Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 28 юни 2018 г.

Готови ли сте да подкрепим протеста на Босия - като се включите в борбата срещу разпищолилата се до крайна степен управляваща мафия-олигархия?




Аз мисля, че всички небезразлични спрямо беззаконията и престъпленията на властващата политическа мафия у нас, т.е. всички граждани, които сме солидарни с протеста на Босия, трябва да го подкрепим - като също обявим гладна стачка. И по този начин ще поемем запаления от него горящ факел на борбата с разпищолилата се ченгесарка мафия-олигархия. А пък той, след като ние поемем от него факела на борба, ще има възможността да спре гладната си стачка и да си спаси живота. Срамота ще е да стоим и да гледаме как този смел и достоен поет, човек, гражданин и борец за свобода и за човешки права умира пред очите ни! А е ясно, че арогантните ни управници няма да се засрамят и ще го оставят да умре - ако никой от нас не го подкрепи не на думи, а на дело. Отпочне ли се все по-масова гражданска гладна стачка в подкрепа на борбата на Босия, тогава шансовете за успех в борбата (и най-вече за недопускане Босия да се саможертва!) нарастват. Така мисля аз и съм готов да се включа в такъв един общ граждански протест. Има ли други готови да участват по предложения начин в борбата срещу разпищолилата се до крайна степен управляваща мафия-олигархия?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Готови сме!