Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 31 март 2018 г.

Защо Б.Борисов така силно трепери пред руския си господар и създател?


Ilian Vassilev: Ех зависимости, ех страх! Честито на всички членове и симпатизанти за ГЕРБ, които гласуват за проатлантическа и проевропейска партия. Това беше Рубикон. Ако не е ясно да повторя - България е в изолация в НАТО и то точно по време на ескалираща конфронтация. След осем години Борисов нямаме армия, а министър на отбраната е русофил. Вече нямаме и съюзници. Изобщо не се залъгвайте, че посланик Рубин направи опит за абстрактен дипломатически заслон на Борисов. Това е лична инициатива.

Взетото решение на Борисов е равносилно на решението на българското правителство да обяви война на Великобритания на 14 декември 1941 година. Е, вече знаете, този, който ви омайва сладко, който анестизира цялото общество в продължение на 10 години, заради когото демократичните ни рефлекси като общество изчезнаха, най-накрая, притиснат от обстоятелствата, показа своята същност. Призовавам хората от ГЕРБ, на които им е по-скъпа именно евро-атлантическата ориентация на страната, като единствена спасителна котва в бурното море, да се опълчат на диктатора си. Ако не го направят потъват с него. Трябва спешно единение на всички евроатлантици в България - ако не искате нов 9 септември и нов Народен съд. Господин Борисов, пак питам: срещнахте ли се с генерал Решетников и какво си говорихте, та днес треперите?

Сега очаквайте дежурното му появяване по телевизия, нова доза от опиати - ето ви драматургия - ще излезе силно угрижен, ще ви каже, че светът е пред война и той прави всичко необходимо за да опази България и затова не иска да воюва с Русия. От психотерапевтична гледна точка е идеален подход - първо ви кара да се страхувате с неговия страх, след това ви дава дневната доза успокоително.

И пак ще бъде сам и пак ще има сервилни журналисти, и няма да поканят никой след него да му "анализира" бисерите. Борисов не е сложен за "разбиване" като доводи, но има медиен комфорт да бъде сам когато ги излага.

И след това се питайте защо съюзниците отхвърлиха искането на Мушанов и оставиха България в съветската зона. Как да ни вярват? Вие вярвате ли на президент, на премиер, на депутати, на министър на отбраната?

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Не само Борисов, но преди него и Симеон (да не говорим за Сидеров) са руско и кагебистко-ченгесарско политическо-инженерно творение и създание - по тази причина е съвсем закономерна реакцията му сега. Той няма, пък и няма как да има този характер, че да посмее да се изправи срещу създателя си, срещу господаря си. КГБ-ДС успяха чрез вярното си оръдие Борисов да си създадат своя, послушна, изпълнителна, наша, сиреч кагебистко-ченгесарска "десница". И така овладяха това, което у нас минава за "политика". Борисов, с мощната руско-ченгесарска подкрепа овладя "десния спектър" и го продаде за да служи на руските интереси. На второ място ченгетата чрез Борисов се намесиха в политиката с една най-съкровена цел: да разпределят европейските фондове, иначе казано, да бъркат в кацата с европейския мед - и да си ближат лакомо пръстите и ръцете. Това е. Същината на този тип играчи е ясна: те са безскрупулни, нямат друга движеща причина освен лакомията за крадене. А от руснаците, предполагам, също така обилно цицат, руската цицка също е доста щедра към обслужващия руските интереси персонал.

Какво да се прави в тази тежка ситуация ли? Нека първо всички (и особено десните избиратели, дето "от немай-къде" подкрепяха "десния" Борисов) да разберат съвсем ясно кому той служи - и какво той представлява. Пък на тази основа, да се надяваме, ще протече естествен процес на отдръпването им от него - и пренасочването им към традиционните и новите демократични сили и партии. Които, разбира се, трябва да се обединят в една широка и мощна демократична, автентично българска и проевропейска политическа сила.

