Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 март 2018 г.

Путин, обилно посралият се самодържец: нещо като интервю по повод на "изборите" в путинско-кагебистка Русия


Peter Stamatov във фейсбук е поставил 10 въпроса около ситуацията и изборите в Русия, предложи ми да отговоря, ето въпросите, към които прибавям своите отговори:

До изборите на Путин остава само седмица. По-долу поставих няколко въпроса за хора, които обичат да мислят и се вълнуват за Русия.

Следват въпросите ми, които подготвих като анкета, така че с изключение на последния може да отговоряте с една дума или изречение. Ще се радвам ако ми отговорят и хора специалисти - ето защо под въпросите ще добавя няколко имена, а вие поканете да отговорят и ваши познати.

Ето въпросите ми:

Ето и моите отговори, надявам се, ще ми простите някои метафори, но се наложи да ги използвам, с оглед да представя по-нагледно крайно поучителната за нас руска ситуация:

1. Смятате ли, че на изборите в Русия се отделя достатъчно време и място в нашите медии?

Не, нашите медии избягват да говорят за изборите в Русия, щото руската пародия на "демокрация" е твърде изобличителна за режима в страната на нашия "Голям брат", а пък българските медии се пазят от казването на истината така, както дяволът се плаши от тамяна.

2. Представляват ли за вас интерес тези предопределени избори?

Да, интересно ми е да наблюдавам реакциите на руснаците спрямо въпросната крещяща политическа перверзия, наричана "избори"; руснаците демонстрират без капка неудобство пред целия свят как се правят "избори" без капчица свобода, без капчица демокрация; чудно ми е не осъзнават ли поне малко колко много се излагат.

3. Могат ли да бъдат поучителни за нас?

Да, тези руски менте-избори са много поучителни специално за нас, можем да видим собственото си бъдеще - ако не направим нещичко да спрем толкова интензивно течащата у нас путинизация на политическия живот.

4. Кой кандидат за президент ще е на второ място след Путин по броя на гласовете и с какъв процент?

Най-вероятно комунистът ще е на второ място, спорното е обаче кой от двамата, Путин или комунистът, е по-голям комунист, ето докъде стигнаха руснаците в падението си: основните кандидати са от типа "фани единия, удари другия" по този показател най-вече, а именно кой е по-голям комунист, с по-уродливо комунистическо съзнание.

5. Колко процента ще събере Путин в Москва (а не по цялата страна)?

В Русия тия, дето броят изборите, решават какъв ще бъде резултата, натаманяват го така, че да се хареса на сатрапа от Кремъл, ведь в Русия винаги се спазва желязното правило на сталинската "демокрация", именно "Не е важно кой как е гласувал, важно е кой брои гласовете!". У нас голям почитател на този сталинов принцип е таваришч цецо Цветанович. Та и реално да загуби Путин изборите в Москва (или в Петербург), той пак на харитя ще ги "спечели". В днешна Русия, казах, се гаврят с демокрацията без капчица неудобство!

6. Може ли да подредите още няколко кандидати, кои места ще заемат по гласове?

Ами таваришч Жириновский ще вземе своите 6-7 процента, таваришч Явлинский - своите 2-3 %, таваришч Собчак да видим колко руснаци ще привлече да гласуват за нея от немай-къде (или с отвращение!), кандидатът на комунистите таваришч Грудинин ще спечели толкова, колкото комунистите от БСП у нас печелят, именно някъде около 10-15-20%, останалите кандидати няма да вземат и процент.

7. Одобрявате ли тактиката на Навални (Навальный) за “бойкот на изборите"?

Казах, че това не са избори, това е гавра с демокрацията, да се участва в такова нещо наистина няма никакъв смисъл. В такава ситуация средството за противодействие е едно: протести, протести, протести до изнемогване! Който има капчица гражданско чувство, такъв човек трябва да протестира на улицата докато има сили!


8. Коя ще е последната година, в която Путин ще е начело на Русия?

Аз точно това си мислех тия дни: Путин изцяло си е загубил разсъдъка щом така нагло продължава да се вре във властта. Държи се като неспасяемо пропаднал наркоман. В политиката значително по-трудното е как с достойнство да слезеш от властта (а не толкова как да се навреш в нея), хората са измислили какво е разумното: властваш два мандата максимум и се оттегляш. Путин, с извинение, се осра още когато промени конституцията, т.е. когато използва Конституцията за тоалетна хартия след грандиозното си посиране. (Извинявам се, но няма друга, по-изразителна метафора за това, което направи таваришч-императорът, по необходимост използвам тия недобре меришещи думички и изрази!) Та значи Путин е един многократно посрал се политик, той се посра не само щото се погаври с конституцията, той се посра и за Крим, за лъжите, че "обича народа и се грижи за него", за много други неща се посра таваришч Путин. Вие не забелязвате ли колко е страдалческо лицето му, не е лесно толкова много... лайна да носиш в гащите си, отвсякъде от гащите на Путин текат, с извинение, редки лайна! (Пардон, първото посиране на Путин беше когато остави моряците на атомната подводница "Курск" да измрат до един без въздух - само защото новоназначеният президент явно страдаше от тежка форма на параноя - и не позволи западни кораби да ги спасят!)

