Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 март 2018 г.

Докога ние, българите, ще продължаваме да убиваме талантливите личности сред нас?


Този факт от историята (също така от съвременността) ни трябва да го знае всеки българин, по такава именно причина отново го напомням:

Багдадският летописец и посланик на Багдад във Волжска България Ибн Фадлан пише за българите:

Ако [те] срещнат или видят човек, притежаващ енергичност и гъвкавост и познание за нещата, [те] казват: “Този има право да служи на нашия Господ!” И така вземат го, слагат му на врата въже, закачват го на дърво, държат го, докато не издъхне.

Преводачът на царя ми разказа, че някакъв синдиец* се спрял в страната им и отседнал при владетеля продължително време, като му прислужвал. Той бил много ловък и му сечало пипето. А на една група от жителите на страната й се приискало да тръгне на гурбет. Синдиецът поискал от царя разрешение да се присъедини към тях. Царят му забранил. А синдиецът продължил да настоява, докато накрая царят се съгласил и му дал разрешение.


Речено-сторено. Той тръгнал с тях на кораба. Те забелязали, че той е подвижен и пресметлив, договорили се помежду си и рекли: “Този човек превъзходно може да служи на нашия Бог, нека го пратим да му служи!” Продължили пътя си покрай гора и те вкарали синдиеца в нея, надянали му въже на шията, вързали го на върха на едно високо дърво, оставили го там и продължили пътя си.

Писателят Кирил Христов цитира думите на Ибн Фадлан в своите спомени, за да докаже, че за 1000 години нравът на българина не се е променил.


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

"Писателят Кирил Христов цитира думите на Ибн Фадлан в своите спомени, за да докаже, че за 1000 години нравът на българина не се е променил."
Променил се е променил... Сега усилено изсичат гората с дърветата, вместо да окачват тези, на които им "сече пипето" и са на управленски позиции толкова лета.
Светослав Станчев

Анонимен каза...

Не драматизирайте.