Краят на тъй "чудния" феномен Борисов приближава. Дали ГЕРБ ще се разцепи е трудно да се каже (предвид това, че никой там не смее да се обяви против волята на тартора, на дон Боко Мафиозо де ла Банкя). Но че ще увехне както набързо спихна НДСВ - това е съвсем сигурно. Идват забележителни времена, в които битката за България ще се разгори съвсем скоро. За изминалите 17 години допуснахме България да бъде овладяна от руските мекерета така, че днес в Парламента няма други освен представители на руската политическа мафия. Налага се ние, българските демократи, отново да освобождаваме нашата България от тиранията на руската мафия! Идват съдбовни дни!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

За нас най-важна е истината, а истината е, че няма изнесени доказателства за участието на Русия в убийството. Това е все едно да те осъдят без доказателства. Събират се най-силните на деня, и се нахвърлят върху "виновния", че барабар с това карат и сополанковците да млатят. Това е все едно да се напълни съдебната зала с обвинители, водени от най-силния, и бъдат принудени против съвестта си да хулят... Ебаси евро-болшевизма, как пък не се намери демократ в България да застане на позицията на истината! Не се намери, защото няма демократи, затова, защото всички са мижитурки, снишиха се всинца покрай Кръстева, щото всички са пяли същата песен и сеге им излезе из отзад. Братя евро-болшевики, историята се върти като палачинка, запомнете че най-добрата политика е истината! Не оставайте комунистите да говорят от името на истината, защото тяхната цел е друга, не истината, а властта... Мухльовци!

Анонимен каза...

...иначе си прав за Борисов-популист, който цуца отвсякъде... и неговите въртели не са според истината, а според ветропоказателя. Ние се нуждаем от хора, които разбират, че истината е сила, свобода, и кеф. Да търсиш истината и да следваш истината е страхотна игра, винаги печелиш, понякога бързо, понякога бавно, но ввинаги си печеливш... как става цялата работа? Ами първо с внимание. Внимание насочено първо към себе си, т.е. какво целя аз? Целитеми отговарят ли на систината, която е доброто, не моето, но универсалното, истинното, или не. После внимание насочено навън. Какво става, каква е истината, кой как постъпва, и според какво, какви са фактитеи мотивите? Като се изяснят тези две неща се пристъпва към премерено адекватно действие чиято единствена цел не съм Аз, Ние, т.е. аз, ти,и истината.... Този начин на мислене и действие се тренира, като стане навик, става чудо. По-богат няма да станеш, чудото не е такова, но по-силен от всички лъжци взети заедно със сигурност ще бъдеш... Методичната работа върху почтенността е това, което прави политика държавник. Истината, дори разпната на кръст, възкръсва!

Ангел Грънчаров каза...

Как така да бъде "доказана" вината на Русия за въпросното убийство? Как си представяте такова доказателство? Има ли нужда от "доказване" на очевидното? Не се ли усещате как адвокатствате в полза на Русия и то като най-треторазряден адвокат?!

Анонимен каза...

Най-очевидното, дори и според твоите думи е... че няма и не може да има доказателство. Следователно, очевидно най-правилното действие е да се въздържим от оценка и още повече от действие... Това е основен принцип в живота в истина, за който ви говорих. Предположенията не са истини, факти и оценка на база факти е необходима... Вяра, или предположение, се допуска само в едно отношение: когато сме позитивно настроени, когато сме убедени, че доброто и Истината в крайна сметка ще възтъргествува. Или както казва апостол Петър: от търпение към смирение от смирение към знание от знание към любов... от любов към спасение и триумф.

Ангел Грънчаров каза...

Малодушието не е добродетел, таваришч. Става дума за ценности. Ако не знаеш още, че кагебистите са убийци, ето, казвам ти го. Доказаните убийци се занимават с това, че непрекъснато някого убиват. Включително и деца убиват. А ти ги защищаваш. Тъпо е. Вий, руските мекерета, също толкова нямате морал както и вашите господари...

Анонимен каза...

Не знам, замислих се като ти скочи тоя BG атеист насреща...

Учудва ме едно - няма на Запад такива агресивни атеисти, те се прикриват... Като комунисти преди 9 Септември...

Но в BG каква безбожна агресивност ! И това в една малоумна страна, прозвела черешовото топче, че и горда с него !

И сега пак ще скочиш срещу мен - в Русия има безбожие, избиват се като животни след 1917, но пак приличат на западняци - Първата война при битката при Sommes, Франция загиват един милион... Все “цивилизовани” англичани, германци и французи...

Както хиляди пъти казах, не познаваш Запада, той при вас е лустросан, а като си в него не е никак така...