9. Какво е най-правилното решение в този момент за опозицията на Путин, така че да има най-голям ефект на избора му следващата неделя?

Истинският опозиционер на путинистко-кагебисткото безобразие няма какво друго да прави освен да излиза на улицата. Нормалните руснаци, горките, излизаха доста на улицата, ала бяха сравнително малко: поради което кагебистко-путинската перверзия не можа да бъде спряна. Путинска Русия за нас е нещо като "учебник", по който трябва да учим какво ний, демократично мислещите българи, трябва да правим, че да не допуснем да станем в съвсем скоро време нещо като "малката Русия". Щото и нас ни грозят гнусотиите, случващи се в Русия.

10. Добавете (ако желаете) друг въпрос, който ви вълнува.

Интересен ми е въпросът какъв ще е краят на Путин. Някои смятат, че той си подготвя съдбата на Кадафи, когато в един момент разгневеният народ собственоръчно ще му откъсне главата. Аз лично смятам, че Путин вече е обречен: той е твърде много смешен. Нищо не може да спаси един политик когато стане смешен. Като говорих за "посиранията" на Путин аз всъщност имах предвид точно това: той правеше идиотщини, които, погледнати от една нормална позиция, са толкова абсурдни, че са убийствено смешни! Нима не е тъпо да анексираш Крим - сякаш сме през 30-те години на ХХ век - или сякаш сме направо в XVII век?! Пълна идиотщина е това! Да правиш военни бази в... Сирия, това също е пълна идиотщина! Да се напъваш да бъдеш военна суперсила когато страната е безнадеждно неуредена, когато е прогизнала от корупция и от политически бандитизъм - ами че това също е невероятна идиотщина. В политиката като се правят потресаващи идиотщини, това донякъде е впечатляващо (най-вече за... дебилите!), но в един момент нормално мислещите хора почват... да се смеят! Путин отдавна в моите очи (а, надявам се, и в очите на все повече руснаци!) е твърде смешен дребен на ръст човечец, подобен на други двама-трима дребни и жалки смешници - Ленин, Хитлер и Сталин. В политиката според мен трябва да се въведе правило: никога до власт не трябва да бъде допускан дребен на ръст политик! Никога! Щото дребните на ръст политици са твърде опасни. (Изключение прави само Наполеон, той също е бил дребен на ръст, но за сметка на това пък е бил много умен!) Ами това е, темата е голяма, но спирам дотук. Та запомнете от мен: нищо не може да спаси таваришч-императора Путин, той става все по-смешен, друг е въпросът, че подобни смешници са способни да предизвикат и... смях през кървави сълзи! Но най-вероятно Путин ще бъде гътнат от кабистката мафия, която го тури на власт: като видят, че той колкото по-смешен става, толкова става и по-опасен, ще му инсценират някой... инфаркт; в Русия барем умеят да убиват както противниците на властта, така и ненужните вече величия. (Впрочем, недопускането на Навални за участие в изборите е едно от поредните големи посирания на таваришч-императора-страхливец, дето се напъва да бъде голям бабаит!)


Благодаря предварително за отговорите!

Молим, молим, за нищо! Пак заповедайте! :-)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

АЗ, КОЙТО СЪМ, ГЛЕДАМ🔥

Анонимен каза...

...и мисля, че всичко е закономерно. В Русия никога не е имало демокрация. Нищо ново не се случва. Меркел е също от толкова време на власт. Китайският президент ще е доживотен. Тръмп е трагедия. Турция си има диктатор също, а БГ се управлява от глупци... въобще жалка картинка. Нищо ново под слънцието.🔥

Ангел Грънчаров каза...

Русия можете да я сравнявате донякъде с Китай или с Турция, по-голямо право имате да я сравнявате със Северна Корея, но да я сравнявате с Германия, със САЩ и пр. означава че или сте глупак (и наивник, вярващ на конспиративистко-кагебистки манипулации), или сте платен пропагандист... САЩ и Германия, от една страна, и Русия от друга обитават различни планети (ценностни) или дори вселени!

Анонимен каза...

Поздравления! Прочетох с голям интерес. Даже ще помоля редакторката на Еврочикаго да публикува мнението ви в сайта ни.

Peter Stamatov

Анонимен каза...

Поздравления и от мен! С уникалното Ви чувство за хумор и анализаторски талант ни поднасяте удивителен текст, които на друго място не би могъл да се публикува.
Лиана Стойновска

Анонимен каза...

Путин е велик. Ти Гранчаров си предател и заслужаваш растрел!

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ УПОТРЕБЯВА НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И ВЪВ ВСЯКО ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е ПОЗОР ЗА УЧИТЕЛСКОТО СЪСЛОВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И Е АНАРХИСТ!!!!!!!!!!!! ТАКИВА ХОРА СА РАЗРУШИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗОЛИРАНИ НА СИГУРНО МЯСТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!