Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 май 2018 г.

Премиерът Борисов има ли някакви проблеми - или е веке съвсем безпроблемен щот ни оправи напълно?



Вчера, в деня, в който стана най-дълго управлявалия демократично избран премиер, Борисов разкри тайната на успеха си:

“Медийната свобода не е мой проблем...”

......

Или ... “Свободната конкуренция не е мой проблем, а проблем на предприемачите...”
“Честното правосъдие не е мой проблем, а проблем на съдещите се...”
“Монополите не са мой проблем, а проблем на потребителите...”
“Некачественото образование не е мой проблем, а проблем на учениците/родителите...”
“Ниските пенсии не са мой проблем, а - разбира се - на пенсионерите...”

......

В правовата държава, основното задължение на властта е да осигури две неща, две страни на една монета - свобода и законност. Другото - да осигури външна сигурност и независимост.

Изпълнението на тези задължения е трудно и рисково. То съкращава политическия живот. Въздържането от изпълнението им осигурява комфорт и липса на врагове.

Просто и гениално. В бурно море оцеляват медузите.


Кратък мой коментар: Превъзходно казано, разпространявайте - трябва да стигне до колкото се може повече немислещи нашенски чутури! Премиерът Борисов изобщо има ли някакви проблеми - или е веке съвсем безпроблемен? Он се зафана да оправя Западните Балкани щот България я оправи веке, ето, вижда се, страната ни е в бляскаво състояние, нема веке никакви проблеми, требе за да не умре от скука премиера ни да се зафане с оправянето и на други народи? Он е нещо как наш "нов Левски", не мислите ли?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: