Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 февруари 2018 г.

И тъй: кое по-точно е "най-хубавото" на комунизма?



За да могат българските ученици да осъзнаят по-добре комунистическия геноцид в България е важно да знаят, че той е част от световния утопичен антихуманен експеримент, наричан с най-благовидни имена. Например “построяване на безкласово комунистическо общество”, “постигане на всеобщо равенство” и прочие безсмислици. И оставил след себе си – навсякъде, където е проведен – от Хавана до Владивосток – единствено хиляди и хиляди масови гробове и разруха, бедност и мизерия.

Ето какво пише Стефан Куртоа в “Черната книга на комунизма” (С. 1999, изд. “Прозорец”, 767 стр.):

“За какво ще стане дума, какви са тези престъпления?

Не е възможно изчерпателно да се посочат многобройните престъпления срещу морала, човешката цивилизация и националните култури, които съпътстват комунизма в цялата му история. Сталин разрушава стотици църкви в Москва, Чаушеску унищожава историческото сърце на Букурещ, за да издигне мегаломански сгради и булеварди; Пол Пот събаря камък по камък катедралата в Пномпен и оставя джунглата да погълне храмовете в Ангкор; по време на маоистката културна революция безценни съкровища са унищожени и изгорени от червените кхмери. Но колкото и да са страшни за засегнатите нации и цялото човечество тези разрушения от гледна точка на бъдещето, нищо не може да се сравни с масовите убийства на мъже, жени и деца!


Въпреки цифрите, които са приблизителни, занижени и изискват още множество уточнения, може да се направи равносметка, която дава представа за размерите на феномена и позволява да се проникне в сериозността на проблема:

– СССР – 20 милиона убити,
– Китай – 65 милиона убити,
– Виетнам – 1 милион убити,
– Северна Корея – 2 милиона убити,
– Камбоджа – 2 милиона убити,
– Източна Европа – 1 милион убити,
– Латинска Америка – 150 хиляди убити,
– Африка – 1 милион и 700 хиляди убити,
– Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити,
– международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са власт – десетки хиляди убити.


Общата сума се доближава 100 милиона убити.” (стр. 9) (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравей, цензорчо мамин! Добре ли си днес?

Ангел Грънчаров каза...

"Цензорчо" ли? :-) Какъв хубав майтап! :-) Поздравления!

Анонимен каза...

Когато се позабрави, може по-лесно да се изопачи. Затова напоследък се се “ леят сълзи”, колко хубаво било и как всичко имало.

Георгия Илиева