петък, 16 март 2018 г.

"На Агората..." от 15 март 2018 г., темата е: Какво става с българския дух?Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, гледам редовно предаванията Ви, според всяко следващо е по-интересно, темите също, а за подбора на толкова интелигентни и ерудирани събеседници - приемете поздравленията ми!
Очаквам с интерес следващите предавания!
Галя Микова

Анонимен каза...

Хубаво, че си отишъл барем на бръснар, че беше замязал на читак с тая чорлава кратуна...