Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 20 март 2018 г.

Моля ти се, Господи, дай живот и здраве на милата ми майка!



Днес в късния следобед ми се обади по телефона жената, която се грижи за старата ми майка. Съобщи ми, че майка е зле. Наложи се спешно да замина за родното ми място - градчето Долна баня. Където бях преди два дни - аз се грижа за майка ми в почивните дни.

Сега съм при майка. Има проблеми със сърцето, изключително много е отслабнала, няма сили да се надигне от възглавницата. Ръцете не я слушат, треперят, не може да се покрие. Казва, че има силни болки в лявото рамо. Отвреме-навреме заспива. Идвала е днес лекарка, дала й е лекарства, но й е препоръчала влизане в болница. Майка категорично е отказала. И на мен казва, че не иска да отиде в болница. Лекарката е каза, че ако се влоши, да й се обадя да изпрати бърза помощ. Май се налага. Но в момента майка спи и аз се отделих от нея няколко минути. Пиша това за да си облекча поне малко напрежението.

Мили Боже, помогни на майка ми да преодолее тази тежка криза! Моля ти се, Господи, дай живот и здраве на милата ми майка! Приятели, моля ви, помолете се за живота на моята скъпа майка!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Дано се оправи жената! Тя е добър човек и не заслужава нито болестни мъки, нито син като вас! :(

Анонимен каза...

Нека Бог да е с вас!

Neli Momchilova

Анонимен каза...

Господ сили да ѝ дава да се справи с това предизвикателство.

Капка Вачева

Анонимен каза...

Света Богородица да бди над нея!

Stela Bankova

Анонимен каза...

Бог да я пази!

Юлияна Демирева

Анонимен каза...

Бог да бъде и с нея и с теб! Не разчитай на 112! Отиди и я транспортирай до болницата!

Gergana Dzivkova

Анонимен каза...

Мимансе, жесток си!
Ако имаш възможност Анчо, купи на майка си най-обикновено рибено масло - по 200 капсулки в опаковка.Давай й първите дни по 10, 9, 8 броя, по-нататък по 7, или по 6. Желая й да оздравява, а на теб сили и мъдрост да издържиш изпитанията и да продължиш делото си!

2018.03.20г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Моля се за майка Ви!

Н. Кирилова