Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 юли 2018 г.

Българи, вразумете се, направете нужното да спасим и да укрепим духовно човешкия потенциал на нацията - в противен случай неотвратимо загиваме!



Сега разбирате ли, че първата задача, имаща съдбовно значение е коренната, същностната, действителната промяна в образователната област - с оглед досегашната система, породила и крепяща простотията, безкултурието и немисленето, да бъде заменена от образование, основано именно на свободното мислене, на културата и самосъзнанието на свободно мислещия и свободно живеещия човек!

И тогава дори и демокрацията ни най-сетне ще проработи, разбирате ли поне това?

Хора, подкрепете учителите, които от години се борим тази коренна промяна в българското образование да бъде направена, но поради вашето убийствено безразличие крепителите на печалното статукво в образованието и държавата ни подложиха на невиждани даже и при комунизма репресии!!!

Българи, вразумете се, направете нужното да спасим и да укрепим духовно човешкия потенциал на нацията - в противен случай неотвратимо загиваме!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

БЕЗСРАМЕН ЛЪЖЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОЙ ТЕБ НЕ ТЕ Е "РЕПРЕСИРАЛ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ САМ СИ ПРОИГРА БЕЗОБЛАЧНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ КАТО ПОЧНА ДА ПЛЮЕШ ВСЕКИ ДЕН НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАЗИ Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ДА БЪДЕШ УВОЛНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!" ЕТО ДОРИ И ТАЗИ НАРОДНА МЪДРОСТ ЩОМ НЕ ЗНАЕШ КАК ТОГАВА ДА ПРЕТЕНДИРАШ ДА СИ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ОБАЧЕ ПРИЛАГА ТАЗИ МЪДРОСТ И ЕТО, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ЦЪФТИМ И ДА РАЖДАМЕ ДОБРИ ПЛОДОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ТИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТИШ ЦЯЛАТА ЦЕНА ЗА НЕКАДЪРНОСТТА И ЗА ГЛУПОСТТА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСЯКА ГЛУПОСТ В ТОЗИ ЖИВОТ СЕ ЗАПЛАЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЙ ТИ Е КРИВ ЧЕ СИ ТОЛКОВА ПРОСТ, ПЪК ИСКАШ ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ??????????????????? НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА, РАЗБИРАШ ЛИ ПОНЕ ТОВА, ДЪРВЕНА ГЛАВО????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Нито сме малък , нито сме прост народ . Това ни го внушават "хибридчиците" от Московията и го повтарят нетипични за народа ни индивиди … !!! България е една средна по население (и раждаемост) държава за ЕС , в която тези , които подчертават само негативните тенденции са много и ни карат да се чувстваме "нещастни" … Изходът е да се борим срещу оплаквачите и нихилистите …!!! https://dariknews.bg/…/vizhte-demografski-tendencii-v-es-i… ...
Управление

DARIKNEWS.BG
Вижте демографски тенденции в ЕС и къде е България - Общество -…

Георги Стоянов

Ангел Грънчаров каза...

Значи сме си умни (непрости) и дори сме хитри като народ, ний сме народ, съставен предимно от тарикати, един вид немаме си никакви проблеми, а защо тогава, позволи да запитам, драги ми патреотични умнико, сме най-бедни?!

Анонимен каза...

Колкото по необразован, толкова по талантлив... Така, че да започнем с ВЪЗПИТАНИЕТО и ОБРАЗОВАНИЕТО на образоващите.

George Georgiev

Ангел Грънчаров каза...

"Да започнем с ВЪЗПИТАНИЕТО и ОБРАЗОВАНИЕТО на образоващите!" - напълно вярно, този е верният път! Аз точно това и правя от години. Но почти никой не ме подкрепя, за жалост. По тази причина образоващите и възпитаващите у нас са си предимно необразовани и дори невъзпитани... :-(