Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 31 май 2018 г.

Свободата ни прави неравни - и това е прекрасно!


Явор Ганчев: Равенството изисква отказ от свободата. За разлика от равноправието. До това се свежда темата за "увеличаващото се неравенство".

Ангел Грънчаров: Пълното равенство е "светлата мечта" на комунистите! Пълно равенство означава: няма личности, няма свобода, няма права и пр. - има само тотална тирания (диктат) на комуната.

Пълно равенство значи че не сме човеци, а стадо. Страдащите по "увеличаващото се неравенство" всъщност страдат по "тъй светлия идеал" на комунизма: робството, тиранията, ненавистта към личността!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Най-после да кажете нещо, с което съм съгласен. Равноправието означава "равни възможности" за всички. Равенството си е чист комунизъм.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, между "пълно равенство" и "равноправие" разликата е огромна, приблизително колкото е от Небето до Земята... В чистия комунизъм няма права, по тази причина няма и равноправие. Мислете поне малко де, излагате се.

Анонимен каза...

Съгласен съм, че като изразявам съгласие с вас по някой въпрос, се излагам. Вие да кажете нещо вярно е съвсем невъзможно.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие пък сега ми се обидихте, че не обичам толкова комунизма Ви! Недейте така, другарко, не е възможно всички да обичаме комунизма силно като Вас...

А да съдите кое от казаното от мен е вярно и кое е невярно нямате нито право, нито основание - просто защото немате умствения ресурс за това. Най-прости неща разбирате обратно на истината. Ваша оптика, умствена, да не говорим за ценностна, просто е изцяло сбъркана.