Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 април 2018 г.

Нима нашите свещеници, нима нашите духовни водачи, нима нашите владици служат на Сатана, а не на Христос?!


Днес било ден за размисъл. Е, замислих се и аз. Ето какви "кощунствени" мисли се появиха в грешната ми глава:

Не мога да разбера защо нашите свещеници и владиците най-вече така старателно играят ролята на тия, които някога инициираха осъждането на смърт на Иисус Христос? Изцяло по същия начин се обличат пищно, в златотъкани дрехи, слагат си корони и пр. - таман като еврейските първосвещеници някога, дето настояваха да бъде разпнат Христос? Не се ли усещат, че по този начин излиза, че са последователи не на Христос, а на неговите мъчители и убийци - нищо че се наричат християнски свещеници?

Някой може ли да си представи Христос облечен по този начин, т.е. толкова богато? Или пък качен на... Мерцедес - както това правят без капка неудобство владиците ни? Христос се е предвижвал качен на магаре, свещениците и най-вече владиците, дето проповядват уж в негово име, правят точно обратното на това, което той е учил!

Аз разбирам привързаността на нашето т.н. "духовенство" (какво ли е духовното в тяхното поведение, впрочем?!) към някаква традиция, но те изцяло пренебрегват факта, че живеем в съвършено нови времена - и се държат изцяло неадекватно на съвременността. И което е особено лошо: държат се в пълно противоречие с духа и идеята на християнството, ето това е нещото, което не мога да разбера как е възможно?!



Нима дотолкова са се забравили, нима властта (и привилегиите, които имат) са ги упоили до такава степен, че не разбират, че поведението им е пълно противоречие с учението на Христос, с ценностите на Христовата истина?! Разбира се, те лицемерно продължават да говорят, че трябвало да сме милостиви към бедните, страдащите и пр., но ето, че примерно нашият владика Николай дружи не с бедняци, с гонени, с болни, със страдащи хора, ами дружи с първенците, с богаташите, с Гергов, с властващите, на тях служи, с тях общува, на тях се мазни! Нима го прави само защото те могат да му подаряват скъпи-прескъпи коли, златни часовници и пр.?! Какъв "духовник", моля ви се, е той, щом като толкова важни за него са скъпите вещи, копринените раса, златотъканите владишки одежди, корони и пр.?! И какво става, той не разбира ли, че по този начин на дело потъпква целия морал, завещан ни от Христос? И най-вече: как пък поне малко не си дават сметка как изглеждат тия така наконтени свещеници и духовни, моля ви се, водачи, в очите на съвременните хора?! И то особено след като демонстрират такъв предизвикателен, направо арогантен антидуховен, чисто материалистически манталитет?!

Не е ли време за основна реформа в нашата църква?! Ще се осмелим ли да говорим по тия въпроси? Вие виждали ли сте свещеник, бедно облечен, с прокъсано расо, който да обикаля по болните, бедните, който да помага да бъдат хранени гладните, т.е. да прави това, което е учил Христос, което сам Христос е правил?! Виждали ли сте наш свещеник, който да се държи по християнски?! (Донякъде май само отец Иван от Нови хан прави нещо такова, ала и за него се приказват какви ли не приказки, знам ли, как човек да повярва, че има в нашите прогизнали от аморализъм условия истински чист, с духовно излъчване, истински духовник, който стриктно да си изпълнява християнския дълг?)

Докъде сме я докарали, представяте ли си, а? Нашите уж християнски свещеници да имат манталитет, в корена си противоречащ на духа на християнството?! И понасяме това, мълчим си, търпим, примиряваме се! А така ли ни е завещал да правим Христос?! Щом ний, дето се смятаме уж за християнски народ, се примиряваме с това, че нашите ух християнски духовници имат антидуховно и антихристиянско поведение, то това означава, че и ние не сме никакви християни, т.е. нямаме правото да се наричаме християни!!!

Нещата, оказва се, са съвсем сериозни, моля ви се, замислете се малко и вие! Срамота е да си траем и да гледаме безучастно извращенията и пороците на нашите "духовни", моля ви се, водачи, които явно са такива, каквито сме и ние - щото явно не ни впечатляват тия толкова крещящи противоречия!

Преди време си позволих да направя един малък тест на владиката Николай, написах му писмо (вижте: Мое пределно откровено отворено писмо до владиката Николай), помолих го за нещо, открито му казах, че го проверявам доколко е християнин, исках да проверя дали е способен да реагира по християнски. Дадох му шанс да докаже, че е християнин (признавам си, аз още тогава имах основателни съмнения, че това не е така).


Знаете ли какво стана? Ами близко е до ума. Нищо не стана. Направи се на важен и не реагира никак - как ще се принизи той да помогне на един обикновен човек като мен, дето не е важен като Гергов и пр.?! Е, владиката Николай без капчица неудобство си позволи да демонстрира, че духът на християнството му е изцяло чужд!

Като мина време, аз си позволих да съобщя на Светия синод (пак с отворено писмо: На вниманието на Светия Синод на Българската православна църква и на Негово Светейшество Патриарх Неофит) факта, че владиката Николай си позволява поведение, нямащо нищо общо с християнството. Синодът по досущ същия начин не реагира никак, т.е. и той без капка неудобство си позволи да покаже, че и нему е изцяло чужд духът на християнството!

