Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 април 2018 г.

Задавам пределно лесен казус, разкриващ цялата "непроницаема" тайна на текущата българска политика



В тандема Сидеров – Борисов началникът е малкият човек. Големият Борисов козирува безмълвно, когато малкият Сидеров говори.

Да сте чували някога по какъвто и да било повод Борисов да е накисвал Сидеров? Не сте чували. Но Сидеров няма проблем да оповести, че неговият шеф Борисов е одобрил скандалното му обслужване на Путин с посещението си в Крим.

“Формално не съм длъжен, но коректно го предупредих. Той каза “еми да, “Атака” си има тази политика, това си е ваша инициатива”, ехидничи Сидеров пред БНТ злорадо от позицията на водещ атаман спрямо генерал Борисов.

Да се съгласиш, че “Атака” си има своя политика в толкова ключова област е като да признаеш правото на Кремъл да си има своя квота във властта в София. Скандално е, но скандалният Сидеров няма проблем да накисне смълчания Борисов, преразказайки телефонен разговор с него без да срещне каквито и да било възражения. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР:



Мислете малко де, и тоя най-прост силогизъм ли ви затруднява? И него ли не можете да решите самостоятелно? Ух, милите завалии, не им се удава изобщо да мислят! Загазили сте го яката, дами и господа, другарки и другари съдебни заседатели и заседателки! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, с цялото си уважение към вас ви го казвам: голяма грешка допускате като се заяждате всеки ден с г-н Борисов и с настоящото управление. С комунистите се заяждайте колкото си искате, но като се заяждате с г-н Борисов, който единствен спира връщането на комунистите на власт вие само губите, освен това и отблъсквате голямата част от приятелите си. Вие воювате срещу всички, което е много глупаво. Само губите от това. Не може да се води война на повече от един фронт. Ще загубите всички войни щом като си позволявате да водите много войни едновременно. Имам високо мнение за вас и се чудя защо допускате толкова елементарна грешка. Примерно ако не бяхте воювал срещу г-н Борисов, ако не бяхте го обиждал вие нямаше да имате тия неприятности с вашите уволнения. Ако бяхте съюзник или поне ако не закачахте и не обиждахте властта, вас никой нямаше да ви уволнява. И щяхте да бъдете защитен от инспектората най-малко защото наистина директорката ви мрази и най-вероятно ви уволнява заради женския са каприз или защото ви завижда. Вместо да станете силен спрямо нея като застанете поне в неутрална позиция спрямо властта вие всеки ден плюете управляващите. Което е много тъпо. Съветвам ви да оставите властта и да си насочите усилията за промяна на образователната система. Тогава и властта ще почне да ви подкрепя. Тогава ще имате шанс нещо да постигнете. Но докато воювате срещу всички предизвиквате сам съдбата си. Ще загубите всички битки. Аз съм бивш военен и ви го казвам това най-доброжелателно. Не съм привърженик на настоящата власт. Но ви го казвам защото хем ви уважавам, хем ви се чудя защо правите толкова елементарна, направо непростима грешка.

Анонимен каза...

Ангеле, прочетох по горния коментар, и напълно се съгласявам с написаното. Това е подобно на тухличките за които ти говоря, да се вадят една по една.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Ето я пак любимата българска мъдрост "наведена главичка сабя не сече".
Дори да приема, че първият коментар е написан от добри чувства, той пак си остава един призив към мижитурство - ако се мазните на властимащите, ще сте добре.
По тази логика, защо да воювате и срещу директорката? Тези, дето и се мазнят в училището, са си екстра - няма значение, дали са кретенясали изкуфелници като лудата с удивителните или просто некадърници.
Дали в такъв случай щяхте да бъдете същата ярка личност и да вълнувате с примера си толкова много хора?

Анонимен каза...

С написаното по горе съм съгласен, без извода, че спира комунистите да дойдат на власт.
Томи Томев.