Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 5 юни 2018 г.

Е, драги патреоти, що мълчите като телета - или като... наакани дечица?!Защо патреотите (т.е. пишман-патриотите) у нас не смеят да кажат и дума по ето този факт:

България е тотално зависима в суровинно отношение от руското снабдяване и това изсмуква от България милиарди евро в полза на руския бюджет! (Да не говорим пък за "по братски" най-високите за България цени на руския природен газ!)

Този въпрос отправям, всъщност цитирайки Иво Инджев и добавяйки го с написаното в скобките.

Е, драги патреоти, що мълчите като телета (или като... наакани дечица)?!

Таваришчи патреоти Каракачанов, Сидеров, Симеонов, Джамбазки, вас питам: нали сте уж бабаити, що така гузно мълчите?!

Каракачанов призова на “излезнем от приспивната песен” ЕС, а не чак от ЕС, засега

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

"България е тотално зависима в суровинно отношение от руското снабдяване" - ИСТИНА
" и това изсмуква от България милиарди евро в полза на руския бюджет!" ЛЪЖА
(Да не говорим пък за "по братски" най-високите за България цени на руския природен газ!) ЛЪЖА

Ангел Грънчаров каза...

Да наречеш истината "лъжа" и лъжата - "истина", драги ми Колю, не променя нищо, лъжата пак си остава лъжа, а истината - истина. Колкото и да е мъчно това на тия, които без лъжи не могат да дишат.