Винаги на Запада ми прилича филма Джуманджи - колкото безумен, толкова и верен...

Не забравяй, че Запада е описал себе си в изкуството многократно - но аз забелязах, че не кълвеш на изключително популярни филми на Запад, които при вас са просто неизвестни... Това е нормално, ти имаш турски манталитет марка 1878 с руски и немски наслагвания след това... Тези неща са неизкореними, както не моеш да направиш бангладешец индиец или виетнамец китаец, така не става и от бълхàри западняци, колкото и да се опитват, за смeх на зрителите... Пародия, брат...

Та Русия си свърши работата, проведе експеримента за заспалия Запад, ама Запада трябва да плати за това... Той много знае за парите, така че ще разбере да плати, вервай ми...

Казвал съм ти преди време, един американец много образно описа английския манталитет - малки са вика, напъват се (Великобритания), ритват ги оттук оттам, което обяснява и цялата им гадория, когато им дойде нанадолно... Но преди това са само усмивки...

Той го казва, не аз...

Сега с Русия виждам детинщините им, Англия има 1 съприкосновение с руски войски през Kримската война, после пишат песен (ах, Холивуд), тука в гробищата (Australia) имаме англичани били... алеле Боже в Крим, това е невероятно, а !!

Пак ще кажа за Косово - ама не е Крим, а? За 6 часа ще падне Русия, СМЕХ... Руснаците казват: Е, добре, Америка може да ни унищожи 5 пъти, а ние нея един път... Превъзходство, а?... И престани с това анихилирам, 1980 хабер от понятие си нямаше какво значи... Ама хабер знаеше 1980 кво значи, a?...

Много си се изучил вече, анихилираш традициите на дедовъльовците и въздигаш хъбове на партиципация в западната кОтурна деноминация...Предполагам майка ти няма да бъде анихилирана от Джизъса, а ще бъде резъректната, а ти ще бъдеш поставен етернално в стеларен yелнес...

Гледай Роксана в Смени жената - това едноклетъчно не познава думата неохотно, че и баснословен, а "чете" последната както циганин Махабхарата... Едва я прочете, не верваx на очите и ушите си !!... И тая смешна чалгo-маймуна е... милионерка !?

Така че, преди да разгромяваш Русия спомни си имаше ли там 500 години турско робство и резваха ли им празните глави когато си поискат?... Явно са имали мирно присъствие както при вас, а Катюшите предполагам са откраднати от дизайна на черешовото топче... Я да благодарят немедленно за азбуката, след това за Катюшата, че иначе!... Бой Бор Натовеца ше ги разфърчи кат римски проститутки, теа слабаци и пpефърцунени чалга-руснаци, унищожени за 6 часа от Анелия с поддръжката на Азис...

Анонимен каза...

Австралиеца, добър коментар баце. Май ше взема да те чета по-внимателно... и аз като голяма част от живота ми мина на Запад. Та се научих да мисля и сравнявам, и да не правя компромиси с действителността... Гледай ти странна рябота. Форумът на Дневник пълен с хули към Русия, форумът на Дейли Мейл, щото там читателите са на нивото на дневник, пълен с хули към Тереза Мей и Борко Перчема: хората, дето са сърбали чорбата на пропагандата, не кълват, но у нас, ей Богу, шараните лапан всичко. Гъбаркат се. И утре, като се обърне палачинката, тоз час ще запеят друга песен. Да призная, отвратително ми е да гледам цялата тази простотия. Но пък я гледам, както Грънчаров обича да казва, от изследователска гледна точка. Гледам и се уча--що за чудо е човешката природа...

Ангел Грънчаров каза...

Руснаците не са имали 500 години турско робство, но са имали татарско робство и от него са успели да усвоят и обикнат робуването така, че ето, още са си роби - теперь са роби на таваришч Путин, на КГБ, на комунизма, на императора, руснаците винаги до ден днешен са си роби, без робството не могат да живеят. Чудя ти се на акъла като уж знаеш що е това свобода как можеш да се възхищаваш на роби?! Верно, робите умеят да мрат като мухи на война и по тази причина и да "побеждават", но какво стана с победена Германия - и като сполетя победителката Русия? Но твоя си работа де, обичай когото си искаш.

Все пак съвсем разумно не отиваш да живееш в Русия въпреки любовта си към нея, що така? :-)