Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 май 2018 г.

Идея за гражданска акция по спирането на строежа на толкова опасната за България АЕЦ "БЕЛЯ-Не!" по чисто хуманитарни причини!


Tatyana Koleva: Отдавна е готов проектът (строителна част) за изграждане на АЕЦ "Белене", но срокът на строителното разрешение е изтекъл, ще трябва да се поднови. Срокът на ОВОС също, всичко е старо! Ако реакторите, завити в чували на площадката, ще ми осигуряват енергия, то аз предпочитам да напусна тази атомноопасна зона на Балканите! Ако някакво правителство се опитва да ме прави на идиот, то вероятно съм идиот, или правителството е видиотено, или тези, които си избират такива идиоти, са ясни идиоти! А реакторите в чувалите (ръждясали и негодни) са с изтекъл срок на годност преди монтаж, абе защо не питате?!


Ангел Грънчаров: Чудесна идея се съдържа в изказването ти: всички, които сме против строежа на втора руска (и остаряла) атомна централа в земетръсна зона в знак на несъгласие да се обърнем с писма към Европейската комисия (или към Европейския Парламент или дори към Общото събрание на ООН?) с искане да ни се даде хуманитарно убежище в Европа или нейде другаде в света - защото наистина в България с построяването на АЕЦ БЕЛЯ-Не! ще стане опасно да се живее! Дали ако, примерно, 200 000 човека напишем и изпратим такива протестни писма (смятам, че има поне 200 000 разумни хора в България?), няма да се окаже, че и по този начин ний, отговорните граждани, ще успеем да спрем безумието, наречено БЕЛЯ-Не!???


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

ТОЗИ ТЪПУНГЕР ГРАНЧАРОВ Е ПРОТИВ ИКОНОМИЧЕСКИЯ ВЪЗХОД НА СТРАНАТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЗИ ЧОВЕК Е ВРЕДИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА, ТОЙ Е ПАТОЛОГИЧЕН РУСОФОБ И ЗАТОВА НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА КАТО НЕГО БОЛНИ ХОРА Е ОПАСНО ДА ГИ ПУСКАМЕ В КЛАСНА СТАЯ С УЧЕНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СРАМОТА, ЧЕ ТАКЪВ ЧОВЕК КАТО ГРАНЧАРОВ Е БИЛ ДОПУСНАТ ДА РАБОТИ ЦЕЛИ 34 ГОДИНИ КАТО УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВИ СТРАШНИ ПОРАЖЕНИЯ ВЪРХУ ДУШИТЕ НА ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА Е НАНЕСЪЛ ТОЙ ДОКАТО Е БИЛ УЧИТЕЛ????????????????????????? СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО Е ТАКА МЪДРА И ДОСТОЙНА ЗА УВАЖЕНИЕ ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА, КОЯТО УСПЯ ДА РАЗКОНСПИРА ТОЗИ ВРАГ И ГО УВОЛНИ - С ЦЕНАТА НА ТЕЖКА БОРБА И МНОГО СТРАДАНИЯ, КОИТО ТЯ ПОНЕСЕ ЗАРАДИ БИТКАТА С ТОЗИ ЗЪЛ ВРАГ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКАТА НИ ТРЯБВА ОРДЕН ДА ДАДАТ ЗА ТОЗИ НЕИН БЕЗПРИМЕРЕН ГЕРОИЗЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Централата трябва да бъде построена. Така България ще има много по-голяма енергийна независимост. Напълно подкрепям строежа.