Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 май 2018 г.

Битката с московската пета колона у нас за строежа на втора руска атомна централа навлезе в решаващия си стадий!



Ето какво написах на една другарка по този повод:

Не, другарко, Белене не е математика, Белене е политика. И то колонизаторска спрямо България от страна на Русия. И Белене също така е огромна по мащаба си корупция.

Белене е стремеж на руснаците да ликвидират българското достойнство. И да потъпчат българската свобода. Жалко, че не сте разбрала това.

Та мен точно да будалкате, че строежът на Белене бил въпрос на математика е крайно глупаво и съвсем безперспективно начинание и занимание...

Румен Румен, приятел на Nikolay Slatinski: Дори и математиката доказва, че Белене е много, много губещ обект. Аман от малаумни другарки и другари!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

Американските централи са съветски.

Васил Данов

Анонимен каза...

Ха ! Така ли стана? Хамериканските централи излязоха съвецки ли?

Lubomir Yankov

Анонимен каза...

Да видим каква ще излезе китайската фирма, която щяла да строи Белене. Имам някакви предположения... отишли хората от Росатом там и казали на китайците - "Ей, момчета, знаем едни големи балъци, но много се прочухме вече. Айде да свършите за нас една работа, а вашето си е ваше, нашето - наше. Глупаците само чакат някой да им вземе парите."

Filip Konovski

Анонимен каза...

Вижте по-надолу поста "Пустите китайци, станали руснаци..."

Васил Данов

Анонимен каза...

Китайски инвеститорска фирма с 99%руско участие!!!

Nikolay Totev

Анонимен каза...

Белене е поредният руски проект, чрез който русия ще държи Българската икономика за гушата, още повече и за още няколко десетилетия напред. И всичко това е. Благодарение на нашите продажни политици.

Mihail Baltadjiev

Анонимен каза...

Като претеглям от една страна смъртните заплахи, които грозят българската демокрация, общество, икономика и международна репутация на страната, произтичащи от сегашното управление и олигархичен елит - възстановяването на АЕЦ "Белене" - символа на грандкорупцията, призивите за излизане от НАТО и ЕС от парламентарно представени сили, блокирането ни по пътя на Еврозоната, Шенген и банковия съюз и онова, което имаме като политически евроатлантически отговор - партии, политици, осъзнат електорат и институции си, си мисля, че трябва да се включи режим на оцеляване с тотална радикализация. Лесно е да се каже, трудно е да се извади от сън народа. Но не е невъзможно. Хората трябва да се ядосат.

За да съхрани модела си на власт, този "елит" има нужда от магистралата от руски зависимости и влияние, защото никак не се вписва в европейския контекст на политика и икономика. ТЕ са мързеливи, не искат да се конкурират за "своите пари" и власт на "пазара", а търсят осигурени канали за "усвояване" на публични и частни средства. Корпулентните се борят за собствените си империи, и единствения начин за противодействие е да направим тяхната битка своя битка за собственото си и на нацията оцеляване, т.е. да включим на пълни обороти инстинкта си за самосъхранение. Не може да има място за консенсус нито около Белене, нито около ЧЕЗ, нито около КТБ, нито около провала за влизането ни в Еврозоната, Шенген и банковия съюз. Ярката, системна, тотална опозиционност ще ги лиши от легитимност и извади от равновесие.

Ето и поредната "рецепта" - не атакувайте само и толкова отделните опорни елементи на Кой?, те са достатъчно корпулентни и обръгнали откъм критика, колкото системния проблем, последствията за масовия българин, неговите загуби и щети от Тяхното оставане на власт без реформи. Ето един елементарен пример - предложението на Борисов монопола върху разстространението на печатните издания да се реши чрез пощите !?! е откровено тъпо, и да си мислиш, че в казаното от Борисов е проблема означава да паднеш в неговите клопки. Важното е, е че той признава че има монопол върху разпространението, който се държи от неговия политически партньор Пеевски, и това признание поканва голямата тема - за пленения и блокиран орган - Комисията за защита на конкуренцията - системният фактор който Борисов и сие назначиха и контролират. Трябва системно решение - промяна в състава и поведението на КЗК, а не отделни малки словесни медийни фоейерверки.

Както и АЕЦ "Белене" - от А до Я темата е гранд корупция. Този проект няма никаква опора и логика в енергетиката и пазара, а в острата необходимост за нова инвестиция в дългосрочна свързаност с Москва и най-вече писта за лично облагодетелстване.

Ilian Vassilev