Ето, това са факти. И други такива могат да се намерят. Разбира се, не аз съм този, който ще ги съди, има Кой да ги съди тях. Но щом нямат поне малко страх от Божия гняв, излиза, че нашите мутрополити (да ме прости Господ, но без да искам написах тази дума вместо думата "митрополити" - следователно нищо чудно и самият Бог да е насочил ръката ми да напише тази толкова скверна дума!) са значи пълни безбожници! Щото ако бяха поне малко набожни, те щяха да се страхуват ако не от друго, то поне от Божия гняв щяха поне малко да се страхуват!

Да, ама те не се страхуват от Божия гняв, какво излиза тогава?! Ами излиза, че те изобщо не вярват в Бога, ето това излиза, да, скандално е, но е факт! (Тук не отварям дума за това как владиците ни, доказани агенти на ДС, по изцяло нехристиянски начин постъпиха и дори не се покаяха за това, че са служили на сатанинския, на безбожническия комунистически режим!) Ами драги ми дами и господа... съдебни заседатели, какво излиза: "бог" за нашите владици да не излезе, че е самият... Сатана, а не Христос?! Злостни антихристи ли са нашите духовници?! Давате ли си сметка това пък какво значи?!

Спирам дотук. Помислете ако искате поне малко върху казаното. Поемам съвсем съзнателно риска да кажа това. Нека Бог да ме съди, ще си отговарям за думите. Нека да бъда наказан ако греша. Аз съм философ и мой дълг е да говоря ония истини, които са най-важните, ала които кой знае защо никой не смее да каже, камо ли пък да напише.

Изпълних си дълга. Сега можете да започнете да ме плюете колкото си искате...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

ИМА ЛИ НЯКОЙ НЕОПЛЮТ ОТ ТЕБ, БЕСНИ ГРАНЧАРОВ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ ЛИ СИ НАЙ-ДОБРИЯТ ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ПЛЮЕШ ВСИЧКИ, ДОРИ И НАШИТЕ ВЛАДИЦИ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ НАПЪЛНО ЛУД ЩОМ СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ПЛЮЕШ ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕТО ЗАТОВА СЪВСЕМ ПРАВИЛНО БЕШЕ УВОЛНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛУД ЧОВЕК КАТО ТЕБЕ НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЖИВА И ЗДРАВА ДА Е НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА КОЯТО ПЪРВА РАЗБРА КОЛКО ЧИНИШ, ОБЯВИ ТЕ ЗА ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И ТЕ УВОЛНИ - И ТАКА ОТЪРВА УЧИЛИЩЕТО НИ ОТ ЛУД ЧОВЕК КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОТ ЛУДИТЕ ОБАЧЕ БЯГАТ ДОРИ И ПИЯНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ МНОГО ОПАСЕН И ТОВА ЧЕ СИ ЛУД НЕ ТЕ ОНЕВИНЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ТОВА ЧЕ СЕ НЕКАДЪРЕН НЕ ТЕ ОНЕВИНЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА ТЕБ ТРЯБВА ДА ТИ СЕ ЗАБРАНИ ДА ГОВОРИШ И ПИШЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ЛИ НЯКОЙ ХАКЕР ДА УНИЩОЖИ БЛОГА НА ТОЯ МЕРЗАВЕЦ??????????????????!!!!!!!! ОБРЪЩАМ СЕ ОФИЦИАЛНО КЪМ ТОЛКОВА ТАЛАНТЛИВИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ, КОИТО СА НА ТИ С КОМПЮТРИТЕ: МОЛЯ ВИ, УНИЩОЖЕТЕ БЛОГА НА ТОЯ ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ НАПРАВИТЕ ДОБРО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Хората нямат никаква култура

Тъй като съм именяк на Цветница отидох на черква в селото ни, запалих свещи за здраве, помолих се на Бог, свещеника пееше, и накрая дойде ред да освещава свещеника върбовите клонки, и когато свърши с пеенето, всички като невидяли започнаха да дърпат върбовите клонки от масата като не виждали. Толкова грозно беше, свещеника им направи забележка да не дърпат, че има достатъчно върбови клонки за всички, но простотията е голямо нещо. Тези хора нямат ли страх от Господ? Нали са в Божия храм в присъствието на Бог, а те от алчност се забравят. Питам се на къде върви света, защо ходят тези хора на църква? След като те не уважават Божия дом, алчността ги е завладяла, те ходят на църква, но сърцата им стоят далече от Бога. До такава степен ги е завладяла алчността, и лакомията, че забравят абсолютно всичко.

Цветан

Анонимен каза...

Прекаляваш, Грънчаров сега и поповете ли подбра да критикуваш? Не се ли срамуваш да се представяш за най-интересния?

Анонимен каза...

Врага на народа се смени с враг на човечеството, фашистчетата-комунистчета се ъпдейтват, теа нискостеблени дебили с ум на мисирка (турска дума за пуйка)... АIG, пич, правилно си разгадал владиката (гръцка неприятна дума) - той е Сейтън като Максим който ме учудваше безкрайно със селската си надменност че никога нe проповядваше - той хванал Бога за шлифeра и не го дава на друг, а другите да го духат... Това дедовъльовче с ум колкото черешово топче ще яде ритника пред Божието царство, аз да ти кажа... Атанасостасова ще се стопи в десетото измерение като миниатюрна шлюпка от портокалов сок... Има хубава БГ поговорка: Слез Господи и си събери вересиите (турска дума)... От безмозъчната смет която живее в БГ аз оценявам, че ще се спасят между 1 и два процента христиени, останалото ще иде в пресата на Божиo гнeв... Амин