Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 юли 2018 г.

Започвам ефективни летни обучения по нравствено възпитание - и в помощ на нуждаещи се от позитивна промяна в личностното си развитие младежи и девойки



Завърших краткото обучение по етика на кандидат-студента, който пожела да му водя "частни уроци" за изпита. За десетина часа с него обсъдихме всички основни проблеми и теми на етиката (според конспекта за изпита). За мен лично това обучение-общуване с младежа беше изключително интересно и поучително, разбрах много и то важни по моя преценка неща, характерни за ситуацията, в която се намират младите хора у нас. Които, както е известно, са жертва на изцяло сгрешената в принципа и в същината си порочна образователна система. Как искаме младите хора да се с висока нравственост след като ги подлагаме на продължително обучение в система, която сама е дълбоко аморална?

"Възпитателната функция" на училището била "занижена" и "неефективна", дори занемарена и пр. Родителите често са съвсем безпомощни във възпитанието на пощръклелите си деца, не знаят какво да правят, възпитателната дейност е непроста работа, за която самите родители много често не само са неподготвени и неспособни да я вършат, но и, което е истински страшно, сами са неправилно възпитано, страдат от непоправими чисто пороци, деформации, недъзи не само на съзнанието и ценностите си, но и на поведението си в живота. Не казвам, че моят ученик е пример на "съвсем изпуснат" в нравствено отношение младеж, напротив, открих в него ценни качества, но ето, констатирам по принцип проблем, за обсъждането на който сега нямам време (след малко трябва да тръгна за автогарата: заминавам за София, днес от 11 часа е поредното заседание по моя казус в Комисията за защита от дискриминация), но по който ми хрумна ето каква идея.

Решавам да направя обява за нещо като "летни курсове" или "летни уроци" по нравствено възпитание на млади хора, чиито родители (пък и самите те, защо не?!) са преценили, че имат сериозни проблеми в своето нравствено състояние (да го наречем така). Открих в общуването с моя "частен ученик", че моят подход е твърде ефективен (аз знаех същото това и за моите групови обучения в часовете по философия и етика), може много да помогне на младите хора, ето защо се овладях от кураж и от решимост да предложа такъв род фино духовно обучение. Не крия също, че искам да разбера и следното: дали има родители, които да са способни на такава саможертва: да дадат малко пари, но за сметка да направят нещо добро за да осигурят позитивна промяна в личностното, духовното, нравственото възпитание на своите деца. А че "деца с проблеми" в тази насока има, това не подлежи на съмнение и на обсъждане. Ето такава ми е идеята, още днес-утре ще направя съответната обява и ще почна да чакам, интересно ми е да видя какви ще са реакциите.

Това е засега, наистина бързам за автобуса. Желая ви хубав ден, бъдете здрави! И до скоро. Имам много да пиша по моя казус, той получи интересно развитие, той също е свързан с така горещо вълнуващата ме нравствена и духовна проблематика. Знаете, конфликтът ми с ръководните лица в образователното ведомство е на чисто ценностна и дори нравствена основа. Та ще пиша за тия неща при първа възможност. Засега чао и до скоро още веднъж.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Успех! Нравственото възпитание на младите хора е безспорно изключително важно! Къде бихме могли да се информираме за цената на тези уроци?

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ Е НАПЪЛНО БЕЗНРАВСТВЕН И АМОРАЛЕН, ПЪК ЩЯЛ ДА УЧИ МЛАДИТЕ НА МОРАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!ПО ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ НЕГО НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!НА ЛЪЖИ ЛИ ЩЕ УЧИ МЛАДИТЕ???????!!!!!!БЕЗСРАМНИК НАГЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!ЩОМ КАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА МОРАЛЕН НЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМА НИКАКВИ ПАРИ ЗА "ОБУЧЕНИЕТО"!!!!!!!!!!!!!!НО НЕ РАЗБИРАМ КАКВО ОБУЧЕНИЕ ЩЕ ПРОВЕЖДА ТОЙ СЛЕД КАТО Е ДОКАЗАНО ЧЕ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!ИМА ЛИ РОДИТЕЛ КОЙТО ДА СИ ДАДЕ ДЕТЕТО НА ИЗЦЯЛО АМОРАЛЕН, ДОКАЗАНО НЕКАДЪРЕН И ДОРИ ПСИХИЧНО ЛУД ЧОВЕК, КОЙТО ОФИЦИАЛНО Е ИЗГОНЕН ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ?????????!!!!!!!!!ДАНЪЧНИТЕ ТРЯБВА ДА ЗЕ ЗАИНТЕРЕСУВАТ КАКВИ СА ТЕЗИ УРОЦИ И КАК МОЖЕ ГРАНЧАРОВ ДА ВЗЕМА ПАРИ ЗА ТЯХ СЛЕД КАТО НЯМА ФИРМА?????????ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЛОБЕН ЗА ДАНЪЧНИ НАРУШЕНИЯ!!!!!!!!!!!НАЛИ СЕ ПРАВИ НА "ДОБЪР ГРАЖДАНИН" ЗАЩО ТОГАВА НЕ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ??????!!!!!!!!!!ЗАТВОР ЗА ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!!!ИСКАМЕ ЗАКОННОСТ В НАШАТА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Заплащане на тия занятия от страна на учениците няма да има. Водещият обучението Грънчаров, именно моя милост, ще последва примера на своя учител Сократ, който също обучавал учениците си без никакво заплащане.

Анонимен каза...

Пожелавам ти успех в начинанието. Времето в което живеем е такова, че такива уроци са жизнено важни за подрастващото поколение.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров според мен не е правилно да не вземате за обучението никакви пари. Времето на Сократес е минало отдавна. Сега животът е друг. А и вие сте безработен. Затова според мен е правилно да получавате като дарение някакви пари за да живеете някак.