Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 30 май 2018 г.

Комунизмът днес е атмосфера, излъчваща мъртвешки, гробищен дъхАз си позволявам да редактирам, да поправя изказването на уважавания от мен премиер-реформатор на България; правилното е да се каже ето как:

Комунизмът не умира и не си отива по причина на това, че в нашите училища друго освен носталгия по комунизма няма; носталгията по комунизма дори не се преподава, тя е атмосфера, тя е едно излъчване, подобно на гробищното дихание, което убива всичко.

Така аз бих се изразил. Както и да е, мислим в една посока, принципът ни сроден, само в детайлите се различаваме.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: