Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 април 2018 г.

Пореден явен опит за дестабилизиране на България и подкопаване на евроатлантическите й устои




Бившият генерал от КГБ е сочен като отговорник за реализирането на кремълската политика на Балканите и у нас

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников се очаква да пристигне в България на 26 април. Визитата му в нашата страна ще продължи 10 дни. Това научи Faktor.bg от свои източници, запознати с програмата на специалния руски гост. Основната цел на визитата на Решетников вероятно ще бъде свързана с конструиране новия политически инженеринг – партия, близка до президента Румен Радев, но и уплътняване на проруското лоби в българския политически и държавен елит. Русия съвсем не крие стремежите си за превръщане на България в троянски кон в евроатлантическия съюз и следване на по-плътна кремълска политика. Президентската партия пък ще трябва да привлече разочарованите от демократичните процеси в един нов парламент да се превърне в патерица на БСП за създаване на ляво и проруско правителство.

Името на генерал Решетников нашумя у нас през лятото и есента на 2016 година, когато стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова именно с него е съгласувала в София издигането на Румен Радев за президент. През този период Решетников беше шеф на Руския институт за стратегически изследвания(РИСИ), който е на пряко подчинение на Кремъл. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Чакаме с нетърпение новия истински политически проект. Вече ще има най-после нещо ново и различно за когото да гласуваме. Дано и Слави се присъедини. Чакаме и се надяваме!
Денис Караколев

Ангел Грънчаров каза...

Другарю дебил, простете, ако може да попитам: кое е новото и различното в поредния кагебисто-ченгесарски проект? Че от 2001 г. нали все за такива проекти гласувате вий, дебилите? Апропо, преклонението ви пред Славчу е атестат за несъмнена и ярка дебилност.