Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 юни 2018 г.

Купих си сандали!


Напоследък се храня точно като Сократ: хлебец и маслинки. Дали това ще повлияе на моите умствени способности, представяте ли си ако благодарение на тази толкова проста храна в главата ми да започнат да се раждат идеи, подобни на Сократовите?! :-)


Купих си удобни сандали. За лятото. Обичам да се разхождам и по тази причина ми са необходими подходящи обувки.

Парите за тази необходима за мен покупка (26 лева, доста скъпи са!) спечелих като продадох няколко мои книги (продавам ги на половин цена и дори още по-евтино).

Уточнявам това защото съм безработен учител и нямам никакви доходи. Само ако случайно продам някаква книга (в къщи имам купища неразопаковани, съвсем нови мои авторски книги) ще мога да изкарам някакви пари, включително и за преживяване. Аз друго нямам - освен книги. И идеи имам, но у нас те не струват нищо... :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

Това е ужасно, да си безработен, да си учител и да обичаш децата и те да те обичат и пак да си безработен, но имате богатство-вашите книги...

Всъщност как издавате вашите книги и списания, доколкото знам са нужни доста средства...

Olga Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Да, нужни са много средства за да си издаде човек книгите. Всичките си книги съм издал със спестени от заплатата ми на учител средства. Дали пък затова не ме уволниха - та да не мога повече да си издавам книгите?! :-(

Анонимен каза...

На каква тематика пишете? Може ли да ми изпратите нещо за моя сметка?

Irena Velkova

Ангел Грънчаров каза...

Пиша на психологически и философски теми. За личностно развитие, морал и пр. Ето тук можете да разгледате книгите ми: https://aig-humanus.blogspot.com/2017/06/blog-post_43.html И ако си изберете някоя, ще Ви я изпратя...

Анонимен каза...

Не съм сигурна, препоръчайте ми Вие!

По-скоро се интересувам от психология, отколкото от философия.

Irena Velkova

Ангел Грънчаров каза...

Irena Velkova Съвсем не мога да предположа какво би Ви заинтересувало. Имам учебник по психология. Имам книги по психология. Всички мои книги са всъщност философско-психологически, а не само философски или само психологически. Зависи какво Ви интересува. Пиша за човека, живота, свободата. Това са моите основни теми.

Анонимен каза...

Не ми трябва учебник, просто занимателна психология на живота и така искам да дам своя принос за нови обувки.

rena Velkova

Ангел Грънчаров каза...

Irena Velkova Е, аз вече си имам обувки. :-) Няма нужда да правите такава жертва. Не мога да преценя доколко книгите ми са занимателни...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров през седмицата ще се обадя на лични, хубава вечер! Все ще измислим нещо!

Irena Velkova

Ангел Грънчаров каза...

Irena Velkova Мерси! Хубава вечер и на Вас!

Анонимен каза...

Грънчаров, сам бяхте писал, че голяма част от книгите Ви са издавани с помоща на спонсори. Каква е истината? Ако сте истински вярващ, честен и почтен, какъвто твърдите, че сте, напишете истината.
Не очаквам да поместите коментара ми тъй като Ви разобличава и най-вероятно ще сключите споразумение със съвестта си, както неведнъж сте го правил ВИИ. Но има Бог!!! Затова не се чудете, че понякога Той не Ви помага и оставя рогатия да се разпорежда със съдбата Ви!
Бай Иван

Ангел Грънчаров каза...

Аз, таваришч "Иван", не сключвам сделки със съвестта си по причина на това, че съвестта ми е напълно чиста; аз никога не лъжа, таваришч "Иван", също така не ми се налага да се преструвам (както сега ти правиш) на морален.

Дърдориш, бидейки лъжец и клеветник, каквото ти дойде на акъла, пък на акъла ти идват все мерзости, нали така? (Ако ти лъжеш, това не значи, че и другите лъжат като теб, това не значи, че и аз като теб съм лъжец!) "Голяма част" от книгите ми не са издадени от спонсори, а са издадени с мои лични средства. Две от книгите ми са подпомогнати от хора, които не са се определяли като "спонсори", а просто като приятели, които са ми помогнали с част от сумата, която е била нужна за да излезе книгата. Това е истината.

Апропо, думата "Бог" недей да я употребяваш. Щото не ти отива. Ти не знаеш що е Бог. Твоя "бог" нали знаеш кой е? Да те подсетя ли или сам ще си признаеш, "Иване"?