Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 7 юни 2018 г.

Поздравявам с тази паметна песен всички демократи, които протестират тия дни срещу строежа на втора руска атомна централа в България!Ако сме твърди, ще успеем да опазим България от лапите на побеснялата руска медведица!!!

Дано се извърши повратът в душите - за да станем достатъчно много и да победим! Мили Боже, помогни на нашата България - и ни спаси от попълзновенията на алчните кагебистки поробители и техните гнусни български слуги!

Вижте как руснаците ни се подиграват и ни унижават: "Мы выучили уроки": самая послушная страна ЕС извинилась перед Москвой!. Приятно ли ви е България да бъде унижавана така злобно?!

Чуйте и това:Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: