Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

сряда, 27 юни 2018 г.

Кога немислещият масов избирател ще разбере тази толкова горчива истина?!
Нали гледате в какво незавидно положение се оказа султан Мурад (във филма "Великолепният век: Кьосем")? Та затова си мисля, че такива като Борисов се натискат във властта по една-единствена причина: крадене; аз друго обяснение не виждам... Да си на власт е много тежка работа, свързана с мислене, което очевидно не им е по силите. По тази причина смятам, че се навират във властта с една-единствена цел: да крадат.

Tatyana Koleva: Мисля, че е по-сериозно. Той е много зависим и го държат в примката много яко. Не знам какво е откраднал, но ако беше само това щеше да се оправи. А той се е оплел като пиле в кълчища.

Ангел Грънчаров: Боко е кукла на конци. Кукловодите му са от ДС(КГБ), той е техен проект. По тази причина положението му е така тежко. Аз се чудя обаче защо не се махне. Изглежда властта е и наркотик. А с просто око се вижда, че той само вреди на страната. Дали не съзнава, че ще свърши зле?!

Но резултатът от 10-годишното стоене на Борисов във властта е: 10 загубени години и хиляди пропилени златни шансове за страната и народа ни! Кога немислещият масов български избирател ще разбере тази толкова горчива истина, че за всичко, най-вече за пинизите на такива като Боко, плаща той - и плаща огромна, крайно тежка цена?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: