Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 28 март 2018 г.

Днес е моят рожден ден



Да, днес, 28 март, е рожденият ми ден. Навършвам днес 59 години.

Сещам се как на днешния ден преди една година празнувах рождения си ден, ето, погледнете и вие: Урок по правене на демокрация, проведен днес на открито, до вратата на двора на световно-известното вече школо ПГЕЕ-ТЕТ-ЛЕНИН. Там има всичко, там са моите ученици, минават граждани, които ме подкрепят, там също така има и полиция (!), изобщо почетоха ме доста хора. Черпя с бонбони. ПроТЕСТирам. Правя един чудесен тест. Много хора изкарват на него двойка. Но има и отличници. Малко са, но има и такива.

Това е. Аз постоянно изнасям някакви уроци (и правя тестове, експерименти, изследвам какво ли не, най-вече съзнанията, душите, ценностите). Друг е въпросът, че много хора изобщо не успяват да разберат смисъла им.

Ето, примерно въпреки положените от мен усилия тъй войнствената директорка на ПГЕЕ все още не успява да осъзнае какво всъщност си позволи да направи - и колко много се изложи. Разбира се, на нея още трябва да й се помогне за да постигне този смисъл, но вече не от мен, а от нейните началници, които изобщо не си вършат работата. Поради което тя продължава да си мисли, че може да си прави каквото си поиска. Доста се е заблудила. Но след като нейните истински работодатели (това сме ние, данъкоплатците, ние, гражданите), не сме си на мястото, т.е. не си не си изпълняваме ролята и не си носим отговорността, то властващите продължават да си правят каквото им скимне. Както и да е, това е голяма тема.

Няма да празнувам рождения си ден днес. В траур съм. Почина преди няколко дни майка ми. Ще си се отдам на тъгата по нея.

Хубав ден ви желая, приятели! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!! ТИ СИ КОВАРНА ЗМИЯ, А НЕ ЧОВЕК!!!!!!!!!!! ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН!!!!!!!!!!!!!! ТЕБ НИКОЙ НЕ ТЕ РАЗБИРА ЗАЩОТО СИ МНОГО ВАЖЕН!!!!!!!!!!!! И СИ МНОГО "УМЕН"!!!!!!!!!!!!!! ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА Е ТОЛКОВА УМНА, ДОБРА И ЧУВСТВИТЕЛНА, ЧЕ ТЯ ВСИЧКО РАЗБИРА!!!!!!!!!! И НА ВСЕКИ ДАВА ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!! ТЯ Е НАПРАВО СВЕТИЦА!!!!!!!!!!! И ТЕБ ТЕ РАЗБРА И ОЦЕНИ КОЛКО СТРУВАШ!!!!!!!!!! ДАДЕ ТИ ТОЧНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ НА ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И ЗАСЛУЖЕНО ТЕ ИЗГОНИ!!!!!!!!! ТИ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!! ЩЕ БЪДЕШ МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!!!!!! ЩЕ СЕ ХРАНИШ ОТ НУЖНИЦИТЕ!!!!!!!!!!! ТА ДА СИ ИЗПЛАТИШ ГРЕХОВЕТЕ!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ТИ НИ НАВРЕДИ КАТО НИКОЙ ДРУГ!!!!!!!!!! ЗЛОДЕЙ КАТО ТЕБ ПО ЗЕМЯТА НЕ Е ХОДИЛ СКОРО!!!!!.!!!!

Анонимен каза...

Ако Анастасова имаше капка морал отдавна трябваше да си е подала сама оставката......

Анонимен каза...

Честит рожден ден, професоре! Желая Ви здраве и още дълги години да споделяте идеите си!

Анонимен каза...

Честит рожден ден!

Димитрина К.

Анонимен каза...

Честит рожден ден!
Бъдете здрав и да спечелите делото!
T.K.M.

Анонимен каза...

ЧРД г-н Грънчаров! Желая Ви здраве и с Бога напред. Я.М

Анонимен каза...

НА ПАТЕРИЦИ - Честит рожден ден! И ти пожелаваме много здраве и издръжливост, защото според нас има още много какво да направиш за бъдещото добро образование!

Ваня и Жак

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря много! Живи и здрави да сте!