Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 май 2018 г.

Да, сред нас има и добри, благородни личности: докато ги има човечността у нас няма да загине...



Днес госпожа Мария Василева подпомогна си тия неща моето семейство, в което и двамата със съпругата ми (също учителка, при това с две магистратури, по начална педагогика и по английски език) сме безработни, т.е. сме без средства за съществуване. Освен че дойде да участва в поредния дебат с властващите от образователната сфера (провел се в сградата на РУО-Пловдив), т.е. освен че ме подкрепи морално, тя ме подкрепи и по този изключително щедър начин, свързан с... тялото и стомаха.

При това държа да ви кажа, че г-жа Василева е изключителна домакиня, тия сладка, компоти, кисели краставички и доматени консерви вече съм ги опитвал, те имат невероятно приятен вкус (познат ни от консервите на нашите баби и майки от село!); в един друг не по-малко тежък за мен и семейството ни период (в началото на зимата) тя (и изключително добрият й съпруг, един много свестен човек, той се нарича Стефан!) вече ни подпомогнаха с много такива консерви, които може да се каже, че ни спасиха в най-трудните зимни дни. Длъжен съм да добавя и това, че и Стефан, и Мария са преподаватели по френски език, предполагам тяхното така изтънчено душевно благородство се дължи на влиянието на толкова "упадъчната" френска литература и култура, която прекалено много е заразена с проклетия "буржоазен" и екзистенциалистки пиетет към морала, личността, достойнството и свободата.

Това исках да ви кажа. Да знаете, че сред нас има добри, благородни личности, които, за разлика от мнозинството, не само че не са преизпълнени безразлични към положението на ближния, но и му помагат на дело. Докато има добри хора като г-жа Василева и г-н Василев, вярвам, човечността в България няма да загине. Благодаря ви, г-жо и г-н Василеви, за добрината към моето семейство, толкова много пострадало от престарали се войнстващи чиновници от образователната сфера!

А за какво си поговорихме с инспекторката по философия г-жа Кръстанова, в какъв дебат участвахме ще ви пиша утре сутринта; живот и здраве да е само! Приятна вечер ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Анонимен каза...

Голяма работа е просията!

Ангел Грънчаров каза...

"Просията"? А комунистическият дебилизъм е ненадминат и по големина, и по интензитет, и по наглост, и по всичко!

Анонимен каза...

Това е солидарност, а не просия - много им се иска на някои да омаловажат човечността
на госпожа Василева и да я представят като негатив за господин Грънчаров.
Колко трябва да си злобен, да наричаш това просия!

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, толко си некадърен, че и от кофите не можеш да си изровиш нещо, та чакаш на другите ли?

Анонимен каза...

Браво на Мария Василева ! Да е жива и здрава !

Анонимен каза...

Добрата храна може да стопли и душата.

Rashko Nikolov