Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 март 2018 г.

Казус, разпространен сред младите: Искам да уча "вишо образувание" само заради купоните и мацките!



Още един казус за телевизионното предаване ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ, в което и вие имате възможност да получите консултация - стига да се осмелите да поставите своя казус в него (по-долу, в отговор до запиталия ме обяснявам и как може да стане това, кой е телефонът за връзка с предаването и пр.):

Анонимен каза: Още един казус за предаването Ви, моля, коментирайте го:

Наскоро едно познато момче ми писа по фейсбук, той в момента е в Англия, миналата година завърши средно образование и ме питаше каква специалност да кандидатствал в университет за да го приемат студент, и коя специалност е по-лесна; а аз му казах че нито една специалност не е лесна, щом ще иска да става студент, а след това да получи диплома за висше образование значи всички специалности са трудни.

Момчето ми сподели, че искал да стане студент не че има цел да има диплома за висше, ами затова че имало студентски купони и момичета, с една дума, той искал да си живее живота, а не да учи; ще изхарчи готовите пари от чужбина, които е спестил и като не му се учи няма да може да си взима изпитите и ще прекъсне следването. Казах му от мен съвет че няма смисъл само заради купоните да учи по-добре ще е да отиде да работи като сервитьор и там ще идват момичета и ще има и купони, отколкото да си харчи парите напразно и накрая няма да успее да завърши. Но той каза че щял да кандидатства за студент.

Ами щом иска нека си харчи парите напразно и накрая ще пирува една година и ще се сбогува със следването. Не мога да разбера това младо момче на 20 г. какви разсъждения има. Възмутен съм от младото поколение с тяхното мислене и начин на живот, но, както се казва "от всяко дърво свирка не става".

Ангел Грънчаров каза: За днес още не съм сигурен дали ще успея да отида до Пловдив за да водя предаването (не съм в Пловдив все още). Някъде към 13.40 може да ми звъннете за да разберете дали съм вече в Пловдив и дали ще има изобщо предаване днес. В предаването зрителите могат да поставят разни свои лични казуси (проблеми), които след това обсъждаме. Понеже нямате възможност по това време да гледате предаването (ако не сте от Пловдив и нямате тази телевизия, в момента тя няма излъчване в Мрежата, т.е. онлайн), то няма как да се изкажете по вече разказаните от зрителите казуси, тъй че можете да поставите някакъв друг казус. (Примерно този за това как въпросният млад човек иска да учи "вишо" образование само заради купоните и мацките.) Или някакъв друг казус. Вие си решавате. За обаждане в предаването използвайте Открит телефон - 032 640 366.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

НЕ СЕ ПИШЕ "ВИШО", А "ВИСШЕ" И НЕ СЕ ПИШЕ "ОБРАЗУВАНИЕ", А СЕ ПИШЕ "ОБРАЗОВАНИЕ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕТО ЧЕ В ДВЕ ДУМИ "УЧИТЕЛЯТ" ГРАНЧАРОВ ПРАВИ ДВЕ ГРЕШКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЕТО И ПОКАЗВА, ЧЕ Е ТОЛКОВА НЕГРАМОТЕН И НЕКАДЪРЕН, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕЗАВИСИМО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ДИПЛОМА В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪВСЕМ ПРАВИЛНО ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ТЕ УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА ОСТАВА ДА ЗАГУБИШ И ТОВА СЪДЕБНО ДЕЛО И ЗАВИНАГИ ДА СЕ ПРОСТИШ С "ОБРАЗУВАТЕЛНАТА" СИСТЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТВОЕТО "ВИШО ОБРАЗУВАНИЕ" НЕ СТРУВА И ПУКНАТА ПАРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! С НЕГО МОЖЕ ДА СТАНЕШ ЕДИНСТВЕНО МИЯЧ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ГРАД ПЛОВДИВ, КЪДЕТО ЩЕ ДАВАШ КОЛКОТО СИ ИСКАШ "КОНСУЛТАЦИИ" НА ПЛОВДИВСКИТЕ ПЕДАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАМ ТИ Е МЯСТОТО НА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ало чуденките. Така го е написал задаващия въпроса.
Томи Томев.

Анонимен каза...

ГРЕШИШ!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ ГО Е НАПИСАЛ ТАКА!!!!!!!!!!!! ЧОВЕКЪТ ЗАДАЛ ВЪПРОСА Е НАПИСАЛ ТИЯ ДУМИ ПРАВИЛНО!!!!!!!!!!!!! УЧИТЕЛКА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА СЪМ ОТ МНОГО ГОДИНИ!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Чуденката не схваща ни ирония, ни метафора, а решила да спори с Грънчаров!
Учителка по български език и литература ли е Лилия Попова?
ОщИ ли има такИвИ прИпУдаватИли?

Анонимен каза...

Тази с удивителните значи била учителка по български. Това значи, ако е истина, че не е Лили Попова. По български в тет-ленин има доста учителки. Коя ли е пишещата с многото удивителни? Аз мислех, че това е Лили Попова или Камелия Стоянова. Но не са те. А може би лудата с удивителните блъфира като казва, че преподава български??? Ако преподава български значи не е пенсионерка. А преди време казваше, че е пенсионерка. Май се заплете в лъжи. Голяма мистерия!

Анонимен каза...

Който и да пише тези анонимни постове, да знае, че майката на Грънчаров гледа отгоре. Гледа! И цялата тази работа няма да остане без последствия. Няма!