Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 19 май 2018 г.

Напълно заслужена - заради огромните успехи! - номинация за наградаНа снимката: Облечена в червено е тъй заслужилата директорка на пловдивската ПГЕЕ Стоянка Анастасова, която вчера група активни и инициативни граждани предложихме за престижната награда на РУО-Пловдив (Виж: Самоотвержената боркиня срещу нестандартно мислещите учители, директорката на ПГЕЕ беше номинирана за престижна награда от доайена на училището Жак Асса)


6 нови паралелки с дуално обучение пускат 4 професионални гимназии в Пловдив за учебната 2018/2019 година. Предвижда се в 11 и 12 клас учениците да имат няколко дни в седмицата практика в компаниите, а в останалите – теория, съобщиха от община Пловдив.

„Тези паралелки дават сигурност за това, че децата могат да започнат да работят веднага, след като завършат. Някои от тях могат да работят в компаниите и по време на своето обучение в 11 и 12 клас. Родителите трябва да знаят, че дуалното обучение в Пловдив се осъществява в тясното сътрудничество между община Пловдив, училищата с подкрепата на бизнеса, част от компаниите са световни лидери в своята област“, посочи кметът Иван Тотев. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: