баня. Тя на собствен ход такова разстояние не може да мине, ще се наложи да повикам пътна помощ - или пък с някой човек с кола, с някой приятел да я докараме на буксир. Ще видя как ще решавам този проблем. А съм в крайно тежко финансово положение поради вече хроничната ми безработица - поради непрекъснатите ми уволнения от разпищолили се властващи особи в образованието.

Времето днес се влошава, ще вали сняг. Колата ми май ще трябва да постои в Пазарджик. Цялата ирония на случая е тази обаче.

В деня преди да предприема пътуването много мислих какво да правя - понеже за да ползвам колата трябваше да дам близо 200 лева за застраховка (беше й изтекла) и също така за винетка, близо 100 лева. Трябваше да избирам: или да се откажа изобщо от колата си - или с последните си пари да платя тия непосилни за мен суми - щото кола все пак ми е нужна. С огромна болка на сърцето взех решение все пак да платя въпросните разходи. И като капак на всичко колата се развали веднага след като дадох толкова много пари за нея. И за да тръгне отново се искат още прекалено много пари. Дали пък някой зъл човек не ми е направил... някаква магия, щото за сюрприз ще кажа, че малко след като рухна колата ми, и телефонът ми се повреди! Да, той пък отказа да работи въпреки че е зареден. Нещо софтуерен проблем, такова чудо досега не ми се беше случвало. Съвпадението на тия неща дали пък не е резултат на... магия? То този страшен негативизъм към моята личност, който тресе някои хора, дали пък не доведе до такива поражения? Какво друго да мисли човек като му се случват такива неща?

Майтапя се, не съм суеверен. То все пак добре че въпросната колосална "черна" или "негативна" енергия (злоба, завист, омраза и пр.), кой знае защо трупана в някои души спрямо моята скромна личност, не доведе дотам да се бях... пребил някъде с колата, примерно! Пак добре, че случилото ми се е все пак "малкото зло"!


Пътувайки вече с автобуса за Долна баня стана така, че в него в Костенец се качи един млад човек, казва се Ангел Ангелов, син на мой първи братовчед, този младеж много ме подкрепяше, той е студент по история в Пловдив. Да, но имаше сериозно изпитание, поради заболяване се наложи да му направят трансплантация на черен дроб! Мина време след операцията, ето, вчера се видяхме - което много ме зарадва! Бог да му дава сила и здраве да издържи на тежкото изпитание! Моля ви, приятели, молете се за здравето на този млад човек, той е връстник на моя син! Бог да му даде здраве и живот, толкова е умен и добър, че думи на намирам да опиша и да кажа!

Това е. Виждате, и моята не е лека, вече съм на години, пък постоянно ме гонят от работа, лишават ме от преподавателски права, тормозят ме сякаш не сме човеци, а някакви хищници, дето не могат да живеят без да късат парчета живо месо. Да, моята не е лека, напрежението и изпитанието ми е голямо, но на този млад човек Ангел положението е значително по-тежко. Ако се молим за него можем да му помогнем, ето, имаме шанс да покажем, че сме човеци! Бог и на нас дава някакви шансове, и на Ангел му дава шанс - щото като издържи изпитанието ще бъде значително по-силен! Вярвам, че той ще издържи! С Божията милост и помощ ще издържи! Помогнете и вие, просто си насочете мисълта за него, да, добрата мисъл може да твори чудеса! Аз и в това вярвам! Не само мисълта на злите хора може да причинява беди, мисълта на добрите хора пък може да причинява чудеса!

Това исках да ви кажа. Бъдете здрави! Бъдете силни духом! И тогава никакви изпитания вече не са страшни! Духът е това, което е самата мощ. Човешкият дух също е огромна сила. Позитивна, пораждаща добро! Ето тази истина, ако е следвате в живота си, много можете да постигнете...

Ето пример за казаното: тази сутрин получих добра вест, на която дадох израз ето тук: Граждани са направили искане с подписка до образователните институции във връзка с моя казус. Виждате ли как в този живот добро и зло не само се борят, но и се редуват, има висш и съвсем справедлив баланс, за който бди самият Бог. И в моите истории това отчетливо се вижда, поради което аз съвсем не съм песимист. Преживелите някакво зло нека да знаят, че животът пред тях ще се реваншира с някакво добро. 

Да, има висша справедливост! Да му мислят с оглед на нея именно злосторниците и злодеите!!! Благодаря ти, мили Боже, че даваш живот и здраве на милата ми майка, която в дългия си живот толкова много изпитания е преживяла, че заслужава тая Твоя милост! Защото тя пък на мен ми дава с примера си сила - за да издържа на изпитанията, които на мен пък животът сервира. Боже, уповавам се на твоята непресекваща мъдрост! Помогни, моля Ти се, мили Боже, на Ангел, той е прекрасен млад човек - и заслужава да има плодотворен живот! А пък и свидната ни родина България каква страшна нужда има от личности като него - нужно ли ти е да те убеждавам в това, мили Боже, та Ти всичко знаеш?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ооо, лайньо, пак се правиш на много умен и добър, а? Машаллах, аферим, ашколсун! Айде, марш да ровиш по контейнерите пак! :)

Анонимен каза...

До коментатор 1

А ти простако лъжлив марш на аутобана, къгето жена ти чака турските тирове!
И за теб ще се намери работа.