Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

неделя, 6 май 2018 г.

Ний ли сме най-големите търпеливци?!Основните руски медии неглижират общонационалния протест срещу Путин - "Он нам не царь", (Той не ни е цар) Отбелязват ги мимоход, като акцентират главно на броя на арестуваните.

Акцията срещу Путин, макар и неразрешена от властите, се проведе в цялата страна - дори и в Далечния Изток.

Към 18 часа по неокончателни официални данни са задържани над 1348 участника в 21 града, от които 592 - в Москва, 185 - в Санкт Петербург, 184 - в Челябинск, 75 - в Якутск и т.н.


Арестите продължават. Според руското МВР в Москва в демонстрацията са участвали 1500 души, в Санкт-Петербург - 2000, в другите градове - по стотина. Някои главни артерии в Москва и Петербург бяха преградени с камиони от полицията.


Участниците са предимно младежи.

Grigor Lilov

Кратък мой коментар: На път сме дори и руснаците да ни засрамят: те протестират срещу безобразията на властта, ние обаче - не!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: