Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 март 2018 г.

Руснаците са обезумели от наглост, от мания за имперско величие, а тази патология е предвестница на скорошната неминуема гибел на кагебистка Русия


Под публикацията със заглавие Слава Богу, тъй наглите руски империалисти най-накрая ще освободят българите от робското им преклонение към Русия, т.е. от русофилщината!!! един русофилстващ нашенец (избягал обаче от руското творение, именно от посткомунистическа мафиотска България, за всеки случай чак в... Австралия!) ми е написал дълъг коментар, в който се мъчи да ме учи как е правилно да мисля, ето тук моя отговор до него, там можете да се запознаете с негови изблик на неконтролируема от ума русофилщина:

Интересно ми е да чета колко хубаво си се оплел в обърканите си представи за нещата. Интересно ми е да те наблюдавам как се гърчиш с ония представи на социалистическото ти образование, от които още не можеш да се освободиш.

Абсолютно невярна е оценката ти за руската реакция: руснаците хокат Льотчика-президент щото той си е тяхно подставено лице. Те си го туриха на президентския пост - за да им бъде слуга. И сега мъмрят слугата си. Слугата гледа и мига. Не смее да гъкне. А понеже все пак е президент на България, се налага да каже нещо, иначе отива по дяволите. Ако замълчи, ще се самоизобличи, че е руско подставено лице. И ще стане скандал. Ако пък дръзне да каже нещо против руснаците, т.е. да защити достойнството на България като все пак суверенна от Москва държава, руснаците, изненадани от такава една евентуална проява на личност и на характер, не само ще го прокълнат, но и ще го унищожат. Нищо че е президент.

Като се почне от заколването на Стамболов руснаците не са простили на нито един българин, който е защитил достойнството на България против тяхната воля. Ето защо тази история е твърде интересна. Генерадев ще мълчи като кютюк, той друг избор няма. Ще съжали стократно че се е фанал на тази игра. Той от политика не разбира нищо. А политиката е занимание за личности с характер, не за политически леки жени (да не казвам думата "курви", употребявам този израз, държа си на възпитанието и на културата). Освен характер (личност) за истинско занимание с политика се искат също така и ценности - т.е. идеи и морал. И двете неща, чини ми се, ги нема у ГенеРадев, у Льоткича. Той си е просто льотчик, нещо като шофьор, нима можем да искаме у шофьорите да имат такива високи личностни и нравствени достойнства или качества?

Руснаците са обезумели от наглост, а когато човек се отдаде на некаква емоция, такъв човек си е загубил разсъдъка, а пък знаем, че Бог на тия, на които е приготвил гибел, първом им отнема разсъдъка. Путин примерно вече нема капчица разсъдък. Ако имаше разсъдък немаше да иска да става за пети път президент. А щял да променя Конституцията и да си урежда и шести мандат като президент. Сигур иска да стигне Мугабе по брой президентски мандати. Това ако не е свидетелство за пълна лудост, сполай му кажи!


На нормалните политици им стигат един-два мантата и си осигуряват безсмъртие. Примерни колкото щеш. Рейгън, Тачър, Стамболов, нашият Костов. Просто не е разумно човек да иска да се вре във властта повече от два мандата. Ако си истински политик, властта изхабява, тя е страшно напрежение. Но тиквеници като Боко (и Путтин) се навират там ако може да са на власт вечно. Което показва, че са си загубили разсъдъка. То вечно и да се краде е тъпо. Нали първо като откраднеш нещо хубаво, после требва да се наслаждаваш на придобивката си - и да се ползваш от нея. Човешкият живот е кратък, ако крадеш цял живот кога ще се ползваш от откраднатото? На оня свят нищо нема да можеш да завлечеш...

Както и да е. Та из много мислих дали не е театър това, което правят руснаците сега. Разбирам обаче, че не, те просто са обезумели от наглост, от мания за имперско величие. А ония, които са си загубили разсъдъка, сами си подготвят гибелта. По тази причина аз вече съм спокоен. Гибелта на толкова анахроничния изблик на руска имперска маниакалност е психопалотогия и тя вещае неминуемия крах на кагебистка Русия. От развалините й като птица-феникс ще се роди демократична Русия. Как и кога точно ще стане това аз не мога да кажа, не съм ясновидец. Но знам, че ще е скоро. Русия ще рухне под напора на собствената си ирационалност, т.е. неразумност. Русия робува на тъпи емоции, а така не може да се живее. С тъпи емоции човек си чупи неминуемо главата. Животът иска друго. Което важи за човеците, то важи и за държавите.

А ти наистина си се оплел като петел в кълчища. Нема мисъл в това, което ми пишеш. Липсва ти философска култура. Не умееш да поставяш нещата на собствените им места. Толкова години те уча, но напредъкът ти е нищожен. Изглежда това, което пиша, не го четеш. Караш по принципа "Едно си баба знае, едно си баба и бае. !". Твой воля. Но се иска здраво мислене, човече! Не е достатъчно само да се палиш от разни емоции. Като тази, че руснаците били... "технологична нация", а пък немците - не. А всъщност истината е точно обратната. Щот и котките даже знаят, че немците правят Мерцедесите, а не Москвичите, нали така?


Бъде здрав! Мисли, човече, остави тъпите емоции. Кога ли от главата ти ще бъде избито дедославейковото "Кат Русие нема втора, тъй могъща на света, тя е нашта опора, тя е нашта висота... Руска сила, руска воля, руска кръв и руска пот ще избавят от неволя братския болгарский народ!" Дето ти Славойков, и он е страдал от тъпи ресофилски емоции. Емоциите са прекрасно нещо, но се иска и акъл за да живее човек.

Аз си казах тезата:
Слава Богу, тъй наглите руски империалисти най-накрая ще освободят българите от робското им преклонение към Русия, т.е. от русофилщината!!!

Това е. Друго няма смисъл повече да се говори. Обреченият на гибел няма шанс.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

ГАДЕН РУСОФОБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВРАГ НА БЪЛГАРЩИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОКЛЕТ СОРОСОИД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕКАДЪРНИК И ЛУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НЕ СТАВАШ ДАЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!! ВРАГ И НА ОБРАЗОВАНИЕТО НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ТИ РАЗРЕШИМ ДА ПРОМИВАШ МОЗЪЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! И В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ НЯМА ДА ТЕ ДОПУСНЕМ ДА ПРОМИВАШ УЧЕНИЧЕСКИ МОЗЪЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ РОВИШ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЪПУНГЕР С ТЪПУНГЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ СВЕТЛАНА ШАРЕНКОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да живее лудата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, да излага все така старателно и дебилно любимата си директорка.